Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ali KASAPOĞLU

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
30 Eki 2007
Mesajlar
476
Tepkime puanı
43
Web sitesi
www.alikasapoglu.com
Bu fenomenide tartışmak isterim..Hep düşünmüşümdür hayal gücünü yeşillendiren olaylar silsilesi nedir?doğuştan gelen bir yeti mi yoksa yapılması gerekenler yerine getirildiğinde insan gerçekten içinde bir takım şeylerin değiştiğinin farkına varır mı?

Öncelikle saatlerce Pc başında muazzsam vakit geçirip herşeyi sanal yaşamak,okumak,çizmek,yazmak mı,yoksa hayatı gerçek yaşayıp ,kağıt üzerine yazmak,çizmek,sosyal hayatı yapılandırmak,iyi beslenmek,yolculuklar yapıp çok yer gezmek ve görmek,dost ve arkadaşlık ilişkilerini yeniden gözden geçirmek,pozatif düşünmek,mutlu olmak,her türlü kitabı arka arkasıya devirmek,çeşitli mantık oyunları,beyin egzersizleri ve matematik problemleri üzerinde durup beyin pistonlarını yağlamak mı hayal gücünü geliştirir?Hep aynı işe odaklanmak köreltir mi bi'takım şeyleri?Mesela günün kaç saatini Pc başında geçiyoruz...Farkında olmadan zamanın büyük bir bölümünü Pc başında geçiriyoruz ve buda insanı hantallaştırıp bir çok şeyi köreltiyor..

Dokunma olayı mesela...makaleyi gazeteden okumak kitabı koklayarak somut olarak tutmak ve okumak..çizimi elle kağıda çizerek gerçekleştirmek..Her şeyden önce çok okumak ve bol araştırma ruhuna sahip olmak...
Vatan gazetesi karikaturisti İ.Bülent Çelik'in bana söylediği bir şey vardı:
''Bir çizgi çizip, 2 kitap oku''

Bu kadar şeyi hangi zaman içerisinde yapacağız?
Dünya liderleri,ünlü ressamlar,mucit ve bilimadamları...Bu adamların bir kaçının hayat hikayeleri okunduğumda ortaya çıkan bir gerçek uykudan büyük fedakarlıklar yapmaları oldu..Edisonun günde 2 saat uyuması,Da vincinin 4 saat çalışıp yarım saat şekerleme yapması vb. şeyler.Bunlar beni çok düşündürmüştü..Uyku beyni yozlaştırır az uyku beynin çılgın yaratıcılık kıvrımlarını ateşler mi?

Bu konu üzerine yorumlarınız bekliyorum..Foruma ve illüstrasyon bölümüne katılımın az olduğunu gözlemliyorum..Görselliğin fazla olmasıyla beraber okunması gerekenlerinde fazla hatta daha fazla olmasını gerekiyor,görme yetisi ile bareber dokunma yetisininde güçlendirilmesini düşünüyorum...Beyine o kadar çok veri girin ki çıkan mahsüllerde ona göre çok ve renkli olsun..
teşekkür ederim,Kolay gelsin...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst