Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel de fountain ozelligi

viooltje

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaslar ben iki renkli bi calisma yapmak istedim. siyah ve eflatundan. Yalniz calismamda fountain ozelligi kullandim. siyahin tonlarindan.

Bilmek istedigim;
fountain ozelligini bi rengin tonlariyla kullandigimizda (siyah / 10% , 30% siyah gibi) fullcolor mu oluyor yoksa tek renk mi

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
"FountainFill" aracını (F11) kullanırken Two Color bölümünden iki renkli çizimler oluşturabilirsiniz. Custom seçeneğini seçerseniz ilk açılışta o da iki renk olarak açılır orada gördüğünüz renk geçişinin baş ve sonundaki küçük karelere tıkladıktan sonra istediğiniz rengi seçerek rengi değiştirebilir ve arasındaki boşluğa çift tıklayarak yeni renk atamak için yeni bölüm oluşturabilirsiniz. bu aralığa iki veya daha çok renk ekleyerek istediğiniz renkler arasında renk geçişi sağlarsınız eğer baş ve sondaki renkleriaynı renk ayarlarsanız renk geçişi olmaz tek bir renk olur...

grafiker1974

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Renk ayrımında nasıl olur diyorsanız tek renktir. Hangi aracı kullanırsanız kullanın eğer tek renk tonlarını kullandıysanız, o iş tek renktir. Açık olan yerler tramlı çıkar sadece.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Lütfen yanlış bilgi vermeyelim. Tek renk değildir aradaki renk geçişi renklerin tonları şeklinde değişir. Ara renkler ana renklerin karışmasıyla oluşur bu sebeple renk geçişi de olsa ara renk te olsa tek renk değildir...

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar güzel bir konuyu tartışıyorsunuz, resimli(görsel) bir şekilde açıklama yapabilirseniz konu daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum. Olup bitenleri anlamaya çalışıyorum, teşekkür ediyorum.

grafiker1974

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Lütfen yanlış bilgi vermeyelim. Tek renk değildir aradaki renk geçişi renklerin tonları şeklinde değişir. Ara renkler ana renklerin karışmasıyla oluşur bu sebeple renk geçişi de olsa ara renk te olsa tek renk değildir...

Güzel kardeşim. Örneğin verilen renk geçişi %100 siyahtan başlayıp %20 siyaha kadar açılarak giden bir şekildeyse bu iş tek renktir. Siyahtan başka ayrılacak renk mi var ki tek renk olmadığını söylüyorsunuz ? Aynı şey geri kalan 3 ana renk için de (C,M,Y) geçerlidir. Eğer renk magentanın yüzdelik dilimleri arasında değişiyor ve başka renk karışımı içermiyorsa o iş TEK RENKTİR. Eğer ki lacivert renkten bahsediyorsanız zaten ana renge girmediği için tabiki o iş tek renk değildir. Benim bahsettiğim olay C,M,Y,K renklerinden sadece birini kullanarak yapılan iştir. Bu renklerin haricindeki her renk karışıma girer.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
%100 siyahtan başlayıp %20 siyaha (Gri) doğru renk geçişi olan bir çizim tek renk değildir. Tek renk: başka bir renk içermeyen demektir. Çizimin değişik yerlerindeki renk değerlerine (Photoshopa aktarıp info penceresinden de görebilirsin) baktığın zaman değişik değerler içerir. Siyahın tonlarıyla renk geçişi uyguladığın bir çizimin ekran görüntüsü ile diyelimki o işi folyo uygulama yaptın ve siyah renk folyo kesip uyguladıktan sonra ekrandaki çizimle aynı görüntüyü elde edebilir misin? Elbetteki edemezsin folyo uygulamada renk geçişini veremezsin ve yaptığın çizimin dijital baskıya girmesi gerekir ki baskıdada verilen değişik renk değerleri uygulandığı için renk geçişi olur. Uzun sözün kısası ton farkı olmaksızın yapılan boyamalar tek renk diğerleri değildir...

grafiker1974

🏅Acemi Tasarımcı🏅
%100 siyahtan başlayıp %20 siyaha (Gri) doğru renk geçişi olan bir çizim tek renk değildir. Tek renk: başka bir renk içermeyen demektir. Çizimin değişik yerlerindeki renk değerlerine (Photoshopa aktarıp info penceresinden de görebilirsin) baktığın zaman değişik değerler içerir. Siyahın tonlarıyla renk geçişi uyguladığın bir çizimin ekran görüntüsü ile diyelimki o işi folyo uygulama yaptın ve siyah renk folyo kesip uyguladıktan sonra ekrandaki çizimle aynı görüntüyü elde edebilir misin? Elbetteki edemezsin folyo uygulamada renk geçişini veremezsin ve yaptığın çizimin dijital baskıya girmesi gerekir ki baskıdada verilen değişik renk değerleri uygulandığı için renk geçişi olur. Uzun sözün kısası ton farkı olmaksızın yapılan boyamalar tek renk diğerleri değildir...

