Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bıraz daha burun ve dudak calısmalısınız.. ton gecıslerını de yumusatsanız daha soft bır goruntu cıkar ortaya... offff offf ne cok cızdım ben boyle desenler yaaaaa.......
bıraz daha burun ve dudak calısmalısınız.. ton gecıslerını de yumusatsanız daha soft bır goruntu cıkar ortaya... offff offf ne cok cızdım ben boyle desenler yaaaaa.......
katılıyorum ayrıca ışık sizde neden pek yok yani ışık mesela sağ dan vuruyorsa sağ daha aydınlık sola doğru biraz daha koyu ve karanlık olmalı ama sizde bu yok.. yani karakalem sadece belirgin hatlardan değil ışık gölge olaylarınında tamamladığı bir bütündür... ve daha pek çok şey... ama yinede bir ilk olarak gayet başarılı ... emeğinize sağlık:wink:
Anatomiye dikkat ediniz... ayrıca çizerken sadece karşınızdaki modele bağlı kalmayın biraz kendinizden birşey katın... her gördüğünüz çizgiyi çizmeye çalışırsanız keskin hatlar ortaya çıkar...
sanırım çalışmaları gölgelendirmede elle yapmışsınız:smile: yani yani kalemle çizilen yerleri elle dagıtıp gölge oluşturmuşsunuz tabi yanılıyorda olabilirim tam olarak görmüyorum karakalemde pek tasvir edilmiyen bir olaydır ve çizimlerde çok keskin hatlar kullanmışsın göz çizimlerin güzel ama el çizimlerinde hatalar var kolay gelsin iyi çalışmalar:angel:
kompozisyonlar başarılı lakin dudak ve burunda özellikle öne çıkan hatalar var.. çizdikten sonra resme bakıp burnu ve dudakları incelemeni ve gerçeğe daha yakın olması için nasıl bir düzeltme yapman gerektiğini düşün kendi kendine.. ve en önemlisi sürekli çiz, hep çiz, hiç vazgeçme..
yeni çizmeye başlamışsınız sanırım,buna göre çok güzel gidiyor bence ışık gölge ve geçişler çok önemli. ama çizgilerinde farklılık var yani tarz. Biraz daha yumuşak geçişler ve ölçü konusunda da çalışırsan süper olacak. kolay gelsin