samterk
🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar. Bu özellik vardı diye hatırlıyorum ama bulamadım. Corel'de tek ekranda aynı anda birden çok sayfayı nasıl açabilirim? InDesign'daki gibi yani.
Evet, kısmen bu. Bu sadece görüntülemek için. Sayfaları yan yana dizip çalışmak mümkün değil sanırım.
Soruyu tam olarak anlamadım ama şu yöntemi soruyorsunuz sanırım.
Örnek olarak a b c d harflerinden oluşan bir çoklu sayfa yaptım
![]()
Sonra page sorter wiev e tıkladım
![]()
Buradaki gibi tüm sayfalar ekrana geldi
![]()
yararlı bilgiler için teşekkürler... page sotter wiew e bir kısayol atandı mı çok güzel oluyor. ben ctrl+1 yaptım. gayet kullanışlı.
Merhabalar. Bu özellik vardı diye hatırlıyorum ama bulamadım. Corel'de tek ekranda aynı anda birden çok sayfayı nasıl açabilirim? InDesign'daki gibi yani.
Vallahi pek kullanmadığım bir özellik. Kitap falan yapanlar için muhtemelen çok iyidir ama ben max 72 sayfalık katalog yaptım. genelde 16 -32 sayfadan fazlasını geçmiyorum. O yüzden ihtiyaç duymadım. Ama corel bir çok amaç için yapılmış bir program olduğundan tahminimce bazı insanlar çok yararlanıyordur bu özellikten.
Paylaşım konusunda rica ederim ne demekBi bildiğim var ise paylaşırım.
ayrıca bu özelliği kullanarak birden fazla sayfayı aynı anda seçip silebiliriz. tek tek silmek çok zor oluyor bazen![]()
Vallahi pek kullanmadığım bir özellik. Kitap falan yapanlar için muhtemelen çok iyidir ama ben max 72 sayfalık katalog yaptım. genelde 16 -32 sayfadan fazlasını geçmiyorum. O yüzden ihtiyaç duymadım. Ama corel bir çok amaç için yapılmış bir program olduğundan tahminimce bazı insanlar çok yararlanıyordur bu özellikten.
Paylaşım konusunda rica ederim ne demekBi bildiğim var ise paylaşırım.
indesign deki gibi nasıl tam bilmiyorum ama corelde yan yana sayfalar açabilir, başlangıç sayfasının tek veya çift olacağınıda belirleyebilirsiniz. opsiyon / doküman / layaut başlığı altındaki bölümde facing page yi işaretlerseniz istediğiniz olur. Görmek için 3 -5 sayfa açmış olmalısınız. facing page nin aktif olmasıyla birlikte altta aktif olan sağ ve sol kutucuklarıda (left-right) ilk sayfanın tek veya ikili olup olmamasını sağlar. işin mantığını iyice kavramak için bir kaç deneme yapmanız gerekir. sayfa ölçülerinede dikkat edin derim.