Siz çok yüzeysel olarak şunu diyorsunuz: "Ben gözümle ne görürsem odur" Olay sadece folyo kesimiyle sınırlandırılırsa zaten tartışmanın bir anlamı yok. Ben ofset tekniğine göre sayısal renk değerlerinden bahsediyorum siz de sadece görünüşe göre değişen ve bişeyler gördüğünüz zaman bu başka renktir diyen cümleler kuruyorsunuz. Benim size naçizane bir önerim olacak; bence önce bu konuyu, bu konu hakkında gerçekten bilgi sahibi olan ve mümkünse renk ayrım (reprodüksiyon) firmalarında çalışmış kişilere önce bir sorup gerekli bilgiyi toplamanız. Sadece tabelacı ya da dijital çıkış alan biryerlerde çalışan kişi mantığıyla bu konuyu tartışamazsınız.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Kesinlikle haklısınız ben ne görüyorsam söylediğimde o şekilde oluyor. Tabii ki size göre %100 siyahla %20 siyah arasında fark yoksa tartışacak bir şey de yok. Konunun reprodüksiyon bilgisiyle alakası yok aradaki renk farkı renk geçişidir bu sebeple tek renk değildir. Reprodüksiyonu çok iyi bilsem de Fountain Fill uygulayarak renk geçişiyle hazırlayıp müşteriye onaylattığım dosyayı daha sonra tek renk olarak üretime geçirmek mümkün değil üretime geçirsem de bu şekilde kabul ettirmem mümkün değil. Yani konu sadece folyo olayı değil örnekleri daha da artırabilirim ama mantıklı düşün ne de olsa aklın yolu bir değil mi?...

grafiker1974

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Elinde HP Laserjet marka bir lazer printer var. Bu printer renkli değil. Yani bizim aygınger çıkışları için kullandığımız klasik siyah-beyaz lazer yazıcı. Yani renkli değil. Yani tek renk baskı yapıyor. Bu yazıcıya sayfa üzerinde çalışılmış %100 ve %20 siyah (gri) tonlamalarda çerçeveler yazdırmak için komut verdin. BEN YAZDIRAMAM RENKLİ DEĞİLİM mi diyor ? aynen ekranda gördüğün gibi siyah ve gri yani AÇIK SİYAH tonlarda çıkışını paşa paşa alırsın. Yani tramlı çıkışlarla renk farkını sadece ve sadece tek renk kullanarak basman mümkün. Bir dene bakalım. Bu da benim örneğim.

grafiker1974

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ayrıca reprodüksiyonu iyi bildiğini yazmışsın ama hiçbirşey bilmediğin ve grafik tasarım konusunda oldukça acemi olduğun da apaçık ortada. Zaten bu işin reprodüksiyonla alakası olmadığını söylemen de bunun bir göstergesi. Bir konu hakkında birileriyle tartışmaya gireceksen o konunun ehli olmalısın. Bilip bilmeden de iddia edercesine tartışma yapma. Senin müşterine işi kabul ettirip ettirememen kimsenin derdi değildir. O senin sorunun. Ben bu işe 17 senemi verdim ve halen ukalalık yapma hakkımın olduğunu düşünmüyorum. Bence siz de öyle yapın...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Çizimi renkli çalışırsan "BEN YAZDIRAMAM RENKLİ DEĞİLİM" mi diyor? Renkli çizimde yapsan "siyah ve gri yani AÇIK SİYAH tonlarda çıkışını paşa paşa alırsın"
Ayrıca yazdıklarımın ukalalıkla bir alakası yok mantıksız konuşuyorsun ve bunu kabul etmiyorsun sorun burada. Mantıklı düşün aklın yolu bir dedim yine olmadı o zaman şu soruya mantıklı bir cevap ver bende haklısın diyeyim. Eğer tek renk çalışacaksak istediğimiz renge tıklar o renge boyarız tek tıklamayla yapacağımız işi neden Fountain Fill kullanarak uzatalım ki?...

