Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bu cross görevi tam olarak nedir arkadaşlar

interface79

🌱Yeni Üye🌱
iyi akşamlar arkadaşlar ben yeni başladımda bu cors işlemi tam olarak ne yapıyor basit çe baskıda yazıların falan yerindne kaymamasını sağlıyor sanırım. ama tam olarak bilmiyorum. birde corelde corss nasıl koyuyoruz yazılara baktım baktım bulamadım yardımlarınız için teşekkürler şimdiden

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
cros...

işimizin sınırlarını belirleyip nerlerelerden kesilecegi ve renklerin baskı sırasında ust uste binmesini saglamak için kullanılan cizgilerin kabaca tarifi diyebiliriz...

krosların ceşirleri vardır ama bunlardan en cok kullandıgımız CROB MARKS tır.
bunlar işin kesilecegi yerle sınırlı olarak konulur ve işin kapsadıgı tum renklerde cıkar dolayısı ıle baskı esnasında veya montaj esnasında bıze kolaylık saglar....

Callibration Marks lar vardır mesela onlarda kullanılan makıneye gore ozellıklerını degısık kullanabılırsın. daha cok renk scalası gıbı gorunurler ama basılan ana renklerın dogrulugunu kontrol etmek ıcın kullanılır.

ayrıntılı bı bılgıye gırıp kafanı karıstırmak ıstemıyorum sımdılık bu kadar yeterlı sanırım.

gelelim kros koymaya....
eger kucuk bır ıs yapıyorsan,

bunları elınle kendını koya bılırsın ,15 veya .2 mm kalınlıgında bır cızgı boyunu sen ayarlayabılırsın tabı bunları ısının kesım yerlerıne koyarak bunları elde edebılırsın.

dıkkat etmen gereken sey krosta kullandıgın rendı sadece sıyah vermemen. sıyah verırısen sadece sıyah plakada cıkar kroslar C M Y plakalarında cıkma
onun yerıne corelde F12 tusuna basıp orda cızgı rengını Registration olarak (aynı deger renk paletınde en sondadır) belırlemen gerekır

eger buyuk bır ıs yaptırsan bunu fılm asamasında corele ototmatık oalrak koydurabılırsın

kolay gelsın

interface79

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler şimdi şöyle bişey bi katalog hazırlıyosun diyelim bunun için cros koymaya gerek varmı burada nerelere cros koyabiliriz. yazılara falanmı, koyucaz bide kesim çizgileri dersken neresinden kesilecek anlamındamı biraz teknik bir açıklama olmuş bununla ilgili bir döküman varmı acaba

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆

servet

🌱Yeni Üye🌱
Cross

Tek Renk Makİnalarda 2 Veya İkİden Fazla Renklerİ Denk Getİrmeye Yarar (yanİ ÖrneĞİn Bİ İŞİn Cyan ' I BasilmiŞ İŞİn Bİr Tarafindada Cross Larin Cyan Lari Basilir İkİncİ Bİ Renk'e GİrİldİĞİ Zaman Crossunda Çİzgİsİ Olacak Ve Baskiyi Yapan KİŞİ Daha Fazla Zaman Kazanacak)

N/A9

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşım bak nacizane bence... Eğer bu işi yapacaksan öyle crosu falan formlardan öğrenemezsin.. küçük bir matbaaya git 6 ay staj yap... teknik olarak herşeyi kavra.. (grafik yaparken bilmen gereken birsürü teknik özellik vardır. Kağıt gramajı, renk özellikleri, makas payı, montaj şekli vb... gibi birsürü ufak gibi görünen ama önemli.. ) baskı makinalarının başında dur... neyin nasıl yapıldığını gör... kim sana ne kadar anlatırsa anlatsın sen mantığını görmeden anlayamazsın... ŞİMDİDEN MESLEK HAYATINDA BAŞARILAR...

ajansnet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım bak nacizane bence... Eğer bu işi yapacaksan öyle crosu falan formlardan öğrenemezsin.. küçük bir matbaaya git 6 ay staj yap... teknik olarak herşeyi kavra.. (grafik yaparken bilmen gereken birsürü teknik özellik vardır. Kağıt gramajı, renk özellikleri, makas payı, montaj şekli vb... gibi birsürü ufak gibi görünen ama önemli.. ) baskı makinalarının başında dur... neyin nasıl yapıldığını gör... kim sana ne kadar anlatırsa anlatsın sen mantığını görmeden anlayamazsın... ŞİMDİDEN MESLEK HAYATINDA BAŞARILAR...

Kesinlikle Katılıyorum