Yakin Risalesi nedir acaba diye bir aradım, aramamın sebebi tasarım "çok ağır bir kitap" okuyacaksınız diyor. Doğru mu söylüyor diye bakayım dedim, net bi bilgiye ulaşamadım, tasarım güzel yalnız bulduğum kitapların üzerinde "The Book of Certainty" diye orijinal adı da geçiyor, yeni tasarımında kaldırdınız heralde. İlk tasarımı yapıldığı yılıda bilmek isteriz.
iyi çalışmalar
Sevgili bulletproof, haklısın
"The Book of Certainty" ifadesini baskıya giderken son aşamada koyulmasına karar verilmişti. Benim burada siteye koyduğum çalışma sondan bir önceki pilot çalışmaydı. Ben bile unutmuşum son değişikliği, (zira 1,5 yıl kadar oldu kapağı yapalı) hatırlatmış oldun.

Teşekkürler.
Bildiğim kadarıyla kapağını hazırladığım kitap dilimizdeki ilk baskısı. Üstad Ebubekir Siraceddin, sonradan İslam'ı seçmiş ingiliz bir akademisyen, tasavvuf erbabı bir bilim adamıdır. Sanıyorum 2,5 - 3 yıl kadar oldu; Hakk'ın rahmetine kavuştu. Ruhu şâd olsun.
Kitap tasavvufi bir terim olarak
"Yakîn" ibaresini açıklamaya yönelik. Bilgide kesinliği ve gerçeğe uygunluğu ifade eden
"yakîn" terimini irdeliyor. Dolayısıyla evet haklısın biraz ağır bir içeriğe sahip bir kitap.
Fikir vermesi açısından kitabın arka yazısını aktarayım:
Dünyayı terkeden ben değilim, beni terkeden dünyadır.
Ruhani insan arzulara sahiptir. Dünyevi insan ise arzulara aittir.
Beni arayan Beni bulur.
Beni bulan Beni tanır.
Beni tanıyan Beni sever.
Beni seveni Ben de severim.
Ben sevdiğimi alırım.
Ben aldığımı mükafatlandırırım.
Onun mükafatı Kendi Zatımdır.
Faydalı olabildiysem kendimi mutlu sayarım. Selamlar, sevgiler...