Son düzenleme:

grafiker1974

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Fountain Fill dediğimiz araç geçiş yapmak için kullanılır ve bu geçiş birden fazla renk için kullanılabildiği gibi tek için de kullanılabilir. Asıl sorun burada işte ! Siz geçiş dediğiniz zaman illaki birden fazla renk olması gerektiğine inanıyorsunuz. Beyaz renk olmadığına göre sadece siyahtan beyaza geçiş yaptığınızda yalnızca siyah tonların tramlı geçişini sağlamış olursunuz. Başka renk karışımı yoktur içinde. tıklayarak yaptığınız renklendirmeler tam dolgulu çalışmalardır. Tram olayı yoktur. Coreldraw programında siyahtan beyaza geçiş yaparak bir dörtgen hazırlayın ve bunu CMYK modunda JPEG formatında (başka da olabilir tabiki bu sadece örnek) o sizin çok bildiğiniz Photoshop programında info penceresinde üzerinde farenizi gezdirerek renk değerlerine bir bakın bakalım.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Photoshopta renk değerlerine baktığın zaman değişik değişik değerler verir. Renk geçişi için illaki aykırı bir renge gerek yoktur %20 yerine %1 siyah bir kullanırsanız siz yine tek renk diyeceksiniz ama %1 siyahın beyazdan çok fazla bir farkı yok ve ısrarla beyaz ve siyaha aynı renktir tek renktir diyorsunuz. Şöyle bir şey yapın aynı çizimi üç adet kopyalayın birine %1 siyah diğerine tram ötekinede %100 siyah değerleri verin eğer üçüne de aynıdır diyebiliyorsanız bu tek renktir diyemiyorsanız nasıl oluyorda hala ısrar ediyorsunuz anlayabilmiş değilim. (Bu verdiğim örneği Corel kullanan herhangi bir arkadaşım da deneyip sonucu yazabilir...

grafiker1974

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Birine %1 siyah diğerine tram falan demişsin. Sen tram nedir bilir misin ? Neye tram diyorsun ? Daha çooooooook yol kat etmen lazım kardeş !!!
kapak.jpg

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben halimden memnunun Allah'a şükür en azından renk körü değilim. Gri ile siyah, pembe ile kırmızı, sarı ile turuncu vs. vs. arasındaki farkı biliyorum. Ayrıca Türkçe konuşmayı da biliyorum evet bununla bu farklıdır ama farklı olsa da aynıdır gibi cümleler kurmuyorum...

grafiker1974

🏅Acemi Tasarımcı🏅
graphic1hv.jpg

Şekildede görüldüğü gibi yüzdelik dilimler halinde açılarak giden renkler aslında hep tek renktir. Sadece dot dediğimiz noktacıkların aralarındaki mesafelerin açılması ve boyutlarının ufalması sonucu açık renk olarak algıladığımız renkler sizin deyiminizle başka renk sınıfına girer. Ayrıca bu noktacıklar çıkış alındıktan sonra çıplak gözle görünmeyecek kadar ufaktır ve Lup diye tabir ettiğimiz ve bildiğiniz büyüteçle bakılarak görülebilen şeylerdir.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşım sen çok fazla teknik detaya giriyorsun ama çok basit noktaları atlıyorsun. Renklerin adı ne olursa olsun tonu ne olursa olsun açık tonla koyu ton arasında renk farkı vardır ve bu gözle görülebilecek kadar açıktır. Siyah örneğindeki gibi açık rengin (%20 siyah=Gri) sadece renk tonu açılmakla kalmaz ve ismi de görüntüsü de değişir. İlk mesajımda gayet net anlatmıştım tek renk denen bir çizimi uygun renk folyo bulduğun zaman bir seferde işleyebilirsin ama renk geçişi olan bir çizim bu şekilde uygulama yapılamaz. Dot-lup gibi kullandığın tabirleri ben bilmiyorum sanırım renk ayrımıyla ilgili bir konu ama yapılan çizimin son görüntüsü ile yaptığımız çizimden elde edilen ürün (etiket, tabela, broşür vs. vs.) görüntüsü aynı olmak zorundadır. Tek renk çizimlerde uyguladığımız yöntemleri renk geçişli çizimlerde uygulayamıyorsak bu tek renk olmaktan çıkmış demektir. Adı ister siyah olsun ister kırmızı...