Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Cisimlere Yansıma Verme

sansar111x

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dersimiz için aşağıdaki futbol topu fotoğrafını kullanacağız

Aracımızı Magic Wand Tool (w) topun arkasındaki beyaz alanı seçelim ile seçelim.

Ardından seçtiğimiz aracın üzerine tıklayalım ve Layer via Copy ile seçtiğimiz alanı yeni bir katman (layer) üzerine kopyalayalım.

Sonra katman penceresinden arkaplan katmanının solundaki göz simgesine tıklayarak kaldıralım ve bu katmanı görünmez yapalım.

Sonra da yeni katman oluşturalım ve edit>fill use: black ile arkaplanı siyah renkle dolduralım.Sonra da bu katmanımızın üzerine sağ tıklayıp blending options‘tan gradient overlay‘iseçerek aşağıdaki ayarları yapın.

Şimdi yeni bir katman oluşturalım

Şimdi de aşağıdaki resimdeki gibi Rectangular marquee tool ile alt kısmı seçin ve yine bir önceki adımda olduğu gibi edit>fill ile siyah renkle doldurup aşağıdaki gibi yapalım ve yine katman üzerine sağ tıklayarak blending options ile yukarıdaki gibi fakat style: linear olacak şekilde gradient uygulayalım. Bir de Outer Glow ile #aaaaaa renk kodunu uygulayalım.

Şimdi son adıma geldik burada topun yansıma efektini yapacağız. Topun bulunduğu katmana sağ dıklayalım ve duplicate layer ile katmanı kopyalayalım.

Şimdi Edit>Transform>Flip Vertical ile topu ters çevirelim ve bunu aşağıya taşıyalım. Yani üst üste iki top görünümü olacak.

Ardından Layer>Layer Mask>Reveal All yapalım ve Gradient Tool’u seçerek alttaki topun orta noktasından başlayacak şekilde yukarıya doğru düz bir çizgi çekelim.

Son görüntü aşağıdaki gibi olacak.

ALINTIDIR

Benzer konular

BLUE_AZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
saol kardeşim thanksssss

depressionist

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şimdi son adıma geldik burada topun yansıma efektini yapacağız. Topun bulunduğu katmana sağ dıklayalım ve duplicate layer ile katmanı kopyalayalım.

Şimdi Edit>Transform>Flip Vertical ile topu ters çevirelim ve bunu aşağıya taşıyalım. Yani üst üste iki top görünümü olacak

Bu kısımda sorun yaşıyorum duplicate layere bastıktan sonrasını yapamadım malesef:(

sansar111x

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Şimdi Edit>Transform>Flip Vertical ile topu ters çevirelim ve bunu aşağıya taşıyalım. Yani üst üste iki top görünümü olacak

Bu kısımda sorun yaşıyorum duplicate layere bastıktan sonrasını yapamadım malesef

kardeş ben sorunu anlayamadım
biraz daha açabilir misiniz

depressionist

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Yukarıdaki gibi dediklerinizi yaptım ama duplicate layer'e tıkladıktan sonraki kısmı yapamadım yani topu kopyaladıktan sonra geri getiremedim hazırladığım katmanın üzerine
Acemilik kusuruma bakmayın=)

Atlanturk

🌟Usta Tasarımcı🌟

Yukarıdaki gibi dediklerinizi yaptım ama duplicate layer'e tıkladıktan sonraki kısmı yapamadım yani topu kopyaladıktan sonra geri getiremedim hazırladığım katmanın üzerine
Acemilik kusuruma bakmayın=)

Topu kopyaladıktan sonra, CTRL+T tuşlarına basarsanız, bir transform dikdörtgeni göreceksiniz. Sonra da dikdörtgenin üzerine sağ tuşla tıklayın. Çıkan menüden, Flip Vertical seçin. Bu dikey takla attırır. Daha sonra döndürme işiniz bitince de entera basın. Sonra da istediğiniz yere move tool ile taşırsınız. Böylece kopyalanmış top layerını döndürmüş olursunuz.

demoN

👑Efsanevi Grafiker👑
Son kısmı bu şekildede yapabiliriz.

sonra kopyalanan layeri add layer mask yapın ve ctrl tusuyla kopyalanan layeri seçin.

"Gradient Tool’u seçerek alttaki topun orta noktasından başlayacak şekilde yukarıya doğru düz bir çizgi çekelim."

anlatım için teşekkürler..

sansar111x

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Acemilik kusuruma bakmayın

estağfurullah :)

top resimlerinin bulunduğu layerleri layers bölümünden en üste taşıyın o zaman görebilirsiniz katmanın üzerinde
ben öyle anladım yani
eğer layers penceresi yoksa window sekmesinden layers e (kısayol: F7) tıklarsanız o da gelir
sorun başkaysa bildirin

sansar111x

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Alıntı:
depressionist´isimli üyeden Alıntı

Acemilik kusuruma bakmayın

Topu kopyaladıktan sonra, CTRL+T tuşlarına basarsanız, bir transform dikdörtgeni göreceksiniz. Sonra da dikdörtgenin üzerine sağ tuşla tıklayın. Çıkan menüden, Flip Vertical seçin. Bu dikey takla attırır. Daha sonra döndürme işiniz bitince de entera basın. Sonra da istediğiniz yere move tool ile taşırsınız. Böylece kopyalanmış top layerını döndürmüş olursunuz.

bu da olabilir

Son kısmı bu şekildede yapabiliriz.

sonra kopyalanan layeri add layer mask yapın ve ctrl tusuyla kopyalanan layeri seçin.

"Gradient Tool’u seçerek alttaki topun orta noktasından başlayacak şekilde yukarıya doğru düz bir çizgi çekelim."

anlatım için teşekkürler..

teşekkürler arkadaşım

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
teşekkürler güzel paylaşım

aykutkk

🌱Yeni Üye🌱
dicNJ.jpg
[/url][/IMG]Çok eski bir konuya hort yaptığım için özür dilerim ancak bu konunun 3 gün önce fotoğrafları duruyordu ve benim tam aradığım konu bu idi lütfen konu sahibinden ricam bana nasıl yapılabildiği hakkında yardımcı olabilir veya team viewer ile uzaktan bağlantı yapıp bana nasıl yapılabildiği hakkında gösterim yaparsa çok mutlu olurum.

Örnekler Aşağıdadır.