Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde plt export sorunu

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar x4 ve x5 te export edince daireler köşeli oluyor 12 de böyle bir sorun daha önce karşıma çıkmadı ayarlar aynı olmasına rağmen neden yaptığını çözemedim x5 crackli ancak x4 orjinal ama her ikisinde de sıkıntı var yardımcı olursanız sevinirim

Benzer konular

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Aynı sorunu yaşadığımı biliyorum ama nasıl çözdüğümü hatırlayamadığım için cevap yazamıyorum... :(

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
CorelDRAW 12'deki Export ayarlarıyla X4 ve X5'tekiler aynı mı? Büyük ihtmalle "eğri çözünürlüğü" nü gözden kaçırıyorsunuz. Bu linkte hem CDR hem de aynı dosyanın PLT export edilmişi var. Lütfen alıp inceleyin eğer sizin için PLT belgesi düzgünse çözümünde yardımcı olabilirim.
RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
CorelDRAW 12'deki Export ayarlarıyla X4 ve X5'tekiler aynı mı? Büyük ihtmalle "eğri çözünürlüğü" nü gözden kaçırıyorsunuz. Bu linkte hem CDR hem de aynı dosyanın PLT export edilmişi var. Lütfen alıp inceleyin eğer sizin için PLT belgesi düzgünse çözümünde yardımcı olabilirim.
RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

dediğim üzere ayarlar aynı tek tek kontrol ettim ama 12 de sıkıntı yok ancak x4 ve x5 te sıkıntı var

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Başka sayfada küçük bir deneme yapıp tekrar plt yaptınız mı? Belki sayfanızda bir sorun oluşmuştur. Kopyala yapmadan sıfırdan bir yuvarlak çizip bir deneyip sonucu da yazarsanız birşeyler yapabiliriz belki.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
yine köşeler var ancak daha iyisi olmadığı sürece işimi görebilir ama tam yuvarlak neden olmuyor onu anlamadım :(
PLT^yi nerede kullandığınızı ve hangi programda açıp baktığınızı bilemiyorum. CorelDRAW 12'de yaptığınız PLT belgesinde daireler tam yuvarlak mı oluyor? Başka bir değişle tam bir bezier eğrisi şeklinde mi oluyor? Ve bu PLT dosyasına hangi yazılımda açıyorsunuz?

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
Başka sayfada küçük bir deneme yapıp tekrar plt yaptınız mı? Belki sayfanızda bir sorun oluşmuştur. Kopyala yapmadan sıfırdan bir yuvarlak çizip bir deneyip sonucu da yazarsanız birşeyler yapabiliriz belki.

boş bir sayfada deneme yaptım her iki programdada ektedir

PLT^yi nerede kullandığınızı ve hangi programda açıp baktığınızı bilemiyorum. CorelDRAW 12'de yaptığınız PLT belgesinde daireler tam yuvarlak mı oluyor? Başka bir değişle tam bir bezier eğrisi şeklinde mi oluyor? Ve bu PLT dosyasına hangi yazılımda açıyorsunuz?

ekteki görüntüde her 2 programda da plt atıp tekrar corel de açtım, plt yi normalde lazer kesim makinasının kendi programında açıp kesim yapıyorum görmüş olduğunuz daireler 3.1 mm ölçüsünde olup yuvarlak bir malzeme için kalıp yapımında kullanıyorum ( taş transfer işi yapmakta olup kalıplarımıza 2-3-4-5-6mm boylarında çeşitli yüksekliklerde malzemelerin dolumu yapılmaktadır ) köşeli olması dolum sırasında malzemenin girmemesine sebep olmaktadır...

