Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

delirten 404 sorunu

sport78

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kelebektasarim.net
Merhaba Arkadaşlar, 404 öğrenmek amacı ile sitemde uygulamak istedim ve başardım ama sayfalama yaparken son id'e gelince hata veriyor,

bu sayfaya bakınca https://www.birservis.com/altkategori/252/3/ sorun daha iyi anlaşılacaktır ne yaptıysam çözemedim hata da bulamadım, kodları aşağıda yazıyorum umarım yardımcı olabilirsin

<%
If UBound(strsplit) >= 4 Then altkatID = strsplit(4)
If altkatID <> "" AND IsNumeric(altkatID) Then
Set rs = Server.CreateObject("Adodb.Recordset")
rs.Open "select * from model where altkatid = "& altkatID &"", bag, 1, 3
if rs.eof then
response.write("Kayıt Bulunamadı")
else
If UBound(strsplit) > 4 Then s = strsplit(5)
If s = "" OR IsNumeric(s) = False Then s = 1

kayit_sayisi = 30

rs.pagesize = kayit_sayisi
sayfa_sayisi = rs.pagecount

If CInt(s) > sayfa_sayisi Then s = sayfa_sayisi
rs.absolutepage = s

for i=1 to kayit_sayisi
if rs.eof then exit for
%>
<div align="left"><a href="/detay/<% = rs("id") %>/<%=MakeLink(rs("model"))%>.html" ><%=rs("model")%></a>
</div>
<%
rs.movenext
next
for y=1 to sayfa_sayisi
%>
 <a href="/altkategori/<%=rs("altkatID")%>/<%=y %>/"><%=y %></a>
<%
next
end if
rs.close
set rs=nothing
End If
%>

Benzer konular

korsanz

🌱Yeni Üye🌱
INSERT, UPDATE ve DELETE kullanılan işlemlerde genelde bu sorun çıkar, sorunda büyük ihtimalle yazma izninden kaynaklanıyor, sadece klasöre yazma izni vermek yetmez kullanıcılarada izin vermelisin.

1) bir işlem için açtığın veri tabanı bağlantısını kapatmamış yeniden bağlantı açmaya çalışıyor olabilirsin. Bağlantının kapandığından emin ol.

2) mdb dosyasının bulunduğu dizinde " network service " isimli kullanıcıya yazma hakkı ver.

3) Kök dizinde olduğu için hata veribilir, yeni bir klasör oluştur, dosyalarını ve db dosyasını içine at ve yazma iznini ver.

Bu işlemler sonunda çözüme ulaşacaksındır.

sport78

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kelebektasarim.net
yorumun için teşekkürler korsanz ama yukarıda ki kodlarda INSERT, UPDATE ve DELETE sorgusu yok sadece altkategoriye ait ürünleri listeletiyorum, tüm yazma izinleri verildi onda da bir sorun yok

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
a href="/detay/<% = rs("id") %>/<%=MakeLink(rs("model"))%>.html de link oluştururken html e çevirttirmeye çalışıyosun ancak sunucun yada hostunun bu konuda windowssa isapi rewrite yada linux sa htaccesden okutmalısın isapi rewrite lisanslıdır

korsanz

🌱Yeni Üye🌱
şöyle yap son id ye kayıt gir ve ne yazman gerekiyorsa şu şekilde kayıt yap.

Kayıt içerigi olarak # gir ve listeliyince en son # olsun. sonda hata yememiş olursun. :)

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
asp uzmanı değilim ama mantıksal olarak loop yani atlatma fonksiyonunu göremiyorum bir sonraki kayıtları okutuyosun yanlızca gibi... bu sebeble en son kayıta okuyacak kayıt bulamıyordur .... Bide 404 sayfasını bağladığın fonksiyonlar bunlar olmaması gerek , 404 le direk alakalı kodlarını incelemeni tavsiye ederim ...

zozz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
404 te hata sorunu. acil bir durumda kısaca bu şekilde çözmüştüm olayı.
aslında çok kolay bir çözümü var.
On Error Resume Next
for i=1 to kayit_sayisi yerine for i=1 to cint(kayit_sayisi)+1 olarak aç döngüyü.
ya da kaça kadar dönecekse bir artır.
nasıl olsa hata vermeyecek.

bir de bu satırlar (If UBound(strsplit) > 4 Then s = strsplit(5)) ilerde çok başını ağrıtır.