fareliadam
🌟Usta Tasarımcı🌟
6 sene önce bir profesyonelden öğrendiğim, indesignde dergi, bulten, katalog vs. gibi çalışmalarda inside kısmı hariç dış kısımlara 3er mm bleed payı veriyorum.
geçenlerde ortalama 100 sayfalık bir dernek bülteni gonderdim baskıya.
matbaanın dizgicisi beni aradı siz iç kısıma(inside) neden taşırma vermediniz diye beni fırçalıyor. bende dedimki olurmu oyle şey, ben 4-5 yıldır matbaalara masaustu yayıncılıkla alakalı işler gonderiyorum ilk defa sizden duydum dedim iç kısma kesim payı vermeyi.
sen kaç yıldır bu işi yapıyorsun dedi? ben dedim 6-7 yıldır grafikerlik yapıyorum.
adam bana; bende 25 senedir yapıyorum bu işi ama senin dediğini ilk defa duydum dedi.
bende haliyle şüpheye düştüm!
indesign de çok sayfalı çalışmalarda iç kısıma bleed verilir mi?
işin gerçeğini tam olarak anlatabilecek biri varsa çok memnun olacağım.
geçenlerde ortalama 100 sayfalık bir dernek bülteni gonderdim baskıya.
matbaanın dizgicisi beni aradı siz iç kısıma(inside) neden taşırma vermediniz diye beni fırçalıyor. bende dedimki olurmu oyle şey, ben 4-5 yıldır matbaalara masaustu yayıncılıkla alakalı işler gonderiyorum ilk defa sizden duydum dedim iç kısma kesim payı vermeyi.
sen kaç yıldır bu işi yapıyorsun dedi? ben dedim 6-7 yıldır grafikerlik yapıyorum.
adam bana; bende 25 senedir yapıyorum bu işi ama senin dediğini ilk defa duydum dedi.
bende haliyle şüpheye düştüm!
indesign de çok sayfalı çalışmalarda iç kısıma bleed verilir mi?
işin gerçeğini tam olarak anlatabilecek biri varsa çok memnun olacağım.