Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Afis tasarimi

nevrez

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Marketler zinciri olan bir firmanın afisi tasarımı yorumlarınızı bekliyorum

pekdemirgiydirmedu6.jpg

Benzer konular

grafiaqrep

🌱Yeni Üye🌱
bişey göremedim burda ben çalışmanız yok.

asu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aaa! ben görüyorum.

miço

🌟Usta Tasarımcı🌟
tam istediğini yapamamışsın gibi geldi banada.

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
altta ki film şeridi düz şekilde gelse daha iyi durut galiba, göz aşağıya kayıyor sürekli, şeridin altında başka bir şey olması gerekir düz bir çizgi üzerinde marka isimleri gibi yada şeridi düz koyarsan gözü yormamış olursun.

Bide Beyaz Giyen Kadında dekupe hataları var saçında ve omuzunda..

Gkc

🌱Yeni Üye🌱
film şeridini görünce başka şeyler çağrıştırdı bana komposizyon eksik mi kalmış ne ?

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Yukarıdaki yorumlara ek olarak bende resimlerdeki renk uyumsuzlarını belirtmek isterim.

Özkan TÜRK

🏆Pro Tasarımcı🏆
yorumlara bakarak biraz daha değişiklik yapıp 1-2 çalışma daha koyarsan iyi olur

gülümser

🏆Pro Tasarımcı🏆
firmanın ismini biraz daha büyüt ayrıca market arabasına birkaç markanın paketlerinden koyabilirsin

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
İnsan beyni çok gariptir. Bir grafikerin bilmesi gereken en önemli şeylerden biride nasıl algıladığımızdır. Görsel algı tamamen eleme sistemi üzerine kurulmuştur. Senin çalışman buna güzel bir örnek hatta bu konuda yapılan çalışmalara örnek olabilecek nitelikte. Çalışmanın alt tarafı çok karmaşık, hele koyduğun market imajı bütün kompozisyondan apayrı bir yönde. kompozisyonun tamamında görülen etkiyi şöyle özetleyebiliriz, örneğin bir odada yüksek sesle arabesk, rap, pop, klasik müzik çaldığını düşün, ne algılarsın o odada? Çalışmanın alttarafının özeti bu. Dolayısıyla beyin alttarafı algılamaktan vazgeçip, kompozisyonun diğer taraflarında gezinecektir ve ençok göze çarpan öğeye sarılacaktır. Buda sağda parlak sıcak rengiyle çantalı bayan figürü olacaktır bir müddet burda duran göz en son logoya kısaca göz atıp algıyı bitirecektir. Çalışmada akılda kalan ne şimdi soruyorum. Çantalı bir kadın ve market ismi.
Sonuç: Mümkün olduğunca algılatmak istediğiniz objeyi veya düşünceyi algı sistematiğine uygun kompoze etmektir, bunu yaparken sistemi doğru kullanıp algıyı kuruluşun logosunda ve adresinde bitirmektir. Bunu yaparken çalışmanızı mutlaka 15 saniyelik bir reklam filmi gibi düşünmelisiniz. Unutmayın çok fazla obje çok fazla şey anlatmaz.

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
Cahit Hocam, yorumum bu yazdıklarınızı doğru bulmadığım veya tartışma ortamı yapmak için değil sadece bilgi edinme amaçlı bir soru - yorumum olacak tekrar cevaplarsınız bu konuyu sevinirim.

yorumunuz bi hayli çekici geldi bana çünkü siz gözün sürekli logo ve kadında dolaşcağını söylediniz. ama buna karşın ben çalışmaya baktığım zaman sürekli gözüm film şeridinin altında bir şey aradı. Hatta Öyle diyebilirim ki firmanın logosu o kadar büyük olmasına karşın göz aşağıya birşey aramaktan yorulup yukarıya yöenldiği zaman gördüm. şimdi bu durumda örneğin bu tasarımı ben yapsam ve çalışmayı bitirdikten sonra aynen bu işe nasıl baktıysam yine aynı şekilde bakıp gözün birşeyler aradığını düşünüp şeridin altına bir şeyler eklesem yada ufak değişikliklerle orayı bir şekilde düzeltsem, acaba göz aşağıda aramakta olduğu nesneyi bulduğu için artık yukarıya bakınırmı ? veya iş amacına ulaşmamış mı olur. yada denemek mi gerekir? biraz karışık oldu sanırım, umarım ifade edebilmişimdir.

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Benim ve senin bakış açından değil sıradan bir insanın bakış açısından sözediyoruz, birde hatırlattığın için teşekkürler: kimse bir tasarımda ne anlatıyor diye aranıp uzun süreli bakma zahmetine katlanmaz. Dediğin gibi bu gibi karmaşık tasarımlarda göz muhakkak alakasız biryerde takılıp kalır. bence alttaki şerit orda fazla boşluk daha iyi olur. Burda anlatmak istediğim farklı tarzlarda müzik çalmak yerine. bir senfoni orkestrası yönetir gibi objeleri yönetmektir.

serbay

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
güzel olmuş ama film afişinide andırıyor degilmi.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Sanki 1960 yılından kalma resimler kullanımılmış modellere bakılırsa o yılları anımsattı bana. Ayrıca renk uyumsuzluğu var görselde ve kullanılan materyaller hoş durmamış ayrıca alttaki film şeridi o kadar çok bükülmüş olmasa daha estetik bir şekilde olsa çalışmayı daha öne çıkartabilirmiş. Arkadaşlarında verdiği tavsiyeleri dikkate alınız. Bence olmamış bu çalışma daha çok çalışmalısınız.
Cahit hocamın dediklerine de katılıyorum ...
Saygılarımla...

bilinmezmen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok karışık. hepsi bir birine girmiş. anlatılmak istenen, net birşey yok...

yeni çalışmalar yapıp koymanda fayda var.