Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel de Renk Sorunu:(

sseevvccaann

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaslar ben daha yeniyim;üye oldugumdan beri forumları okuyorum siteyi cok begendim.Hepinize simddiden cok tesekkür ederimm....

Beni cok cok buyuk bir sorunum var.Corel Draw X3 te calısıyorum.Halı deseni çiziyorum ve renkleri iplik tonuyla tutturmam cok önemli.Corelde hazırladıgım renk,deseni JPEG formatına cevirdiğimde parlıyor ve acık ton oluyor.Müşterilerime deseni bu sekilde sundugumda bu renklerle alakasının olmadıgını soyluyorlar ve haklılar da...:)Bunu nasıl ve nerden düzeltebilirim?

Lütfen işimden kovulmadan yardım edin bana :(

Şimdiden cok tesekkürler herkeseee......

Benzer konular

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
jpeg yaptığında renkleri cmyk olarakmı yapıyorsun? eer cmyk yaparsan çok fazla oynamaz renkler.
hala çok açık oluyor diyorsan ;

Son düzenleme:

sseevvccaann

🏅Acemi Tasarımcı🏅
CMYK olarak yapıyorum.özellikle sorun onda olabilir diye düşünerek ilk onu yaptım.ama yine sonuc :(

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
CMYK olarak yapıyorum.özellikle sorun onda olabilir diye düşünerek ilk onu yaptım.ama yine sonuc :(

o zaman dijital çıkış almadan önce ; resmi biraz koyulaştırın...
25758780ds3.jpg

16896571qz4.jpg

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆

hiçbiri ile alakalı değildir.

once ekran kalibrasyonunu yapman gerek.

daha sonra corel in renk kalibrasyonu tabiki. baskıya uygun renleri gorebilmeniz için.

daha sonra müşterinizin halı desenlerinde kullandığı iplikleri alıp
kullanılan iplerin rengibi (tabi onların renkleri daha iyi gorebilmeleri için pon pon seklinde ip demetleri vardır) onun yardımı ile o rengi yakalamaya calışacaksınız ekranda
ve yakaladıgınız an da o rendi paletiniz kayıt edın.

tum renkleri elde ettıkkten sONRA ARTIK DESENI CIZE BILIRSINIZ.

kıvılcım

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşımızın sorununa farklı açılıardan yaklaşılmış pantone renk kartellası sorununuzu çözeceğnin umuyorum onu temin etmeniz gerekecektir.

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşımızın sorununa farklı açılıardan yaklaşılmış pantone renk kartellası sorununuzu çözeceğnin umuyorum onu temin etmeniz gerekecektir.

genelde CMYK olarak basılır o yüzden pantone yanıltabilir bence...

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆

ozellıkle halı katalogu yapıyorsanız pantone cmyka hsl lab hıc bısey fayda etmıyor arkadaslar

burda sadece gozunuze guveneceksınız bız yıllarca ugrastık ama ozellıkle ip ve kumaş renklerını belırlı bır reçeteye oturtamadık. gözunuze guvenın

kendınızle bırlıkte bı kaç kışının de onayını alın renkler konusunda

en onemlısı
o pon ponları mutlaka edının

bır dıuger onemlı nokta ıse

desenlerı asla corelde yapmayın onları kendı paint tarzı programları var onlarda yapın

benden sıze tavsıye

sseevvccaann

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hepinize cok tesekkürler arkadaslar.sorun çözüldü:)

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
Allah Allah hiç karşılaşmadığım bir sorun..
şimdi bu sorunun yaşayan arkadaşımızdan çizimi, orjinali (iplik rengini tabii kendisi olamyıcağı için resmi olacak) adobe arkadaşımızdanda şu ponponlar nedir. birde onları bir şekilde bize açıklarlarsa çözümünde belki bizimde bir katkımız olabilir. veya bizde böyle bir sorunla karşılaştığımızda nasıl çözülür onu biliriz..

matri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sorun nasil cozuldu?? aciklarsaniz ayni sorunu yasayanlarda faydalanabilir belki...

free33

🌱Yeni Üye🌱
ayı sorunu bende yaşıorum resimler corelde canlı renkte ama tiff veya jpege çevirdigimde renkler çok soluk oluor baskısıda berbat oluor haliyle

free33

🌱Yeni Üye🌱
corelde jpege çevirirken cmyk formatında berbat çıkıor ama rgb formatında iyi mecburen fotoshopa atıp ordan cmyka çeviriom bu sorunu nasıl kaldırabilirim

sseevvccaann

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sorun nasılmı çözüldü:) laptopta calısıyordum sanırım ekrandaymıs.baska pc aldırdım işyerindekilere.şimdi renkler tam istediğim gibi :)