Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Windows 7 de kırıldı!

silvershadow

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.recepdurali.com
20090730010040_windows7.jpg

Korsancıların taze hedefi Windows 7 de seleflerinin de tecrübe ettiği o üzücü olaya maruz kaldı.

Daha önce Windows Vista'nın da başına gelen ve yapan Çinli hacker'ı meşhur eden olay tekerrür etti: Windows' 7'nin orijinalinden önce korsanı piyasada!

Windows 7 daha piyasaya sürülemeden kırıldı. İnternet üzerinde, özellikle de torrent bağlantısı veren The Piratebay gibi sitelerde torrentini bulmak mümkün. Windows 7 Ultimate tamamen kırılmış ve çalışır halde P2P ağlar üzerinden paylaşılıyor.

Aslında haftalardır kırılmış Windows 7 torrentte geziniyor ama bu seferki bambaşka. Windows 7'nin bundan önce korsan olarak yayınlanan en iyi sürümü bile 2010 yılında yani sadece birkaç ay sonra çalışmayı durduracak. Kolayca tespit edilip devre dışı bırakılabilen daha önceki sürümlerin aksine Windows 7 bu sefer sağlam kırıldı.

Windows 7'yi kıranlar Lenovo'ya bir teşekkür borçlu. Lenovo'dan sızan bir OEM DVD'sinin imajı, ilk olarak bir Çin forumunda yayılmaya başladı. Master OEM aktivasyon anahtarı sayesinde de Microsoft'un kendi onayladığı Windows 7'lerden farkı kalmıyor. Ayrıca bu anahtar Dell, HP gibi diğer markaların OEM sürümlerini de aktive edebiliyor. Aslında korsanlar kırdık diye ilan edip dursalar da sadece kapının anahtarını ele geçirdiler.

Başta da söylediğimiz gibi olan olaylar Windows Vista'nın başına gelenleri anımsatıyor. Vista da OEM aktivasyonun sızması sonucu korsan kullanılabilmişti. Windows 7'yle Windows Vista aynı .xrm-ms uzantısını kullanan Microsoft dijital OEM sertifika imzasına sahip. Microsoft konu hakkında henüz yorum yapmadı.

Kaynak: ChipOnline

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Süper ya :D
Nasıl bu kadar akıllı olabiliyor insanlar hayret diyorum valla :)
Şu akıllarını korsana değilde; doğru bir şeylere kullansalar valla biz ışık hızına bile erişiriz ya :D
Teşekkürler paylaşım için

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
İnsanın azmi işte....
Bunu kırandan mutlusu yoktur dünyada :D

silvershadow

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.recepdurali.com
Çok işimize yaradığını söyleyebilirim :) Şuan son oem sürümü kullanıyorum işlemciyi de değiştirmiştim. Şuan bütün programlarda sorunsuz mükemmel çalışıyor. 1 ay kadar deneme yapıcam. Sorunsuz ise tamamen geçiş yapacağım :)

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
Windows 7 Diğer işletim sistemlerine göre stabil ve kullanışlı
yakında yaygınlaşacak olan klavyesiz, dokunmatik tablet pc ler için tam desteği var
eğer dokunmatik bir monitöre sahipseniz internette dokunarak gezine bilir metin girişi yapabilirsiniz...
ev kullanıcıları için bile, para vermeye bile değer seviyede yani

ayrıca kırıldı ama Microsoft bunun acısını herzaman olduğu gibi güncellemelerden çıkaracaktır..

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
İnsanoğlunun yazıp ürettiği her program, her işletim sistemi, başka bir insanoğlu tarafından örnekte olduğu gibi kırılabilir. Sonuçta tek bir çekirdekten üretilen kaynağı aynı olan bir yazılım...