En başından beri okudum, insanlar kndilerini geliştirmeli muhakkak, ancak herkes ne olursa olsun bir alanda uzmanlaşmalı. Misal avrupada yada amerikada bir bölgede iş ilanına başvursanız, 3d'de biliyorum, grafik tasarımda deseniz, sadece birini yaptırırlar size. Çünkü ancak en iyi verimi alabilecekleri alanda çalıştırırlar sizi.
Benim şahsi kanaatimde bu yöndedir, bir işi yapaken 50 parçaya bölünmeye gerek yok. Katalog yaparken bile fotoğrafçımın getirdiği fotoğrafa dokunmam bile, çünkü işini bilen fotoğrafçı bana ona göre fotoğraf getirir. Dekupe yapılacak resimde sabit zeminde çekilir. Bilmeyen fotoğrafçıyım diyen insan arkaya fon bile atmadan getirir bende yüzüne fırlatırım.
Yaptığım işte 3d gerekiyorsa, veririm işinin uzmanına, bir kere anlatırım ve sonuç mükemmel çıkar.
Kısaca her şeyi bil ama bir işte uzman ol. Yoksa sonu hakkatten bulaşığa kayar. Çook uzun zaman önce çalıştığım yerlerde, tasarımın yanında her türlü amelelik tabir edilen işi yaptığım oldu, ama bir yerde bunlara dur diyemezseniz, etinizden sütünüzden, kemiğinizden, tozunuzdan, herşeyinizden faydalanarak daha az ücretle sizi çalıştırmak her paronun işine gelecektir.
Kaç kere görevim harici (yapabilmeme rağmen) iş veren yerden ayrılmışımdır, arkamı dönüp bakmam. Siz siz olun bir konu üzerinde uzmanlaşın, siz işi değil, iş sizi arar olsun.
Saygılar.