Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yaptığım logodaki beyazlıkları nasıl gideririm?

peruwasa12

🌱Yeni Üye🌱
gol3.png

Arkadaşlar mesela burada çizdiğim telefonları siyah bir ortam üzerine koyduğumda etrafında beyazlıklar çıkıyor ve çok çirkin duruyor rengi gri resimde ama başka renkte yapsamda aynısı oluyor photosopta daha çok yeniyim kusura bakmayın, şimdiden teşekkürler :)

rapbusenur

🌱Yeni Üye🌱
eğer ayrı katmanlarda ise beyaz yerleri silip düzeltebilirsiniz. eğer değilse clone stamp tool u kullanabilirsiniz. kendim çizdim demişsiniz. çizgiler ile boyanın olduğu katmanlar ayrı mı, birleşik mi? ona göre de çizgileri silmeden düzeltebilirsiniz.

silme işlemi için marquee tool araçlarını kullanırsanız daha kolay olacaktır.

peruwasa12

🌱Yeni Üye🌱
Renctangle menüsünden çizdim yüklediğim styleslerdende renklendirdim kendim çizdim derken bu şekilde yaptım, saydamken hiç belli olmuyorda beyazlıklar sitemin teması biraz siyah ağırlık olduğu için sırıtıyordu silme işlemi yapıcam ama çok piksel piksel silmek bayağ zor yarın tekrar farklı stylerle deniycem inş düzelir, bu arada yardım için teşekkürler :)

peruwasa12

🌱Yeni Üye🌱

Arkadaşlar style alakası yokmuş her türlü etrafında beyazlıklar oluşuyo bunu nasıl halledebilirim yukardaki logoyuda zemine koyunca belli oluyor zaten.

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
layerı seçili hale getir seçimi içe at tersini çevir ve sil

Yontucu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu durumlarda en sağlıklı iş pentool kullanmaktır.

Pentool ile 1 milim içeri girerek kesebilirsin. Kestikten sonra ctrl(cmd) + enter yap sonrada ctrl(cmd) + j ile istediğini bir üst layer'a taşıyabilirsin.

__

Seçili alanı içeri sokmak içinde : Yukarıda "SELECT" menüsünden "MODIFY" bölümünde bulunan "CONTRACT" ile halledebilirsin. CONTRACT'ı seçince ufak bi pencerede içeri kaç px giriyim diye soruyor, senin fotoğrafında 1 ile 3 px arası yeterli olucaktır.

peruwasa12

🌱Yeni Üye🌱
Bu durumlarda en sağlıklı iş pentool kullanmaktır.

Pentool ile 1 milim içeri girerek kesebilirsin. Kestikten sonra ctrl(cmd) + enter yap sonrada ctrl(cmd) + j ile istediğini bir üst layer'a taşıyabilirsin.

__

Seçili alanı içeri sokmak içinde : Yukarıda "SELECT" menüsünden "MODIFY" bölümünde bulunan "CONTRACT" ile halledebilirsin. CONTRACT'ı seçince ufak bi pencerede içeri kaç px giriyim diye soruyor, senin fotoğrafında 1 ile 3 px arası yeterli olucaktır.

Çok sağolun hocam yardım ettiğiniz için :)