Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corelde Resim Çözünürlük Ayarları

BtaÖğretmeni

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sayın Grafikerci Arkadaşlar Corelde Resim Çözünürlük Ayarları Nerden Yapılıyor acaba öğrenebilirmiyim...
Anlaşmalı olduğum şerket corel kullandığı için ben de mecbur corel kullanmak zorundayım yoksa kullanmam :sweating: valla bu programa resim atıyorum resmin kalitesini yüksek oranda düşüyor ne kadar kaliteli resim olursa olsun aynı şeyler geçerli tümüne yardımcı olursanız çok makbule geçecek
Saygılar

Benzer konular

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın Grafikerci Arkadaşlar Corelde Resim Çözünürlük Ayarları Nerden Yapılıyor acaba öğrenebilirmiyim...
Anlaşmalı olduğum şerket corel kullandığı için ben de mecbur corel kullanmak zorundayım yoksa kullanmam :sweating: valla bu programa resim atıyorum resmin kalitesini yüksek oranda düşüyor ne kadar kaliteli resim olursa olsun aynı şeyler geçerli tümüne yardımcı olursanız çok makbule geçecek
Saygılar

öncelikle corelin resim kalitesi düşürme diye bir olayı yok... sizin mevcut resim kaliteniz neyse aynı oranda gösterir... tools ayarlarında render çözünürlüğünü
720 dpi yapıp çalışmalarınızı daha netlikte görebilirsiniz. eğerki resminiz 3200 x 2400 pixel ise bu 96 dpi eşdeğer bir resimdir ki çıktı verilerinde net bir sonuç alınmaz tavsiye edilen 300 dpi ve üzeridir...

umarım sorunuza cevap olmuştur....

Grafik Canavarı

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.niziphalkinsesi.com
corelde resim kalitesini bozma olayı kendiliğindne olmaz kaliteyi yükseltmek veya düşürmek için bitmaps menüsünden converto birmapsa girerek çözünürlüğk ayarlarını verin genelde rgb vea cmyk 300 veya 600 dpi arası bi değer verin sorun olmayacaktır

murat arkadaş
tools ayarlarında render çözünürlüğünü
demişsin ama böyle bişey yok bence

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
corelde resim kalitesini bozma olayı kendiliğindne olmaz kaliteyi yükseltmek veya düşürmek için bitmaps menüsünden converto birmapsa girerek çözünürlüğk ayarlarını verin genelde rgb vea cmyk 300 veya 600 dpi arası bi değer verin sorun olmayacaktır

murat arkadaş
demişsin ama böyle bişey yok bence

bence sen görmemişsin:)

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
QUOTE=Grafik Canavarı;898440]corelde resim kalitesini bozma olayı kendiliğindne olmaz kaliteyi yükseltmek veya düşürmek için bitmaps menüsünden converto birmapsa girerek çözünürlüğk ayarlarını verin genelde rgb vea cmyk 300 veya 600 dpi arası bi değer verin sorun olmayacaktır

murat arkadaş
demişsin ama böyle bişey yok bence[/QUOTE]

tools da rendering var hem ing. :) hem türkçe var :)

rendering1.jpg

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
X5'de de var. Document/Page Size altında...

musdemir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
X5 tede var rendering hemde 4000 dpi kadar .....harbi grafik canavarıymışsın :p

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
diğer arkadaşların da söylediği gibi rendering X5 sürümde de var yine gözünüzden kaçmış demek........:)

asıl sorun konuyu açan arkadaşın sorununa çözüm bulup bulmadığıdır? inan merak ettim şimdi...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Valla ben de merak ettim şimdi acaba ortada çözülecek sorun var mıydı? Corel'in resim dosyalarını bozmadığını hepimiz biliyoruz arkadaş ekran görüntüsüne bakıp sorunum var zannetti sanırım :) ...

BtaÖğretmeni

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar sorun çuzuldu herkese çok teşekür ediyorum. Birşey daha Bitmaps sekmesinde bulunan convert ayarı resimdeki ayrıntıları yok ettiginine inanıyorum dpi düşük seviyede olsa dahi bazı ayrıntılar yok oluyor yani resmin orjinal hali bozuluyor.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Eğer o şekilde düşünüyorsan Convert kısmını kullanma. Corel'de işlem yapacaksan convertlemeden dosyayı dışarı alacaksan Export seçeneklerini tercih edersin olur biter...

BtaÖğretmeni

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Eğer o şekilde düşünüyorsan Convert kısmını kullanma. Corel'de işlem yapacaksan convertlemeden dosyayı dışarı alacaksan Export seçeneklerini tercih edersin olur biter...

Ben de aynısını yapıyordum önerin için teşekürler.:smile:

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
şükür geçte olsa sorunun çözüldüğüne sevindim