Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Antalya'da grafiker olmak

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Öncelikle merhabalar,
Bir müddet sonra Antalya'ya taşınmayı düşünüyorum.Daha doğrusu zorunda kalıcam:D Antalya'da grafiker olmak nasıl bir durumdur?Sektör İstanbul'daki kadar gelişmiş midir?Mesela en çok hangi bölgede gelişmiştir?Tam zamanlı iş bulunabiliyor mu ya da şartları daha mı ağırdır vs?İstanbul ile kıyaslarsak iş durumu nasıldır gibi...Antalyalı arkadaşlar beni biraz aydınlatırsa çok mutlu olurum açıkçası biraz korkuyorum bir kaç kere gittim gezerek pek anlaşılacak bir durum değil malesef...
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılar...

Benzer konular

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
Turizm sektöründe çalış bence Antalyada daha keyifli olursun.. :D şaka bir yana..
İstanbulla kıyaslama bence hiç,yoksa beklentilerini karşılamaz şehir.
Ama Antalya çok güzel bir şehir,güneş ışığı sanki hep gözlerini kamaştırıyor kışın bile :)
Başarılar ;)

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Turizm sektöründe çalış bence Antalyada daha keyifli olursun.. :D şaka bir yana..
İstanbulla kıyaslama bence hiç,yoksa beklentilerini karşılamaz şehir.
Ama Antalya çok güzel bir şehir,güneş ışığı sanki hep gözlerini kamaştırıyor kışın bile :)
Başarılar ;)

Evet yaşamak için birebir:)Aslında kıyaslamak istemiyorum ama eğer Antalya'da grafik tasarım ölüyse yanarım...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
oteller ve benzeri turizm firmaları özellikle sezonda çok fazla "inhouse" ilan veriyor.
gördüğüm kadarı ile şunu söylebilirim ki, sezon dönemlerinde istanbuldan, özellikle turizm alanında çok daha fazla hacmi olabiliyor. ancak bu 3-5 ay ile sınırılı... bunun dışında oldukça vasat bir piyasası var. Sonuçta turizm sezonu dışıda nüfus ve ekonomi uykuya dalıyor.

yinede iyi bağlantılar kurabilirseniz, 3-5 ay çalışıp sonrasında dinelencebilecek kadarpara kazanma şansı da nadasa bırakılmış halde bekliyor. Ama tabii bu şansı kovalayan bir çok antalyalı olduğu gibi sezonda şehre akın eden göçebe reklamcılar da işleri kolaylaştırmıyor olsa gerek.

katalizor

🌟Usta Tasarımcı🌟
Konuyu açman güzel oldu aynı dertten muzdarip olabilirim şu önümüzde ki 10 gün içinde , hiç bir fikrim yok o taraflarda sektör nasıl. Arkadaşlar konuya vakıf olanlar paylaşımda bulunurlarsa sevinirim. ( kusura bakma tekrar konu açmamak için burda yazdım )

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
ek olarak, istanbulda nasıl matbaalar ile çalıştığınız bilmiyorum ama... bu konuda beklentilerinizi en aşağıda tutun... ;) öyle ekranda gördüm kağıda çıktı gibi bir durum olmuyor. aksine; abi bu katalog'da ki sarı, al bak sarı işte, nasıl beyaz basabiliyosun bunu diye bir çok tartışma yaşanabiliyor...

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
oteller ve benzeri turizm firmaları özellikle sezonda çok fazla "inhouse" ilan veriyor.
gördüğüm kadarı ile şunu söylebilirim ki, sezon dönemlerinde istanbuldan, özellikle turizm alanında çok daha fazla hacmi olabiliyor. ancak bu 3-5 ay ile sınırılı... bunun dışında oldukça vasat bir piyasası var. Sonuçta turizm sezonu dışıda nüfus ve ekonomi uykuya dalıyor.

yinede iyi bağlantılar kurabilirseniz, 3-5 ay çalışıp sonrasında dinelencebilecek kadarpara kazanma şansı da nadasa bırakılmış halde bekliyor. Ama tabii bu şansı kovalayan bir çok antalyalı olduğu gibi sezonda şehre akın eden göçebe reklamcılar da işleri kolaylaştırmıyor olsa gerek.

Belki orada yaşamamın ve sürekli işleri kovalamamın yararı olur ne dersiniz?Peki tekstil ne durumdadır?Birde yaz dönemi bolca fotoğrafçı aradıklarını hatırlıyorum bir dönem başvurdum sezon için erkek arıyoruz dediler gece gündüz çalıştırıcaz bayanlar kaldıramaz dediler:S Çelişkide kaldım...

