Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

baskı öncesi diziliş...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cika39

🏅Acemi Tasarımcı🏅
üstadlar... matbaa sektöründe şimdiye kdr sadece freelince olarak çalıştım (almanya). yani sadece tasarım yapıodum baskıya hiç iş göndermedim....
Ör. 8 sayalık bi katalog yaptıımı farzedelim ben bu kataloğun her sayfasını ayrı ayrı yapıp 8 sayfalık kataloğu 8 tane pdf dosyası olarak gönderiodum. her sayfa için ayrı dosya.... şimdi ben yine bu şekilde matbaaya göndersem küfür ederler mi yoksa onlar kendileri dizgisini yaparmı... (1. sayfayla 8. sayfa bitişik vs.)

maviyedogru

🌱Yeni Üye🌱
bende şunu merak ediyorum in design da yine çok sayfalı bir işi facing pages çalıştım. bunu matbaaya yollarken forma hesabı yapmam gerekiyormu yada indesign bunu benim için yaparmı? yada matbaaya direk dökümanı göndersem bunu çözerlermi?

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
8 sayfalık tek pdf gönderebilirsiniz... forma hesabı derken 4 ve 4 ün katlarını kullanıyorsanız sayfa sayısı olarak sorun yok zaten. Yok eğer kullanmıyorsanız ve bu iş spiral değilse id nin yapabileceği hiç birşey yok.

işini bilen matbaa kullandığı programa montaj komutunu verip çok sayfalı pdf yi gösterecektir. 2 tıkla montajı bitirip baskıya atacaktır... sıralaması doğru ve forma kurallarına uyan tek döküman matbaa dostudur.

maviyedogru

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler
bu forma kurallarına uyan döküman nedir burada benim yapmam gereken kısım nedir? yaptığım iş 96 sayfa 6 forma yada şöyle sorayım elimdeki işi forma kurallarına uyan döküman olarak ben mi hazırlamalıyım matbaaya göndermeden? ve nasıl?

sigrafito

🏅Acemi Tasarımcı🏅
safa sayısını 4 ve katları yaptık diyelim indesign calıştığımız sayfası direk pdf yapsak yollasak sorun olur mu yoksa bizim onu forma haline mi getirmemiz lazım acaba
birde pdf yaparken pdf çeşitleri var x-4-2008 gibi falan bunlardan hangisini seçersek daha iyi olur yardımcı olabilirmisiniz acaba

korhanyilmaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben pdf yaparken, x-3-2002 kullanıyorum. tavsiye ederim, ayrıca pdf yaparken deson kontrolleri yapmanızı öneririm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...