Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

2 Nisan Dünya Otizm Yarışması

beyazkoza06

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
19 Şub 2014
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
YARIŞMANIN ADI: 2 Nisan Dünya Otizm Günü


GENEL HEDEF: 2 Nisan Dünya Otizm Günü yarışması üniversite öğrencileri arasında otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla düzenlenmektedir.

KONUSU: 2 Nisan Dünya Otizm Günü

TÜRÜ: Afiş Tasarımı

YARIŞMANIN AMACI: 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” (2nd April World Autism Awareness Day) olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde ülkemizde otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.


YARIŞMANIN AŞAMALARI:

  1. Türkiye’nin 81 ilindeki tüm yerli ve yabancı üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmanın duyuru afişleri ve ilgi yazısıyla duyurulması,
  2. Yarışmanın başlangıç ve bitiş tarihi: 17 Şubat 2014 –19 Mart 2014,
  3. Üniversite öğrencilerinin afişlerini en geç 19 Mart 2014 tarihinde saat 17:30’da kargo ile İpek Üniversitesi’ne ulaştırması,
  4. Yarışmaya gönderilen afişlerin Seçici Kurul (Jüri) tarafından 24 Mart 2014 tarihinde değerlendirilerek derecelendirmesinin yapılması,
  5. Ödüle layık görülen afişlerin 26 Mart 2014 tarihinde İpek Üniversite web sayfasında duyurulması,
  6. İpek Üniversitesi’nde 2 Nisan 2014 tarihinde Ödül Töreni düzenlenmesi ve sergilenmeye hak kazanan afişlerin sergisinin açılışının yapılmasıdır.


YARIŞMA KATILIM KOŞULLARI:

  1. Yarışmaya sadece üniversite öğrenciler katılabilir. Yarışma yerli ve yabancı tüm üniversite öğrencilerine açıktır.
  2. Her öğrenci en fazla 2 eserle katılabilir.
  3. Ortak afiş tasarımlarında dereceye giren afişin ödülü hazırlayanlar arasında eşit olarak paylaştırılır.
  4. Katılımcılar başvurularını otizm.ipek.edu.tr sayfasından yapacaklar ve eserlerini İpek Üniversitesi Rektörlüğüne postayla göndereceklerdir.
  5. Eserlerin A3 boyutunda basılı bir kopyaları ile birlikte dijital dosyalar içinde CD olarak ta son katılım tarihinden önce İpek Üniversitesi’ne zarfın üzerine ‘2 Nisan Dünya Otizm Günü Yarışması’ yazarak 19 Mart 2014 son teslim tarihi bitmeden ulaştırılması gerekmektedir. A3 ebatlarında fotoğraf kâğıdına basılacak çalışmalar başka bir yüzeye yapıştırılmayacak ve çerçevelenmeyecektir. Tasarlanan afiş kullanılan yazılım dosyası (Illustrator, Indesign, Photoshop v.b.) ve pdf formatıyla CD’ye eklenecektir. Katılımcılar üniversitelerinden aldıkları “ÖĞRENCİ BELGESİ”ni mutlaka zarfa koymalıdır.
  6. Jürinin değerlendirme süresince çalışma sahiplerinin kimliklerinin gizli kalması için, yarışmacılar kendilerine 6 rakamdan oluşan bir rumuz seçeceklerdir. İki eserle başvurulacak ise aynı rumuz kullanılacak, ancak her bir çalışmaya farklı bir sıra numarası verilerek, aynı rumuz başlığında değerlendirilmesi sağlanacaktır. Rumuz eserin adıyla birlikte, eserlerin basılı kopyalarının arka yüzünde sağ alt köşeye yazılacaktır. Eserlerin dijital kopyasında ise rumuz dosya adı olarak kullanılacak ve teslim edilen CD’nin üzerine de rumuz yazılacaktır.
  7. Geçerli Öğrenci Belgesinin olmadığı başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
  8. Yarışmaya teslim edilen çalışma(lar) ve diğer evraklar iade edilmeyecektir.
  9. Herhangi bir şekilde yaşanacak telif sorununda öğrencinin başvurusu ve bilgisayar kayıtları esastır. Yarışmada dereceye giren eserlerin telif hakkı tamamen İpek Üniversitesi’ne aittir.
  10. Yarışmaya teslim edilen her çalışmanın özgün, daha önce başka bir yerde üretilmemiş, ticarileşmemiş, yayınlanmamış ve başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Bunun aksi bir durumun tespiti halinde çalışma yarışmadan diskalifiye edilir. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği çalışmanın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Aksi durumda sorumluluk katılımcıya aittir.
  11. Yarışmanın son katılım tarihi 19 Mart 2014’tür. Süresinde teslim edilmeyen eserler yarışma dışı kalacaktır.
  12. Yarışmayı düzenleyen kurum, jüri tarafından seçilen belirli sayıda çalışmayı, belirli vasıta ve şekillerle kamuoyu oylamasına sunabilir. Bu şekilde yapılacak elemelerde bahsi geçen jüri üyeleri ön jüri üyeleri olacaklardır.

2 Nisan Dünya Otizm Yarışması
 

Benzer konular

Üst