yorumlarınıza katılmıyorum açıklayayım.
1-mehmet bey<<< eğer o çerçeve olmaz ise icinde " GRILL SPECILATITEIT" yazısını bu formatta HİÇ BİRYERE oturtamassın..ŞArttı haa elips te olablirdi o zamanda "dumanın" yumuşak geçişini vurgulayamazdık...
2-mehmet bey ile nihat bey<<<<< logonun yapılış amacı genel olarak BÜYÜK tabela.. neon ışıklıda olabilir.. ve emin olun Avrupada neon ışıklı kabartma logolar özellikle EFECKTLİ çok hoş görünüyor ve ilgi çekiyor..
genel olarak maskotu öne çıkarmak ve "enfesssssssssss bir koku" bu dedirtebilmek için logoya efect vermek zorundayız.basit 2 boyutlı veya grandyan tarzı bir renklendirme sıradışı ve ilgi çekicilikten yoksun kalacaktır.
Avurpada offset matba ve baskı işlemleri aşırı derecede profesyonel olmaya başladı. en ufak bir renk dokubozukluğunda (ki olmuyor!!) 10 katı ücret alıyorsunuz..
>>> yazı fontuna gelice nefis dumanın yumuşaklığını hafrlerde bile görebiliyosunuz...
nbenzer fontlar hoşuma gitmedi en iyisi bu..
ATA kardeşim in de yorumunu bekleyelim bakalım.... oda bir değerli grafiker üyesidir..
Saygılar..
şimdi sen benim tekniker olmamı mı eleştiriyorsun?
Grafiker mi yazması Şart.. hiç bir alakası yok.. Profesynelce yaptığım içn detaylıda açıklamasını yapmak doğal hakkım siz eleştirmelerinizi kişileştirmişsiniz.. beni eleştirmişsiniz.. ben ne mehmet beyi nede nihat beyi eleştirdim, kişiliklerini veya mesleklerini.. ben sadece kendilerine katılmadığımı ve sebeplerinden bahsettim.
Ama siz benim orda"tekniker " yazmasını eleştiryorsunuz .. nekadar profesyonel bu tutumunuz?*
AYırca dipnot vereyim>>
Yaptığı işlerle kendisinden söz ettiren grafiker büyğümüz hayat hikayesini anlatırken şu cümlelere yer vermişti..>>
"Tornacı idim. canım sıkıldı evev bilgisayar aldım ders, videoları izledim.. şimdi bu haldeyim"
bu büyğümüz de girdiği sitelerde Tornacı diye yazmaktan guru duyuyor.
sonuç olarak
Kişileşmiş kalıplardan ve buna bağlı eleştiri yapmaktan uzak olmak kazancımıza olur...
Saygılar...
agresiflikben kızmışmıyım sana ki???
bende sadece benim kişilğim,i mesleğimi eleştirmisin yazdım...
yine onla alkalı yazmışsın
burada sergilenen bir çalışma, teknik olarak kendisi her yönden incelenebilinir diğer arkadaşaların çoğu bunu başarabilmişler.. şu olmamış bence diye yorum yazmışlar tecrubeleirni konuşturmuşlar...
benim teknker yazması ı sorun yapmayalım Üstadların yanında yetiştim felancanında şuan yanındayım diye bir tabir mi kullanmamız gerekiyor..Hİç anlam veremiyorum
hem yine çalışmayı eleştrimemişsin ZAten lütfen yapma..
"""Yukarda bir eleştiri yoktu, ama şimdi eleştiriyorum..: Siz kendinize bilg. teknikerliğini yakıştırmışsınız, bende bu konuyla ilgili tüm tecrübelerinize ve akademik bilginize saygı duyarım.. ama kusura bakmayın manav'dan domates alırken, manavın önerdiği bonfileye güvenmem.. bide kasaba sorarım..""
eleştirememişsiniz...
Mulazim kardeşim bence çok güzel olmuş.. zaten zevkler ve de renkler herkeste ayrı etki yapar.. Dilek Bilgisayar için amator düzeydeki bir logo isteğime vermiş olduğun profesyonel cevaba ( hazırladığın logoya) tşk ederim.. para konusundaki yufka yürekliliğinde sitedeki paragöz arkadaşlara örnek olmasını dilerim.
zaten logoya verecek para olsa açıkca söyler ve elbette hakkının karşılığını verirdim..
Ne kadar tşk etsem azdır.. sadece logo için degil bu dünyada herşeyin PARA olmadığını ispatladığın için..
bu yorumunuza verecek yanıtı yüzyüze bakarken vermek vardı
burada emeklerinin karşılığında ekmeklerini kazanmaya çalışan insanları paragözlükle suçlamak yerine
kendinize emeğin karşılığını verebilecek ahlakı edinin
bir daha da bu forumda insanları rahatsız etmeyin