Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baseline Grid

kEciSakaL

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.birkanbulut.com.tr
Merhabalar.
İstemeden yaptığım ve nereden olduğunu bir türlü çözemediğim hatam ctrl + n (new document) bastığımda açılan sayfada baseline grid otomatik olarak açılıyor fotoğraftaki gibi ---> (https://i.imgur.com/EOL7x.jpg)
Oysa istemiyorum ben böyle olmasını. Bu otomatik açılmayı nasıl kapatacağım bilen var mı?

Benzer konular

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
View açılır menüsü altındaki Grid & Guides kısmından Hide Basaline Grid seçeneğini işaretleyin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

kEciSakaL

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.birkanbulut.com.tr
evet onu tıklayınca gidiyor ama tekrar yeni bir dosya açtığımda tekrar çıkıyor bu baseline grid. önceden böyle değildi, istediğim zaman açıp kapatabiliyordum; şimdi her yeni sayfa açtığımda çıkıyor.

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
hımm özür dilerim yanlış anlamışım seni. Edit açılır menüsü altındaki Preferences
ayarlarına bi baksana büyük ihtimalle ordan düzeltebilirsin . Bu arada ID hangi versiyonunu kullanıyorsun

kEciSakaL

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.birkanbulut.com.tr
Şu an preferences kurcalıyordum tam :D
CS5 kullanıyorum ve hala bulamadım. Önceki çalışmalarımı açtığımda da baseline grid görünür oldu artık, bir an önce bulmam lazım şunu kaldırmayı

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Eğer ID de bir ayarın kalıcı olarak değişmesini istiyorsanız hiç bir döküman açık değilken ayarlamalarınızı yapmalısınız ve ID ı kapatmalısnız. Artık bir dahaki açılışlarda bu ayar kalıcı hale gelir.

Grid & Guides kısmından Hide Baseline Grid ayarlaması yapınız ve ID programınızı kapatıp tekrar açınız. Artık bu ayar her açılışda böyle olacaktır...

Son düzenleme:

kEciSakaL

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.birkanbulut.com.tr
yabadabaduuu :D çok sağolasııın dddnnnsss
ben "hiç bir döküman açık değilken ayarlamalarınızı yapmalısınız" kısmını atlamışım, açıkladığın için teşekkürler