egemenlik erkeklerde olsaydı sen buraya bu çalışmayı koyamazdın. gayet özgürce yaptığın çalışmayı buraya koyuyorsan free sin demektir. doom ise senin beyninde. sen freedoom yap ve başı örtülü bayanlara karışma. şu laikliği bir öğrenin artık.
ayrıca tüsiadın şimdiki ve bundan önceki başkanları kim.
sen bu düşüncelerinle erkek egemenliğini peşin peşin kabul etmişsin zaten. erkeklerin ayrıca baskı yapmasına gerek yok. sen önce kafandaki doom'u kaldır.
AYRICA dinimiz kadını yücelten bir dindir.
Bu çalışmayı görünce (ve altında ki yorumu) nasıl da sinirlenmişsiniz.. Ne hakla bir kadın böyle bir söylemde bulunmaya kalkışır, ona hemen haddini bildirmeli!

Size göre bir kadın herhangi bir yerde fikrini işe döküp paylaşıma açabiliyorsa, alabildiğine özgürlüğe sahiptir, öyle mi?
Elinizdeki "erk" i nasıl da fütursuzca hakateramiz bir üslupla kullanıyorsunuz.. Tüm bunlar, içinizde ki bu nefret, bana "doom" dediğinizde azaldı mı?
Aslında neye sinirlenmektesiniz?
Doğanızdan ileri gelen, sabit cinsel biyolojik bir farklılığın, toplum içinde size sağladığı gücü es geçip, sizin gibilerden korkmayıp burada yazıyor olmam bile (size göre) bana bahşedilmiş bir "lütuf" .
Ve siz burda bile cevabınızla "erk"inizi saniyeler içinde bir baskı aracına dönüştürmeyi başarmışsınız. Ama ben buna elbette şaşırmadım.
Kadının horlanmışlığı, ezilmişliği ve bir eşya gibi kullanılmışlığı, sınıflı toplumların tarihi kadar eskidir. Sizin kafanızı kuma gömüp başka şekilde (veya yerinizle) dünyaya bakıyor olmanız bu "gerçeği" değiştirmiyor. Bu durumu kabullenmiyor oluşunuz, gücünüzü kaybetme korkunuzdan kaynaklanıyor olabilir mi?.. Aman Allah'ım "erk"eklik elden gidiyor mu yoksa hı?

Geçmişten günümüze değişen üretim ve güç dengeleri, kadına yakıştırdığı rolü, bizi ustaca manipüle ederek tek tek hafızalarımıza kazımışken;
cinsiyetçi ideolojilerden kaynaklı kadın-erkek eşitsizliği, kapitalist üretim ilişkileri devam ettiği sürece kadının kullanılmasını (görsel, bedensel vs.) sağlayacak, destekleyecek!(sanırım bu konuyu daha da açıp, bir iş ile süsleyerek yeni bir konu açmam gerekiyor

)
Herhangi bir erkeğin inisiyatifinde baskıya, aşağılanmaya ve kullanılmaya maruz kalarak yaşamak veya bu yaşanılanlara tanık olup susmayı seçmemek beni sizin gözünüzde "doom" yapacaksa, bu benim için hiç mesele değildir, bilesiniz..
sorun erkek egemen kadın egemen olma sorunu değil... sorun sistemsel bir sorundur...
arakadaşımızın bir bayan olarak çalışmasını buraya koyabilmesi kadın olarak toplumda özgür kalabildiğinin kanıtı olmaya yeterli demek ki sizin için...
ne demek" başı örtülü bayanlara karışma"
ne demek" şu laikliği bir öğrenin artık"
konuyu ne de güzel saptırmışsınız...
ayrıca konunun dinle ne ilgisi var?
bir konuda yorum yapacaksanız illa, saptırmamayıda siz öğrenin bence...
sizler okula giderken sırf kız çocuğu olduğunuz için okuldan alındınız mı?
sırf kız doğduğunuz için babanızı hiç tanımamanın ne demek olduğunu biliyor musunuz?
siz sırf cinsellikten zevk almasınlar şehveti öğrenmesinler diye sünnet edilen kız çocuklarını biliyor musunuz? ya da bir kız çocuğu olarak o ortamdan kaçırılmanın ne olduğunu?
sırf kadın olduğunuz için tecavüze uğramanın, mal gidi alınıp satılmanın, dışlanmanın, terk edilmenin ne demek olduğunu biliyor musunuz?
erken yaşta zorla evlendirilmenin?
ucuz işçi olmanın?
kadın erkek eşittir demek lafta kalan birşey... meselenin temeli erkek sorunu yada kadın sorunsalı değil... sorun sistemin bizi nasıl algıladığı... nasıl algılattığı...
Konuya bakıp bakıp geçen kadınlardan biri olmadığınız ve fikirleriniz için sizi tebrik ederim..
Şu konuya şu mesajı yazan arkadaşın,
Bu konuya şu mesajı yazması ilginç..
Başka bir mesajınızda da rakı sofrasına itirazınız olmamış, ama onun bu konuyla alâkası yok tabii..
Teşekkürler Nur, emeğiniz ve paylaşımınız için..
Dikkatinize hayranım Skyfox

Sağolun..
Not: Bu arada yaptığım bu çalışmanın tasarım açısından berbat olduğunu biliyorum, yerden yere vurabilirsiniz
