Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu resmi nasıl çizebilirim

nikefootball

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.kocaelispor.org.tr
Merhabalar.. aşağıdaki resimi sıfırdan çizmek istiyorum ama beceremiyorum bir türlü. sol taraftan başlayan resim sağ tarafa doğru giderken aşağı doğru inen bir kısım var çok ufak ovallik var ama işte bu nedenle zorluk çekiyorum pen tool aracı ile en baştan başlıyorum daha sonra al tarafa doğru çubuk çekip ortasına nokta ekleyerek çizmeye çalışıyorum ama bir türlü istediğimi yapamıyorum bu şekli en kolay nasıl çizebiliriz.

Benzer konular

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Merhabalar.. aşağıdaki resimi sıfırdan çizmek istiyorum ama beceremiyorum bir türlü. sol taraftan başlayan resim sağ tarafa doğru giderken aşağı doğru inen bir kısım var çok ufak ovallik var ama işte bu nedenle zorluk çekiyorum pen tool aracı ile en baştan başlıyorum daha sonra al tarafa doğru çubuk çekip ortasına nokta ekleyerek çizmeye çalışıyorum ama bir türlü istediğimi yapamıyorum bu şekli en kolay nasıl çizebiliriz.
resmi Aİ,de aç Pen aracı ile üzerinde çiz paht oluştur öyle dene

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Al kardeşim senin için çizdim, zor bir şekil değil , pen tool kullanmayı biraz bilmek yeter, kılavuz çizgiler kullanırsan zorlanmazsın.

u7IFM.png

png formatında, geçişli renginide ayarladım, çok azda kabarttım ordaki gibi. Hadi hayırlı olsun :)

nikefootball

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.kocaelispor.org.tr
sağolun, pen tool işini beceremiyorum ufak ovallerde felan :) oluyorda tam istediğim gibi kıvrımı beceremiyorum sizinki tam olmuş. birde üst tarafta hafif beyazlık var onu nasıl yapıyoruz.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
sağolun, pen tool işini beceremiyorum ufak ovallerde felan :) oluyorda tam istediğim gibi kıvrımı beceremiyorum sizinki tam olmuş. birde üst tarafta hafif beyazlık var onu nasıl yapıyoruz.

2. soruda taksimetreye çalışmaya başlar haberiniz olsun :smile:

Beyazlık nerde? aynı tonda geçişli renk yaptım, benim yaptığımdada hafif alta göre açık renk var

nikefootball

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.kocaelispor.org.tr
bu arada yukarıda sorduğum sorumun pratik yolunu buldum.

önce düz şekil olarak yukarıdakine benzer bir görüntü çiziyoruz

daha sonra stylize round corners ten tüm köşeleri ovalleştiriyoruz ve istediğimize yakın görüntü oluyor

ondan sonra mesela sağ ve sol alt köşeler oval olmasın istiyoruz bunun için önce grafiği expand apperance yapıyoruz ondan sonra da direct selection ile hangi bölgeyi düzleştireceksek orayı seçiyoruz ve yukarıdan Oval veya düz kare şeklinde iki seçenek çıkıyor Anchor Point menünün hemen altında convert yazan yerin hemen yanındaki oval olanı değilde düz olanı seçiyoruz ondan sonra align bölümünden sağa veya sola yasla diyince istediğimiz gibi bir görüntü oluşuyor

aslında bunu corel draw da daha rahat yapıyoruz ama nedense illustrator takla attırtıyor bize :)

çok basitmiş ama benzer problemi yaşayan arkadaşların işine yarar örnek yaptım hemen.