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
bu sorun plt ayarlarundan kaynaklanıyor plt yaparken kaydet dediğinde karşına ikinci bir sayfa çıkıyor oradan şu adımları izlersen sorunun halolur
save as dedin = plt (HPGL) formatını seçtin save dedin ve karşına HPGL Export sayfasını çıkartın oradan advanced butonuna tıkla ve en alttaki değeri yani
Curve resolution değerini o yap sorunun hallolacaktır. aynı sorunla bende karşılaşmıştım daha önce bu şekilde giderdim
iyi çalışmalar

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu sorun plt ayarlarundan kaynaklanıyor plt yaparken kaydet dediğinde karşına ikinci bir sayfa çıkıyor oradan şu adımları izlersen sorunun halolur
save as dedin = plt (HPGL) formatını seçtin save dedin ve karşına HPGL Export sayfasını çıkartın oradan advanced butonuna tıkla ve en alttaki değeri yani
Curve resolution değerini o yap sorunun hallolacaktır. aynı sorunla bende karşılaşmıştım daha önce bu şekilde giderdim
iyi çalışmalar

ilginiz için teşekkürler ancak bahsettiğiniz şekilde denedim maalesef olumsuz yine aynı şekilde sonuç aldım

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
dış çizgiyi hairline yapıp içini doldurmayı denermisin ?

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Bu dosyadaki daireler de eğri değil ama node sayısı ciddi anlamda fazla ve curve resulationun en düşük değeriyle bile bu şekle geitremedim X4'te. Fakat Curve Resolution'u 0,1 mm yaparsanız bu bence yeterli bir çözünürlük olacaktır. Test ettiniz mi? Belki gereksiz yere dosya boyunu ve plotter haraketlrini arttırmamak için bir kısıtlama konulmuş olabilir. Tabi sadece tahmin ediyorum ;)

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu dosyadaki daireler de eğri değil ama node sayısı ciddi anlamda fazla ve curve resulationun en düşük değeriyle bile bu şekle geitremedim X4'te. Fakat Curve Resolution'u 0,1 mm yaparsanız bu bence yeterli bir çözünürlük olacaktır. Test ettiniz mi? Belki gereksiz yere dosya boyunu ve plotter haraketlrini arttırmamak için bir kısıtlama konulmuş olabilir. Tabi sadece tahmin ediyorum ;)

0.0 bile yaptım ama sonuç değişmedi ilginç olan x4 te daha önce böyle bir sorun olmaması daha sonra kendiliğinden çıkması anlam veremediğim nokta bu zaten ancak dediğim üzere bu noktaların azlığı dairesel kesimin sağlanamamasına sebep oluyor be her sorun benim malzememin kalıba girmemesine veya girse dahi çıkmamasına sebep olmaktadır işimiz mm ile olunca bu ince detaylar çok önemli oluyor

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
0.0 bile yaptım ama sonuç değişmedi ilginç olan x4 te daha önce böyle bir sorun olmaması daha sonra kendiliğinden çıkması anlam veremediğim nokta bu zaten ancak dediğim üzere bu noktaların azlığı dairesel kesimin sağlanamamasına sebep oluyor be her sorun benim malzememin kalıba girmemesine veya girse dahi çıkmamasına sebep olmaktadır işimiz mm ile olunca bu ince detaylar çok önemli oluyor
Ben çizim yaptığınızı düşünmüştüm. Kesim için haklısınız, sorun büyük, üretim yapamıyorsunuz doğal olarak.

Ayarlara bir daha bakmak lazım. Bir de X4 te sorun yoktu sonradan oldu demişsiniz, X5 yükledikten sonra mı oldu? Belki ortak kullandıkları bir filtre varsa X5'teki sorun X4'ü de etkilemiş olabilir.

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben çizim yaptığınızı düşünmüştüm. Kesim için haklısınız, sorun büyük, üretim yapamıyorsunuz doğal olarak.

Ayarlara bir daha bakmak lazım. Bir de X4 te sorun yoktu sonradan oldu demişsiniz, X5 yükledikten sonra mı oldu? Belki ortak kullandıkları bir filtre varsa X5'teki sorun X4'ü de etkilemiş olabilir.

sonucu en iyi nasıl yakalarım düşüncesinde olduğum için ayarları ile çok oynadım birebir ayarda büyük ölçülü desenlerde kare beşgen altıgen şeklinde de atıyor o kadar yani :) ancak sorun x4 de yaşandı olmayınca x5 denendi olmayınca 12 yüklendi dediğim üzere x4 il 1 seneye yakın çalışma yapıldığı halde sorun olmaz iken bir sabah karşınıza böyle bir sorun çıkmasıda çok ilginç :) bu sorunu çözemediğim sürece 12 ile çizimlerimi yapmaya devam ediyorum ama sorunun mutlak suretle bir çözümü vardır bunu çözmeye çalışıyorum :)