Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yerel gazetede bol fotoğraf olayı...

ulala

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.guneyege.net
İyi günler. Malumunuz yerel gazetelerde, özellikle de resmi ilan almayan ve satıştan kendini döndüren gazetelerde fotoğraf olayı ulusala göre farklı bir önem taşır. Ulusal'da bazı haberleri fotoğrafsız, bazılarını ise birkaç kare ile yayınlayabilirken, yerelde ise bu sayı çok daha fazla olma durumundadır. Çünkü özellikle küçük yerlerde sattığınız gazeteyi kişiye sattığınız için, o gazetede kişinin kendisini görmesi satışı artırır. Ancak burada da farklı bir problemle karşı karşıya kalıyoruz, mizampaj olayı.
Örnek vermek gerekirse, bir 23 Nisan törenlerinde ulusalg azete daha fazla görsellik sunan 3-4 fotoğrafla haberi tamamlayabilir. Ancak benim yaptığım gazetede ise bu fotoğraf sayısı ne yazık ki onlarla ifade ediliyor. etkinliğe katılan 10 okulsa bazen o 10 okuldan da bir kare koymak, bunun yanı sıra protokol, seyirci, gösterilerden derken fotoğraf albümüne dönen bir sayfa çıkıyor karşıma, buda beni rahatsız ediyor.
Aynı olay magazin haberler içinde geçerli. Turistik bir bölgea olduğu için reklam müşterilerim arasında bolca restaurant bulunuyor.Bunların da düzenlediği bazı gecelerde bol fotoğraflı sayfalar kullanmak söz konusu. Mesela bu hafta yaptığım magazin sayfasında 24 fotoğraf kullanmışım.
Ustalarımda isteğim ise şudur. Bu tarz bol fotoğraflı sayfalarda "fotoğraf albümü" özelliğinden kurtarmak için ne gibi bir yol izlenmeli, nasıl bir seçim yapılmalı. Fikirlerinizi bekliyorum...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
belki de, fotoğraf albümü gibi görünmesinden rahatsız olmanız yanlıştır. Belkide yaptığınız yayının tam da ihtiyacı bir fotoğraf albümü nitteliği taşımasında yatmaktadır.

bununla beraber, birbirinden farklı benzer ölçülrdeki kareleri farklı renkler ile kolajlayarak bir çözüm üretilebilir.

ya da bazı fotoğrafların ölü bölgeleri başka fotoğraflar ile kapatılarak başka bir kolaj yapılabilir.

herşekilde bu denli çok görselli işlerde aradığınız çözüm kolaj çalışmalarındadır.

bu şekilde bir araştırma sonucunda en uygun çözümü üreteceğinizi düşünüyorum.

iiyi çalışmalar...

purple_cat

🌱Yeni Üye🌱
aynı sorunu ben de sonuna kadar yaşıyorum. Bol fotoğraf yerleştirmem gereken özel günlerde - ki bu özel günleri en aza indirgemeye çalışıyorum- photoshop'ta bütün fotoları kolaj şekilde yerleştiriyorum. Hem değişik oluyor. hem de fotolarla bölünmüş saçma sapan bi haber metni olmamış oluyor

ulala

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.guneyege.net
aynı sorunu ben de sonuna kadar yaşıyorum. Bol fotoğraf yerleştirmem gereken özel günlerde - ki bu özel günleri en aza indirgemeye çalışıyorum- photoshop'ta bütün fotoları kolaj şekilde yerleştiriyorum. Hem değişik oluyor. hem de fotolarla bölünmüş saçma sapan bi haber metni olmamış oluyor

yaptığın çalışmalardan birkaç örnek paylaşırsan sevinirim...

ulala

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.guneyege.net
İşte bahsettiğim sayfadan bir örnek.

guneyege15gray.jpg
By metmaster at 2010-06-02[/IMG]

Senjin

🌱Yeni Üye🌱
Sizde hata yok, başka türlü yerleştiremezsiniz fotoğrafları bu şekilde.

Hata fotoğrafçıdan kaynaklanıyor. O kadar kalabalıkta tek tek vesikalık çeker gibi 3-5 kişi kareye alırsa olacağı bu. Toplasın insanları 3-4 fotoğrafta bitirsin, 2 tanede masada eğlenen insanların fotosunu koyarsınız tamam.

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
resim olayından ziyade yerel gazetelerin durumu daha bi vahim......
Yerelde olsa bi gazetenin ağırlığı olmalı.... Bi itibarı olursa emin olun onlar reklam icin sizi arar.....
Emin olun örnekte gösterilen gazeteyi ben hayatta okumam!

h_irim

🌱Yeni Üye🌱
Yaklaşık 15 yıldır yerel gazetelerde çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim ki bu ne sayfa sekreterinin ne de fotoğrafçının hatasıdır.. Grafink'in de belirttiği gibi fotoğraf albümü gibi durması yerel gazetelerin gereği bir bakıma. Tabii ki kolaj yapmak bir çözüm ancak bunu her duruma uyarlamak mümkün değil. Özellikle yerel gazetelerde çalışan bir sayfa sekreterinin eleman eksikliği nedeniyle tüm fotoğrafları seçmek (tabii ki kişileri de tanımak zorunda) ve ayarlarını yapmak durumunda olması, üstelik bunu da matbaacıya vaktinde ulaştırmaya çalışması yüzünden kolaj için ayrılması gereken zaman bazen kalmaz. Fotoğraf altı yazılarla bu işi biraz daha uzun zamanda yapabilirsin ama en azından kutu kutu pense olayından kurtarabilirsin diye düşünüyorum ve tabii ki çerçevelerle de oyna muhakkak. Kolay gelsin...