Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel draw da negatif yapma

orkun3

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corel draw da bir logoyu nasıl negatif yapabilirim.

Benzer konular

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
siyah beyaz bir logonun renklerinden soz ediyorsan eger renkleri secerek tersini ver yani siyaha beyaz beyaza da siyah.logoyu ters cevirmek icin ise hepsini grup yaptiktan sonra seciliyken yukarda arac paletinde ayna ozelligi var ona tiklayarak ters cevirirsen logonun negativini almis olursun
umarim anlatabilmisimdir

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Şunu ayrıntılı olarak açıklarmısın. Paletteki adı nedir mesela

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
paletteki adini hatirlamiyorum halbu ki cok fazlada kullaniyorum ama...:angel:
bu yöntem daha çok asit indirme serigrafi gibi işlemler için gerekiyor çıktıyı ters yani negativ alırsan baskı düz yani pozitif oluyor
corel şu an sorun çıkarıyor eğer yapabilirsem sizler bir örnek ile gösterebilirim

orkun3

🏅Acemi Tasarımcı🏅
logo yarışması şartnamesine göre hazırlanan logonun orijinali, siyah beyazı ve negatifi isteniyor.Soruyu sormamın gerekçesi buydu.Corel Drawı çok iyi bilmiyorum, bu bilgiye ihtiyacım var.

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Negatif dediği şey erkek dişi olayıdır. Daha önce Tüsiad Logo Yarışmasında da aynı konu tartışılmış bir arkadaşımız şu şekilde

WIYbp.jpg

bir görselle anlatmak istemiştir. Eğer hala sorununuzu çözemiyorsanız daha ayrıntılı bir anlatım ekleyebilirim.

İyi Çalışmalar...

Son düzenleme:

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
umarim yardimci olmusumdur resimdeki gibi logonun negativini almak icin resmin renklerini tersini aliyoruz daha sonra grup yapip mirror horizontally e tikliyoruz logo ters donecektir yani negativ olacaktir

cFORE.png

orqhz.png

Son düzenleme:

orkun3

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın Deniz Bahtiyar, İlginize teşekkür ederim. Ben corelda ilk çizim yapıyorum. Yarışma mecburiyeti dolayısıyla.O yüzden; renklerin tersi nasıl alınıyor. Grup nasıl yapılıyor. Negatif için hangi araçlar kullanılıyor.Yazarsanız çok memnun olacağım.

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
şu an kullandığım pc de corel kurulu değil sizin için dün akşam başka bir yerden çalışıp bu resimleri ekledim ama biraz anlatabilirim takıldığınız yer olursa sorarsasnız ben yine cevaplamaya çalışırım. gelelim konumuza
şimdi corelde logo yapmasını biliyor musunuz bilmiyorum ama coreli açtığınızda sol yan tarafta gördüğünüz toolbardan elips, dikdörtgen, çizim, pen,text vb. araçlar ile logonuzu hazırlayabilirsiniz. renklendirmek içinde window (üst tarafta yazıyor) dan color palette var onu seçerseniz ekrana renk paleti gelmiş olur.cmyk veya rgb paletlerinden birini seçebilirsiniz.
logomuzu çizip renk paletimizi de ekrana getirdiysek şimdi de logomuza renk verelim renk vermek istediğin nesneyi seçtikten (seçmek için üzerine tıklaman yeterlidir) sonra renk paletinden istediğn rengin üzerine mouse ile sol click ie tıklarsan nesnenin içi ,sağ click ile tıklarsan dış çizgilerine renk vermiş olursun. renk verme işlemi bittikten sonra logoyu aynı şekilde renklendirdiğin her nesneyi siyaha boyarsan pozitifini yapmış olursun.
şimdi sıra geldi negatifini yapmaya ;
negatifini yapmak için pozitifte verdiğiniz siyah renklerin hepsini beyaz, beyaz olan yerleride siyah yapmanız gerekiyor. bunu da diğerlerinde olduğu gibi nesneyi seçip renk paletinden rengi vererek yapıyorsunuz daha sonra sayfanın boş bir yerinden başlayıp bütün çizimini kapsayacak şekilde mouse sürterek götürürseniz tüm logoyu seçmiş olursunuz seçili haldeki nesnenin merkezinde bir çarpı işarti oluşacak onun üzerine ters tıklarsanız gruop yazıyor gruopu seçerek nesneyi gruop haline getirebilirsiniz daha sonra yine logo seçiliyken yukarda resimde gösterdiğim gibi mırror horızontally seçeneği var onu tıklayarak nesneyi ters çevirebilirsiniz
umarım anlaşılır bir dil kullanmışımdır kusura bakmayın böyle yazarak pek iyi anlatamamış olabilrim forum da renk paleti ile ilgili yine genel corel dersleri var onlara bakarakta anlyabilirsiniz tabi yine buraya da yazabilrisiniz
yarışmacı arkadaşlar başarılar:angel:

orkun3

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın Deniz Bahtiyar, İlginize teşekkür ederim. Anlattığınız şekilde yaptım oldu.Yalnız siyah beyaz yaparken renk farklarını hep siyh olarak mı yapmam gerekiyor.Hani farklı renk tonları siyahın tonları olarak mı yapılmalı,yoksa sadece siyah olarak mı yapılmalı.Yardımınıza çok teşekkürler.

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
işine yaramasına sevindim çünkü kaygılıydım görsel yok ,birebir anlatım yok diye anlatamayabilirim diye
sorunuz için ise evet hepsini siyah yapmalısın yani renk tonlarının farklı olup olmaması bir şey değiştirmez çünkü burada mantık pozitif -negatif mantığıdır yani ThorN arkadaşımızında belirttiği gibi eril- dişi meselesi ,aynı şey yani.

orkun3

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Anlıyorum.Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.