şu an kullandığım pc de corel kurulu değil sizin için dün akşam başka bir yerden çalışıp bu resimleri ekledim ama biraz anlatabilirim takıldığınız yer olursa sorarsasnız ben yine cevaplamaya çalışırım. gelelim konumuza
şimdi corelde logo yapmasını biliyor musunuz bilmiyorum ama coreli açtığınızda sol yan tarafta gördüğünüz toolbardan elips, dikdörtgen, çizim, pen,text vb. araçlar ile logonuzu hazırlayabilirsiniz. renklendirmek içinde window (üst tarafta yazıyor) dan color palette var onu seçerseniz ekrana renk paleti gelmiş olur.cmyk veya rgb paletlerinden birini seçebilirsiniz.
logomuzu çizip renk paletimizi de ekrana getirdiysek şimdi de logomuza renk verelim renk vermek istediğin nesneyi seçtikten (seçmek için üzerine tıklaman yeterlidir) sonra renk paletinden istediğn rengin üzerine mouse ile sol click ie tıklarsan nesnenin içi ,sağ click ile tıklarsan dış çizgilerine renk vermiş olursun. renk verme işlemi bittikten sonra logoyu aynı şekilde renklendirdiğin her nesneyi siyaha boyarsan pozitifini yapmış olursun.
şimdi sıra geldi negatifini yapmaya ;
negatifini yapmak için pozitifte verdiğiniz siyah renklerin hepsini beyaz, beyaz olan yerleride siyah yapmanız gerekiyor. bunu da diğerlerinde olduğu gibi nesneyi seçip renk paletinden rengi vererek yapıyorsunuz daha sonra sayfanın boş bir yerinden başlayıp bütün çizimini kapsayacak şekilde mouse sürterek götürürseniz tüm logoyu seçmiş olursunuz seçili haldeki nesnenin merkezinde bir çarpı işarti oluşacak onun üzerine ters tıklarsanız gruop yazıyor gruopu seçerek nesneyi gruop haline getirebilirsiniz daha sonra yine logo seçiliyken yukarda resimde gösterdiğim gibi mırror horızontally seçeneği var onu tıklayarak nesneyi ters çevirebilirsiniz
umarım anlaşılır bir dil kullanmışımdır kusura bakmayın böyle yazarak pek iyi anlatamamış olabilrim forum da renk paleti ile ilgili yine genel corel dersleri var onlara bakarakta anlyabilirsiniz tabi yine buraya da yazabilrisiniz
yarışmacı arkadaşlar başarılar:angel: