grafikerkartal
👑Efsanevi Grafiker👑
muhteşemdi!
Hayatta olduğu andaki gözlerindeki ifade ve sonrası ...bu durum karşısında nasıl o fotograf çekilirdi bilmiyorum, içini acıtan bir durum sanki elini uzatsan tutacak kadar yakın ama uzatsanda meçhul büyük ihtimalle sonuç olumsuz olacak kadar uzak bir kare...
Paylaşım için teşekkürler Volkan..
etik olup olmadığı elbet tartışılır;
Lakin tıpkı bu fotoğraf gibi o savaş fotoğraflarını çekmeseler;
o savaşın ve insanların ne kadar acımasız olduğunu insanlara nasıl duyurabilirlerdi?
Sadece fotoğrafçı görseydi ve eli denklanşöre gitmeseydi; biz şimdi o savaşa o katile lanet eder olur muyduk sizce?
Bir fotoğraf saatlerce süren bir filmden bile fazla şey anlatabilir bazen insana...
Zamanında Kıbrıs ' ta yapılan soykırımı da bütün dünyaya anlatan bir kare fotoğraf değil miydi?O fotoğraf olmasaydı; soykırım ın boyutu anlaşılır mıydı?
Bir düşünün bence...
etik olup olmadığı elbet tartışılır;
Lakin tıpkı bu fotoğraf gibi o savaş fotoğraflarını çekmeseler;
o savaşın ve insanların ne kadar acımasız olduğunu insanlara nasıl duyurabilirlerdi?
Sadece fotoğrafçı görseydi ve eli denklanşöre gitmeseydi; biz şimdi o savaşa o katile lanet eder olur muyduk sizce?
Bir fotoğraf saatlerce süren bir filmden bile fazla şey anlatabilir bazen insana...
Zamanında Kıbrıs ' ta yapılan soykırımı da bütün dünyaya anlatan bir kare fotoğraf değil miydi?O fotoğraf olmasaydı; soykırım ın boyutu anlaşılır mıydı?
Bir düşünün bence...
Bu cevap banaydı sanırım..Ama benim sorum size değildi.
Ben resmi neden çekmiş hiç etik değil tarzında bir şey demedim. Hatta düşüncemi bile belirtmedim. Böyle bir durumda bu tarz soruların insanların kafalarında oluşabileceğini söyledim. İkilem bir durum ki bu fotoğrafçıda bile oluşmuş. Yoksa tabikide fotoğraflar çekilicek, videolar kaydedilecek ki dünyada yaşananlardan haberdar olalım![]()
kesinlikle size takılıyorum aynı düşüncelerdeyiz. tarihin acımasız savasların katliyamların soykırımların hepsini bazen bir fotograf yıllar sonra ortaya koyuyor. fotografcı sonuna kadar hak etmiş bence herkez onu ayakta alkışladıgında hem içi parçalanmıs hemde içinde buruk bir heyecan olmuştur diye düşünüyorum.o fotografı çekebilmek çok zor:sweating::sweating::sweating: