Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corelde jpeg resmi çizmek

olcay034

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar,aranızada yeniyim öncelikle forumunuzu ve yardımlaşmanızı çok beğendiğimi belirtmek isterim. Gerçekten çok kaliteli bir platform burası.:iloveyou:

Tabela işleri ile uğraşıyorum. Ve meslekte eski olmama rağmen teknolojide oldukça yeniyim. Yani coreli bile yeni yeni öğreniyorum.:blush: Kendimi idare edcek kadar tasarım yapabiliyorum fakat bazı müşterilerim kartvizitindeki logonun aynısını folyo kesim olarak cama yapıştırmamı istiyor. Tabi o logoyu tarayıcıdan alıyorum ama plotter den kesmesini bilmiyorum. Örneğin aşağıdaki gemi dümenini folyoda kesmem lazım. Birisi bana bunu nasıl plotterden kesebilirim resimli anlatırsa çok memnun olurum.

9_3_2010_0_23_4_1.jpg

Saygılar

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle taradığınız resmi "3 point curve" ve "shape" araçları ile çizmelisiniz. Ya da hangi araç kolayınıza gelirse. Plotter'ın vektör çizimleri kabul ettiğini biliyorum. Resim olarak atarsanız kesmeyebilir.

Forumda coreli, fazlasıyla öğrenmenizi sağlayacak dersler mevcut. Onları bir karıştırırsanız resimdeki şekli kolayca çizebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikle taradığınız resmi "3 point curve" ve "shape" araçları ile çizmelisiniz. Ya da hangi araç kolayınıza gelirse. Plotter'ın vektör çizimleri kabul ettiğini biliyorum. Resim olarak atarsanız kesmeyebilir.

Forumda coreli, fazlasıyla öğrenmenizi sağlayacak dersler mevcut. Onları bir karıştırırsanız resimdeki şekli kolayca çizebilirsiniz.

İyi çalışmalar.
çizim aracı olarak bu belirtilenleri kullanabilirsiniz ayrıca scan ederken yüksek bir dpi de mesala 1200dpi de taratırsanız daha çok yakınlaştırıp rahat çizme imkanınız olur çizgilerinkalınlığını da tolbars dan qutline pen den ayarlayabilirsiniz corel kurulu olmadığı için resimli anlatamıyorum kusura bakmayın

olcay034

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar,öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Forumda evet biraz araştırdım coreli kullanmakla alakalı birçok konu var fakat mesajlarda yazılan terimler ( aynı sizinki gibi ) bana okadar yabancıki anlatamam. :blush: Evet mutlaka belirttiğiniz terimler corelde vardır ancak okadar seçeneğin arasında nasıl bulurum onları bilemiyorum. :blush:O yüzden resimli anlatım benim için çok iyi olacak. Resimli anlatım yapamazsanızda canınız sağolsun ilgilenmeniz bile yeter. Teşekkür ederim.

Saygılar.

TereddüT

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben bu örnek çizim için Pen Tool menüsünden Pen'i öneririm. PS a biraz aşina iseniz zaten Pen'in nasıl çalıştığını anlarsınız ve de zorlanmazsınız..

Ancak bir başka basit yöntem de pek kullanılmayan (gözardı edilen de denebilir) "Outline Trace" seçeneğidir.

Grafik ağırlıklı hafif çizimlerinizi bu yöntem ile vectorel yaparak kullanabilirsiniz Corel'de.

İşlem:
Import (ctrl+ı)
Resim seçili iken Bitmaps -> Outline Trace -> Ok
Ardından ekrana gelen grup halindeki vectorel ile orijinal resmi karşılaştırıp gerekli düzeltmeleri yapabilirsiniz.
Ben sizin linkde verdiğiniz resim üzerinde bu işlemi yaptığımda %80-85 başarılı bir sonuç aldım. Belki bu çizim için değil ama başka çizimler için deneyebilirsiniz.

Kolay gelsin.