Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Adobe illustrator için 512 Ram Yeter Mi?

graphicer01

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Herkese Merhabalar,
Ben fotoğrafçıyım, photoshop konusunda yeterince bilgim var...
Adobe illustrator öğrenmek istiyorum.
İllustrator'un photoshoptan bir farkı olmadığını söylüyor bana doğru mu?
A. illustrator için 512 mb lik ram yeter mi ...?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..:rofl:

sago

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
1. photoshopla illustratör birbirine benzemez çünkü photoshop bildiğiniz gibi piksel tabanlı fotograf düzenleme programı, illustratör vektör tabanlı çizim programıdır. Üstelik ikisi de bilgisayarı kasan özellikler taşır. ps' de filtreler illustratörde 3D vb. özellikler bilgisayarı anormal kasar.
2. Bu nedenle 512 ram değil en az 2 GB lık bir ram düşünün ki işin yarısında bilgisayar çökmesin :)

mdgn2007

🏅Acemi Tasarımcı🏅
rem en az 2 gb olmalı artık bütün bilgisayarlarda.

terrybogard

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mrb arkadaşlar adobe ıllustratorde en az 1 GB olsa yeterlidir. Siz neye dayanarak söylediniz anlamadım soruda en az deniliyor, ekran kartı sağlamsa 512 ramle bile çalışır bazı versiyonları, bilgisayarlarda en önmli bilgiyi ileten parçalar ram lerdi. ( sdram, ddr1, ddr2 - 3 v.s.) harddisk ise nerdeyse en son gelir. Ekran kartı ise önemli bir parçadır bazı arkadaşlar oyun için algılasada grafik programlarında ise etkisi daha büyüktür. Tabi senin pc nin özelliklerini bilmiyorum. Amd işlemcin, yada intel varsa korkma derim celeron ise grafikte tercih edilmeyen bir işlemcidir...:)

sinan_ad

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet arkadaşım 1Gb yeterlidir. 2 olmasa da olur ama daha düşük olursa CS3'ü kuramıyorsun yani RAM yetersiz diyor.

graphicer01

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...