Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

After Effect Çizgi Film Yapımı İçin Uygun Mu?

meskalinn

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar, pixel art ve çizgi film sanatıyla ilgileniyorum. Adobe Flash'ta ve klasik yöntemle yaptığım çizgi filmlerim var. Fakat bu ( Sexual Marmite : Song - YouTube ) gibi çalışmaları After Effects'te yapabilir miyim? Yani çizgi film yapımı için uygun bi program mıdır?

byhemsinli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çizgi Film Nasıl Yapılır ?

Çocukların zevkle izlediği çizgi filmler aslında çok büyük uğraşılar sonucu ortaya konulan bir iştir. Öyle ki, çok sayıda ayrı ayrı yapılmış resmin filme alındıkta sonra, ekranda birbiri ardına gösterilmesiyle gerçekleştirilir. Tabi bu iş çok sabır ve özen gerektirir.

Eski zamanlarda çizgi film yapımında karakalemle çizilmiş resimler kullanılırdı. Fakat 1980′li yıllardan sonra bilgisayar teknolojisinin kullanılması ile işler biraz daha kolaylaşmış ve üç boyutlu karakterlere daha da hareketlilik verilmiştir. Yine de karakalemle çizilen resimler önemini yitirmemiştir. Hala bu şekilde çizilen resimler bilgisayara taratılarak, hareketllik kazandırılmakta ve seslendirilmektedir. Bir çizgi filmin yapımında bir saniye için yaklaşık 25 adet resim kullanılmaktadır. Bu da işin ne kadar zaman gerektirdiğini ve zorluğunu gösterir. Bir çizgi sinemanın yapımı neredeyse bir ya da birbuçuk yıl alabilmektedir. Sinemasına göre de maddiyet artmakta ve azalmaktadır.

Amerika’lı Walt Disney, çizgi film alanında önder isimlerden biridir. Eski zamanlarda sesli ve daha sonra renkli sinemaya geçişle birlikte, Walt Disney’in yarattığı, tıpkı insanlar gibi konuşup gülen hayvan kahramanlar kısa zamanda popüler olmuştur. Bunlar arasında en ünlü olanı Miki Fare (Mickey Mouse) dir.

İstenilen her senaryoya uyarlanan çizgi filmler her çocuğun gönlünü feth etmiştir. Her türlü hikayeyi üç boyutlu bir şekilde bizlere sunar. Ülkemizde Kanal D Çocuk, Carton Network, Yumurcak TV ve TRT Çocuk popüler çizgi film kanallarındandır.

Bir çizgi film yapımı videosu.

Bu adresten

After Effcts ile Çekime Çizgi Film Efekti Vermek

After Effects'e alınan çekimi, Effecst panelinden çizgi tarzında göstermek zevkli olabilir.
Yapmanız gerekn filmi import edip, açmak.Daha sonra üst menüden
Effect> Stylize>Cartoon
Açılan arayüzde parametreler ile oynayaraki dolgu renklerini kaldırabilir, ya da dolgu renkleri ile çalışabilirsiniz.
Frame(yani kare oynatım hızını) biraz düşürümenizi önerim eğer çizgi film efekti yaratmak istiyorsanız.

ae_1239352593.jpg

mtlgulec

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cartoomn burada red gant plugini olması gerekiyor yanılmıyorsam. aex in kendi içinde cartoon diye bir efekt yoktu yanlış hatırlamıyorsam.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhabalar, pixel art ve çizgi film sanatıyla ilgileniyorum. Adobe Flash'ta ve klasik yöntemle yaptığım çizgi filmlerim var. Fakat bu ( ***ual Marmite : Song - YouTube ) gibi çalışmaları After Effects'te yapabilir miyim? Yani çizgi film yapımı için uygun bi program mıdır?

Merhabalar

After effectse ben de bir animasyon projesinde flashla cebelleşirken başlama kararı vermiştim.

After effects şu anda pratik anlamda çizgi filme çok uygun bir yazılımdır. Flashdan kat kat üstün olduğunu söyleyebilirim. Bir kaç istisna haricinde tabi; Şöyleki flashın güçlü çizim ve boyama araçları var. Sadece flashla bir projeyi başlayıp bitirebilirsiniz. Lakin Afterda çizim ve yaratım aşamasında tarzınıza göre fotoşop veya illustrator kullanmanız gerekiyor.

İkinci önemli araçta ters kinematik özellikleri var flashda biliyorsunuz. Rig sistemi kurabiliyorsunuz artık flashda. Afterda ise gelişmiş bir puppet ve ebeveyn-çocuk obje sistemi var sadece. Ama bu açığı ücretsiz pluginlerle rahatlıkla kapatabilirsiniz.

Bunlar dışında after çizgi projeler için biçilmiş kaftandır diyebilirim. Direk işi animasyon olan programları saymazsak en iyisi afterdir.

emrekayack

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cok rahat yapabilirsin, arkadaşım trtdeki çizgi film makinasını yapıyor after effects ile