Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel'de dergi

taquilla

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
2 Ara 2007
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Arkadaşlar öncelikle herkezden özür diliyorum.Ben biraz arama yaptım forum da fakat aradıklarımı tam olarak bulamadım bunun için konu açmak zorunda kaldım.
Ben corel'de 16 sayfalık A4 boyutunda bir dergi hazırlamak istiyorum fakat A4'ü bütün olarakmı kullanmam gerekiyor yoksa kenarlardan pay vermem mi gerekiyor eger gerekli ise kaç mm vermeliyim daha önce kartvizit yapıyordum böyle bir iş ilk defa geldi nereden başlamam gerekir bana açıklayabilirseniz çok memnun olurum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarla
 

Benzer konular

halehale

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
16 Tem 2008
Mesajlar
34
Tepkime puanı
13
arkadaşım basım aşaması için kenarlardan pay vermen gerekiyor 1 cmi aşmamak koşuluyla pay verebılırsın
 

mengeser

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
26 Haz 2008
Mesajlar
40
Tepkime puanı
0
çalışma alanınız a4 olacak ise, yani dergi işi bittikten sonra elinizdeki sayfanız a4 ebatlarında olacak ise...
corelinizi açtığınızda hazırda gelen sayfa a4 ebatındadır.
rectangle tool aracınızın üzerine çift tıklayınca sayfa boyutu kadar bir dikdörtgen oluştuğunu göreceksiniz.
üzerinde sağ tıklayıp dişkdörtgeninizi kilitleyin.
şimdi bu çalışma alanınız olmuş olur. kilitlemiş olduğunuz dökdörtgenlerinizide kros olarak düşüne bilirsiniz.
sonra görsel olarak 1,5 yada 2 cm kadar kenarlarda boş alan bırakacak tarzda çalışmanızı
tamamlayabilirsiniz.

başka sormak istediğiniz var ise konu altında sorabilirsiniz.
saygılar...
 

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
2 Kas 2007
Mesajlar
118
Tepkime puanı
3
Bu pay verme işi derginin cilt yapısına göre de değişebilir. Mesela derginiz amerikan cilt olacaksa ve kuşeye basılacaksa sağ-sol sayfalara göre cilt payını ayarlarsanız derginin okunurluğu daha iyi olur.
 

taquilla

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
2 Ara 2007
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
 

@rm

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
8 Ağu 2008
Mesajlar
26
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.toksanbasinyayin.com
Basım yapılacak matbaa makinesine göre değişir. Örneğin 46x64 pompalıda basılacaksa (piyasada genellikle bu makine ile yapılır bu tip baskılar) 4'lü montaj yapacağından sayfayı 307mm'ye 215mm kullanıp yazı sınırlarını sağ sayfara sağdan 15mm, soldan 10mm üstten ve alttan 15mm. Sol sayfalarda ise soldan 15mm, sağdan 10mm üstten ve alttan 15mm. olarak kullanırsan hem işin riske girmez hemde 5mm kesim payı bırakmış olursun. Çalışmalarında başarılar dilerim.
 
Üst