Konuyu açman güzel oldu aynı dertten muzdarip olabilirim şu önümüzde ki 10 gün içinde , hiç bir fikrim yok o taraflarda sektör nasıl. Arkadaşlar konuya vakıf olanlar paylaşımda bulunurlarsa sevinirim. ( kusura bakma tekrar konu açmamak için burda yazdım )

Benim için sorun değil:)Ama gerçekten bol bilgiye ihtiyacım var...Mesela freelance iş yapabilenler var mı Antalya'da?

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ek olarak, istanbulda nasıl matbaalar ile çalıştığınız bilmiyorum ama... bu konuda beklentilerinizi en aşağıda tutun... ;) öyle ekranda gördüm kağıda çıktı gibi bir durum olmuyor. aksine; abi bu katalog'da ki sarı, al bak sarı işte, nasıl beyaz basabiliyosun bunu diye bir çok tartışma yaşanabiliyor...

Yani detaycı diyebilirmiyiz?Sanırım Antalya'da çalışmak karınca olmak demek yazın çalışıp kışın yiceksin...

Son düzenleme:

katalizor

🌟Usta Tasarımcı🌟
(Benim için sorun değilAma gerçekten bol bilgiye ihtiyacım var.)

Karar aşamasındayım şuan sadece beni korkutan iş imkanının kısıtlı olması.

ayrıca iş yoğunluğuda sezonluk diyorsunuz yani ? Peki kış sezonunda ne yapıyorlar ?

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
detaycı değil de, aksine sezonda çok iş olduğu için daha standart renkleri kullanmanız yararınıza olacaktır, en azından matbaa sorunlarını optimum düzeye çekecektir.

freelance durmunu pek bilmiyorum ama oteller bu konuda zamanla yapacakları işi öğrenmiş olacaklar ki, gücü olanlar istanbullu marka ajanslar ile çalışıyor, daha az gücü olanlar kendi sezonluk inhouse ekibini kuruyor, daha az olanlar egeli-akdenizli ajanslar ile çalışıyor, daha az olanlar freelance ondan da az olanlar çantacılar ile çalışıyor.

hayır, iş yoğunluğu sezonluk demiyorum ama sezondaki iş hacimi ile sezon dışı iş hacmi kıyaslanamaz bile... sonuçta sezon bittiğinde antalya ekonomisi de nüfusu da azalıyor. bu da ilk olarak reklam harcamalarına etki ediyor.

katalizor

🌟Usta Tasarımcı🌟
hayır, iş yoğunluğu sezonluk demiyorum ama sezondaki iş hacimi ile sezon dışı iş hacmi kıyaslanamaz bile... sonuçta sezon bittiğinde antalya ekonomisi de nüfusu da azalıyor. bu da ilk olarak reklam harcamalarına etki ediyor.

Anladım şimdi. Teşekkürler.

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
detaycı değil de, aksine sezonda çok iş olduğu için daha standart renkleri kullanmanız yararınıza olacaktır, en azından matbaa sorunlarını optimum düzeye çekecektir.

freelance durmunu pek bilmiyorum ama oteller bu konuda zamanla yapacakları işi öğrenmiş olacaklar ki, gücü olanlar istanbullu marka ajanslar ile çalışıyor, daha az gücü olanlar kendi sezonluk inhouse ekibini kuruyor, daha az olanlar egeli-akdenizli ajanslar ile çalışıyor, daha az olanlar freelance ondan da az olanlar çantacılar ile çalışıyor.

çok çok teşekkür ederim:)Bir anımı anlatayım geçen yıl bir arkadaşımla Antalya'da fotoğrafçı ve photoshopçu sezunluk eleman aranıyor diye bir yazı gördük aradık adam dedi nisan gibi gelmeniz gerekiyor ekim gibi işler biter demişti.Fakat işler çok yoğun oluyor kaldırabilecekmisiniz demişti.Nedeni ise sabah 6 gece 12 ye kadar sarkabilecek çalışma saatleri..Amaaa aldığınız para da 1700 dolar gibi bi fiyat olacak demişti.O zamanlar dolar iyiydi tabi:D

Yani heveslenmiştik ama gidememiştik.Sorun şu ki sürekli iş bulamamaktan korkuyorum nerdeyse kendimi tarımamı versem diye düşünmekteyim

Selimsel

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence kendını verdıgın sanattan kopma:D ama antalyada ıstedıgını bulamıyacagın kesın. benım bır tasarımcı arkadasım artık cafe ısletıo bunuda belırteyım:D

graf_ipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence kendını verdıgın sanattan kopma:D ama antalyada ıstedıgını bulamıyacagın kesın. benım bır tasarımcı arkadasım artık cafe ısletıo bunuda belırteyım:D

çok güzel moral verdin sağol:D Diyorum ya bende tarıma vericem kendimi suya toprağa kuşlara böceklere:D

katalizor

🌟Usta Tasarımcı🌟
doğru katılıyorum , hatta çıplak ayakla bastığımız topraklarda bir daha ot bile büyümeyebilir :p