Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

BMW Red - Vector

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
BMW Red Vector

Red_BMW_Vector_by_Imperatore34.jpg

Adobe Illustrator'de Mesh kullanarak yaptığım çalışmalarımdan..

BMW_Red_New_Anchor.JPG

Resim 01: Aracın Anchor Point (Vektörel Nokta'ları)'nın seçilmiş hali. (%100 yakınlaştırılmış)

BMW_Red_New_Anchor_BIG.JPG

Resim 02: Aracın Anchor Point (Vektörel Nokta'ları)'nın seçilmiş hali. (%50 Yakınlaştırılmış)

Illustrator kullanan arkadaşlara birkaç tavsiyem :

Yukarıdaki önizlemelerde sağ tarafta bulunan Swatches (Renk Paleti)'ne bakınız. Renk paletinde sadece aracın üzerinde kullandığım renkler var. Siz de programı ilk açışınızda Swatches panelindeki renklerin tümünü önce sıfırlayın.. Bunu yapmak için. Panelin yanındaki Swatch Options butonuna tıklayın ve ''Select All Unused'' seçeneğini tıklayınız. Bunu yaptığınızda çalışmada hiç kullanmadığınız tüm renkleri swatch panelinde seçili hale getirmiş olursunuz. Renkler seçili halde iken tekrar options butonuna tıklayınız ve bu kez listedeki ''Delete Swatches'' seçenetiğini tıklayınız ve böylece Swatches panelinde mevcut çalışmanızda kullanmadığınız gereksiz renk kalabalığını da silmiş olursunuz. Paletteki ilk açılıştaki standart renkler zaten çok kullanışlı değiller. Kendiniz belirlediğiniz rengi Fill menüsünden (Kısayolu 'X') seçip, çalışmada kullandığınız her rengi Swatch paletine atarsanız o zaman çok daha rahatlıkla renklerinizi kullanabilirsiniz.

Swatch paletindeki renkleri silmek o renkleri panelden kalıcı olarak sildiğiniz anlamına gelmez. Yeni bir dosya açtığınızda eski Swatch ayarları geri yüklenir. Eğer aksi olursa ve yeni bir çalışma yaparken swatch panelindeki standart renklerin geri gelmesini isterseniz en yukarıdaki menuden Window/Workspace/Basic seçeneğini seçiniz. Illustrator'deki paneller ve çalışma alanınız tamamen sıfırlanacak ve standart hale gelecektir.

Eğer kendinizin rahatlıkla kullanacağı şekilde bir çalışma alanı oluşturmak isterseniz, Panelleri istediğiniz yere sürükleyin ( Mesela Layer penceresini sağ alt köşeye, Gradient'i vs. istediğiniz herhangi bir yere sürükleyin ). Çalışma alanınızın tam istediğiniz şekilde ayarlı oldugunu düşünüyor ve bir sonraki Illustrator açışınızda çalışma alanınızın sizin ayarladığınız şekilde gelmesini istiyorsanız o zaman tekrar Window menüsünden Workspace/Save Workspace seçeneğini tıklayınız, Workspace'nize isim veriniz ve kaydediniz. Kaydettiğiniz Workspace'nizi aynı yerden seçebilir ve birdahaki Illustrator açılışında kullanılabilir duruma getirebilir, ayrıca çalışma alanınız üzerinde değişiklik yapmak istiyorsanız aynı menüdeki ''Manage Workspace'' seçeneğini kullanabilirsiniz..

İyi çalışmalar.. Saygılarımla..

Son düzenleme:

Benzer konular

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
kendini iyi geliştirmişsin bu konuda
tebrik ederim sizi ayrıca bilgiler içinde tşk.

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
kendini iyi geliştirmişsin bu konuda
tebrik ederim sizi ayrıca bilgiler içinde tşk.

Teşekkür ederim, umarım faydası dokunur. Buraya her çalışma koyduğumda çalışma ile de alakalı olan bilgileri arkadaşlarla paylaşmayı düşünüyorum bundan sonra. Böylece hem çalışmamdaki yaptığım hatalar konusunda uyarılırken hem de arada bildiklerimi de bilmeyen arkadaşlara aktarmış olurum diye düşünüyorum ;)

ÇayLAk93

🌱Yeni Üye🌱
harika yha gercekten süper olmuş emek verıp buraya koyup bizim gibi yenileri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

JeSTBoY

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben daha illustrator u yeni bitirdim..bilge adama gidiyorum,mesh ile baya güzel çalışmalar çıkarabilirsiniz...

bu arada bunlar emektir nedense artık herkes grafiker oluyo ya :D:D anlamıyorum(lafım konu sahibine değil)

böyle çoluk çocuğa buraya gelip başkalarının yaptıkları logoları koyarak ama bak kardeşimiz emek vermiş... almış eline mesh'i bide crop aracını başlamış düzeltmeye 2d güzel çalışma başarılar..

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar ben daha illustrator u yeni bitirdim..bilge adama gidiyorum,mesh ile baya güzel çalışmalar çıkarabilirsiniz...

bu arada bunlar emektir nedense artık herkes grafiker oluyo ya :D:D anlamıyorum(lafım konu sahibine değil)

böyle çoluk çocuğa buraya gelip başkalarının yaptıkları logoları koyarak ama bak kardeşimiz emek vermiş... almış eline mesh'i bide crop aracını başlamış düzeltmeye 2d güzel çalışma başarılar..

Yorumunuzu tam olarak anlamadım ama ?? Tam açıklarsanız sevinirim..

JeSTBoY

🌱Yeni Üye🌱
Hocam dedimki emek göstermişsiniz elinize sağlık...ama biz yapıyoruz çoluk çocuk çalıyo sonrada ben yaptım diyo kendilerini eğlendiriyo bilseler ne kdr çaba verildiklerini...demek istedim iyi geceler..

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Hocam dedimki emek göstermişsiniz elinize sağlık...ama biz yapıyoruz çoluk çocuk çalıyo sonrada ben yaptım diyo kendilerini eğlendiriyo bilseler ne kdr çaba verildiklerini...demek istedim iyi geceler..

Valla çalışmanızın AI. dosyası sizin elinizde olduğu sürece kimse çalışmanızı çalmış demek değildir.

Jpeg'ini çalsalar o zaman dersiniz ki: Çalışma sizinse buraya çalışma aşamalarınızı da koyun diye. kendi çalışmanızın outline önizlemesini de koyun. Eğer bunu yapamaz ise o zaman çalışmayı çaldığını düşündüğünüz kişinin çalışmayı gerçekten çaldığını ispatlamış olursunuz.