Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ÇÖZÜLDÜ! Sayfa silerken ya da eklerken durduruldu hatası

phebus

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.gorselkanit.com
Selamlar,
İndesign CC 2015 kullanıyorum yaklaşık 300 sayfalık bir döküman üzerinde çalışıyorum. Sorunum sayfalar arasında tek rakamlı sayılarda sayfa eklerken ya da silerken çalışmayı durdurdu uyarısı vererek kapanmasıyla ilgili.

Öncelikle dosya özelliklerinden bahsedeyim; 300 sayfalık a4 boyutunda bir çalışma içerisinde biri ağırlıklı kullanılan 4 farklı master sayfa ile sürdürülüyor. Kullanılan fontların lisans sorunu yok. Dökümanda bulunan grafikler ağırlıklı eps ve jpg linklerin tamamı aynı klasörde ve kayıp link yok. Bunun yanında harici bir programdan gömülen bir görsel de bulunmuyor. Ek bir bilgi olarak bilgisayarımda yeteri kadar alan mevcut.

Denediğim yöntemler;
ilk olarak master sayfalardan kaynaklanabileceğini düşünerek silmek istediğim sayfa ile birlikte takip eden bütün sayfalardaki masterları iptal edip "yok/none" uyguladım. Sayfa çalışma alanlarının dışındaki bütün atıl unsurları silerek, aradan çıkmasını istediğim sayfayı kaldırmayı denedim, olmadı.

2 ve katlarını eklerken ya da silerken içerisinde dosya olsun olmasın herhangi bir sorun yaratmayan program tek sayfa eklerken ya da çıkartırken neden kapanıyor olabilir?

Son düzenleme:

Benzer konular

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Selamlar,
İndesign CC 2015 kullanıyorum yaklaşık 300 sayfalık bir döküman üzerinde çalışıyorum. Sorunum sayfalar arasında tek rakamlı sayılarda sayfa eklerken ya da silerken çalışmayı durdurdu uyarısı vererek kapanmasıyla ilgili.

Öncelikle dosya özelliklerinden bahsedeyim; 300 sayfalık a4 boyutunda bir çalışma içerisinde biri ağırlıklı kullanılan 4 farklı master sayfa ile sürdürülüyor. Kullanılan fontların lisans sorunu yok. Dökümanda bulunan grafikler ağırlıklı eps ve jpg linklerin tamamı aynı klasörde ve kayıp link yok. Bunun yanında harici bir programdan gömülen bir görsel de bulunmuyor. Ek bir bilgi olarak bilgisayarımda yeteri kadar alan mevcut.

Denediğim yöntemler;
ilk olarak master sayfalardan kaynaklanabileceğini düşünerek silmek istediğim sayfa ile birlikte takip eden bütün sayfalardaki masterları iptal edip "yok/none" uyguladım. Sayfa çalışma alanlarının dışındaki bütün atıl unsurları silerek, aradan çıkmasını istediğim sayfayı kaldırmayı denedim, olmadı.

2 ve katlarını eklerken ya da silerken içerisinde dosya olsun olmasın herhangi bir sorun yaratmayan program tek sayfa eklerken ya da çıkartırken neden kapanıyor olabilir?
Çalışmanızı "book" olarak revize etme şansınız var mı?

phebus

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.gorselkanit.com
Sorunu çözdüm türlü denemeler sonrasında nasıl çözdüğümü de anlatayım.

Sorunun çözümü için öncelikle CC 2015 de paket aldım paket seçeneklerinde "Gizli ve yazdırılamayan Font ve içerikleri ekle" seçeneği ve "IDML'i ekle" seçeneklerinin işaret kutusunu seçili hale getirdim.

Daha sonra oluşturduğum paket klasöründeki IDML dosyasını Indesign CS6 ile açtım herhangi bir değişiklik düzenleme ayar vs. yapmadan silmek istediğim sayfayı sildim ve dosyayı kapattım.

Son olarak Indesign CC 2015'de düzenleme yaptığım IDML dosyasını açarak asıl dosya üzerine farklı kaydettim. Şu anda dosya sorunsuz çalışmakta ve silinmesini istediğim sayfa da silindi.

Sevgili ThreeBuddha ilgilendiğin için teşekkür ederim.