Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çalışma alanından taşan bölümleri kesmek?

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Örneğin Ai de bir kartvizit tasarlıyorum, ancak çalışmamda kullandığım bazı katmanlar çalışma alanının dışına taşıyor.. Çalışmayı pdf olarak kaydediyorum ve abode reader da açıyorum.. Buraya kadar sorun yok, adobe reader da veya ps açtığımda çalışma alanın dışında kalan yerler çıkmıyor ancak çalışmayı corel gibi vektörel bir programda açtığımda o fazlalıklar çıkıyor ortaya.

Ben bu çalışma alanı dışında kalan yeri kolayca nasıl yok ederim? Basit bir yolu vardır mutlaka

Şimdiden teşekkürler..

Secret man

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tam olarak çalışmayı hangi programda yapıyorsun :)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sadece Crop işinizi görmüyormu?

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sorun devam ediyor mu yoksa çözdünüz mü?

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Sorun devam ediyor mu yoksa çözdünüz mü?

ÇÖzemedim hala, şimdi ben ps den ai ye geçmiş birisi olarak; ps de cropla bir alan seçip enterladığımda seçili alan dışındakileri uçurmuş oluyorum, bunun aynısını ai de çalışmamı tamamlarken son adım olarak yapmak istiyorum. Yani ai de yaptığım işi baskıcı corelde açtığı zaman çalışma alanının dışında ıvır zıvır olmasın, uğraşmasın istiyorum.

Şimdiden teşekkürler..

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ÇÖzemedim hala, şimdi ben ps den ai ye geçmiş birisi olarak; ps de cropla bir alan seçip enterladığımda seçili alan dışındakileri uçurmuş oluyorum, bunun aynısını ai de çalışmamı tamamlarken son adım olarak yapmak istiyorum. Yani ai de yaptığım işi baskıcı corelde açtığı zaman çalışma alanının dışında ıvır zıvır olmasın, uğraşmasın istiyorum.

Şimdiden teşekkürler..

Bunun için yapman gereken şey şu:

* Çalışmanı bitir.
* Crop Area Tool ( Shift + O ) ile çalışmanın tam olarak bitmiş halinin kenarlarından kes.
* Çalışmada kullandığında görselleri Link paletinde Embedlemeyi unutma!
* Çalışmanı PDF kaydet.
* Başka programlarda açtığında da çalışmanın kestiğin alanlar dan açıldığını göreceksin.