Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Adobe Photoshop Distort - Shear Özelliği

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba arkadaşlar ,

Bugun size filter menüsünden aslında çoğu yerde gördüğünüz ama size zor gelen bir kısmı anlatıcam. Distort - shear özelliği. Bu özellik dikey boyuttaki bir alana istediğiniz şekilde kıvrım vermenizi sağlar . aşağıda 3 adımla kısa bir şekilde nasıl yapıldığını anlatıp artık gerisini sizin hayal gücünüze bırakıcam. Unutmayın çoğu yerde kullanılan özelliktir çoğu tasarımda afişde kullanılan bir özelliktir..

1. Öncelikle bir dikey boyutta alan açıp içini boyuyoruz. Ben bilerek background beyaz bıraktım seçili alanıda net renklere boyadım ki olay anlaşılsın diye.

2.Layer seçili haldeyken Filter > Distort > Shearr özelliğini seçiyoruz.

3. Ve ardından istediğimiz şekilde burada şeklimize kıvrım verip sayfanın istediğin yerinde kullanabiliyorsun. Kıvrım vermekte özgürsünüz. Unutmayın tamamen sizin hayal gücünüze bağlı geri kalanı.

Ben olayın anlaşılması açışından bir resim açıp üzerine yine tasarımsal olmayan sadece örnek olarak gösterilmek amacıyla yaptığım şekli koydum. Nerelerde nasıl kullanılcağını artık hayal gücünüzde bir nebzede olsa oluşmuştur diye düşünüyorum.

sizden bir ricam var arkadaşlar biz burada emek harcıyoruz sizler için uğraşıyoruz belki bunları bir çoğumuz yada bir kısmımız biliyor olabilir ama bilmeyen arkadaşlar var ondan böyle konulara basit konu gözüyle bakmayalım. Herkes bilgili değil herkes uzman değil. Ve bir teşekkür etmek çok zorda birşey değildir. Kolay gelsin :smile:

hzlgtmz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkürler ben bilmiyordum mesela, benim için çok faydalı oldu :)

delice

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Anlatımlar bilenlere değil bilmeyenlere göre yapıldığı için basit zor ayırımı olmaz kardeşim bilgi paylaşımı için teşekkürler.

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Anlatımlar bilenlere değil bilmeyenlere göre yapıldığı için basit zor ayırımı olmaz kardeşim bilgi paylaşımı için teşekkürler.

yok kardeşim bazen görüyorum bazı konular açan arkadaşlar oluyor ALLAH razı olsun emek harcıyorlar ama altına anlamsızca nıye bu konuyu acıyorsun sanki bilmiyoruz gibi mesaj atanları görüyorum .. bende öyle birşey olmaması için baştan yazıyorum oraya işimi garantiye alıyorum . Bide örn : sayfa 53 kere görüntülenmiş 2 mesaj var hani olması gerekeni söylicek olursak giriyorsan derse bakıyorsan hiç değilse bir teşekkür etmelisin yada emeğine sağlık demelisin çünkü emek harcanıyor bu dersler hazırlanırken cümleler yazılırken ..Yani talep arz meselesi karşı taraf isteyecek ki sen yayınlayacaksın. :smile:

Teşekkürler ben bilmiyordum mesela, benim için çok faydalı oldu :)

çok teşekkür ederim yeni konular açıyorum sürekli onlarıda takip edebilirsin . Başarılar :)

SAVAS89

🏅Acemi Tasarımcı🏅
niye yazdınki bunu ben biliyodum gereksiz...gibi bişeymi :) estafullah dostum yaa eline emeğine sağlık çok teşekürler

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bahşiş kutusuna bi teşekkür de benden :D

grafikcolor

🌱Yeni Üye🌱
Hakikaten çok pratik bir özellikmiş, teşekkür ederim paylaştığınız için.

odabas

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkürler..... ben bilmiyordum benim için çok faydalı oldu

spelty

🌱Yeni Üye🌱
hocam teşekkürler.gayet güzel bi ders olmuş.devamını bekliyoruz

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
Teşekkürler. Faydalı olacaktır mutlaka ;)