Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Artık Vergi Yok. Reklam Ajansı Açıyorum

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar. biz grafiker 25 yaşlarında 2 arkadaş bir grafik ajansı açmaya karar verdik. açıcaz yer işlek olmayan biyerde ve kendi dükkanımız. kira derdi yok. ve 2014 ocak ayından itibaren 29 yaş altınada 3 yıl vergi ödemicek diye bir yasa çıkardılar. bizde bu yasadan yararlanıcaz. çevremiz geniş ve bu sektörde çok fazla eski değilim ama arkadaş bu işlerin uzmanı. iki arkadaş olarak reklam ajansı açmaya karar verdik. bu imkanlar ve fırsatlar doğrultusunda reklam ajansı açmamak aptallık. dükkan iş yapmasa bile ayrıca aylık 450 tl ek gelirim var. aranızda reklam ajansı açmaya karşı çıkan bir çok insan var biliyorum ama. bu konu hakkında görüşleriniz neler. yerimde olsanız ne yapardınız. bu işe girişmelimi

tolgahan038

🏅Acemi Tasarımcı🏅
vergisi kirası yoksa, girişmeyin derim :)
neden mi, insanoğlu giderlerinin olduğunu bildiği vakit çaba gösterir yapısı gereği, çünkü zorunluluktur. Ama ilerisi için gerçekten hayalleriniz varsa bu durumu çürütür,
başarılar...

Ultio

Magic & Mayhem
♾️Grafik Gurusu♾️
Ucu bucağı olmayan, size göre oluru gideri var, bana göre saçma, ahmete göre olabilir ama riskli, ayşeye göre harika bir fikir... Denemedikten sonra sonucunu göremeyeceğiniz, denemeden önce risk analizleri, çevre ve iş faktörleri, iş bitiribilirlik durumunuz, taleplere karşı alternatif yaratımlarınız, iletişim, ulaşım ve interaktif ağınız, ticari alt yapınız, iş pazarlama ağınız, kadronuz, bölgesel veya şehirsel rakileriniz, imkanları...

..kısacası görüyorum ki bir iş planlamanız yok. Ajans ve dükkan arasında ki fark mekanı açanların vergiden muaf durumları değil, üretim ve üreticilik kısmının baskın olmasıdır.

İş planlamanızı yapmadan hangi iş olursa olsun o işe kalkışmak kesinlikle maddi külfettir.

Ama ayrıca ticari risk almadan da hiç bir kazanç elde edemezsiniz. Yani bu sizin karar verip sizin vazgeçeceğiniz bir durumdur. İş planlamanızı mutlaka yapın.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ucu bucağı olmayan...

Katılmak ile beraber şunu belirtmeliyim ki, işin içinde mutfağında olmak ile ticari olmaya çalışmak ayrı şeyler ve her kişinin başarabileceği ortam değildir. Yaşımız genç üstesinden geliriz dediğiniz durumda söz yine size kalmış.

İş planlarınızı yapın. Ödemeyeceğiniz vergilerin ne olduğunu öğrenin. Kesinlikle iyi bir muhasebeci tutun. Çünkü devlet 10 kuruş alacağı için 10 TL harcamaktan çekinmiyor. Sonrasında 100 TL ödüyorsunuz.

siLencieux

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Fatura işini ne yapmayı planlıyorsunuz hocam, ben müşteri olarak fatura istediğimde verebilecekseniz problem olmaz :)

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
fatura kesicez tabikide. normal vergi ödüyor gibi hepsi yapılıcak.

şu haberi okuyun
Maliye Bakanlığı

birikimim var. beni 1-2 yıl idare edebilecek kadar. her şey olumlu ama daha önce hiç iş yeri sahibi olmadığım için tecrübesizim.
tanıdık bi kaç firma var. çok fazla reklam işleri olmuyor. yalnız bulunduğum bölgenin 3.ligde bulunan takımın başkanlığını yapıyor çok yakın akrabam. o takımın aylık dergisini çıkarıcam ve bulunduğum semtde reklam yapmak için çırpınan bir çok esnaf var. buda ek bir gelir olabilir. aklımda bir çok şey var.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
hayırlısı olsun arkadaşım, umarım birisi o yaş konusundaki sınırı kaldırır. Sırf bu belediye vergisi vb. sebeplerden ertelemek durumunda kaldım.

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
hayırlısı olsun allah kolaylık versin ama hayal kurma derim tamam vergi kira yok ama minumum maliyetle maximum kazanç için koşucaksan girişimci ol derim hatta git kosgepten filan yararlan yeni girişimci desteği al ama kısa vadeli ve uzun vadeli hedeflerini iyi planla örnek aylık dergi çıkaramadın diyelim işleri nası idare ediceksin yada çok büyük bi iş aldın nasıl finanse ediceksin iş yeri deyip geçme bu işler sadece kirayla vergiyle olmuyo ortaklık diyosun bak! düşün bir kere daha;) Böyle zamanlarda dostunu düşmanını çevreni de anlarsın çok büyük tecrübeymiş;) ben iple çektiğim cumartesi günlerini şimdi çalışarak geçiriyorum hatta pazarda çalışcamda iş hanını kapattıklarından olmuyo:D

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kendi işim olsun bende hafta sonları çalışırım. lazer kesim, tabela , pantograf, plastik, metal ahşap etiketlerde yapıyorum. birde bölgemizin takımının spor dergisini çıkarıcam. burdanda sponsor ve dergi sayfa reklamlarındanda ek gelir gelebileceğini düşünüyorum. aklımda bir çok şey var ama insan yinede korkuyor