Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dergi tasarımı ???

MAJEZIK

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar ben 14 yaşındayım grafiker olmak için çabalıyorum )) photoshop ve freehand kullanabiliyorum.sizden öğrenmek istediğim şey şu

büyük amcam bir ajans kurdu orda dergiler kataloglar falan yapıyo ben katalog yapabiliyorum ama dergi yapamıyorum yani hiçbişey bilmiyom dergi tasarımı konusunda.internette çok ders aradım ama hiçbişey bulamadım acaba dergi tasarımı için ne yapmam gerekiyo?hangi programlar kullanmak gerekiyor ve özellikleri incelikleri nedir çünkü amcam bana dergi konusunda kendimi geliştirirsem ilerde şirketinde çalışabileceğimi söyledi bende size sorma gereği duydum.hayalim iyi bi grafiker olmak ve bildiğim kadarıyla güzel sanatlarda varmış bu meslek.ilerde bu bölümü okuyucam inş ama şimdiden bişeyler örenmek istiyorum.lütfen yardımcı olun.nasıl iyi bi dergi sayfa kapak tasarımcısı olabilirim ne tür programlar kullanmak gerekiyo

MAJEZIK

🌱Yeni Üye🌱
özür dilerim abla foruma yeni kayıt oldum görmedim burasını bende ps bölümüne açtım.tekrardan özür

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
öncelikle şuan okuyosun sanırım derslerini ihmal etmediğini düşünerekten cevap vericem.......

Dergi tasrımında en ideal proğram Quark diye düşünüyorum tabi bunu istediğin proğramlarda yapabilirsin o senin becerine kalmış....

ama profesyonelce yapmayı düşünüyorsan bu işi iyi bir eğitim almanı tavsiye edrim

ahmetsergen35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Quark programı veya indesing programı bilmenlazım ve ayrıca montaj bilgiside gerekiyor

MAJEZIK

🌱Yeni Üye🌱
derslerimi ihmal etmiyorum o konuda annemle çok özen gösteriyoz zaten sabahçı olduğumdan sorun olmuyo :)

Quark hiç kullanmadım ama zor bi program diilse çözebilirim hem nette dersler falan varsa ordan takip edip geliştirebilirim güveniyorum kendime:) eğitim almam şuan için imkansız malesef ama lise bittikten sonra bilgeadama göndericekler diye anlaştım babamla ama daha 5 yıl var :S ben erken yaşımda kendimi geliştirmek istiyorum ama inceliklerini bilmiyorum malesef

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Tasarımla montaj olayını karıştırma..Tasarım yapmak için programlar sadece araçtır..Hangi programı kullanıyorsan kullan iyi derecede hakim olmak için sadece çok çalış..

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Senin amacın tasarım yapmak değilmi?

MAJEZIK

🌱Yeni Üye🌱
evet sayfa tasarımı yapmak istiyorum.photoshopu iyi kullanıyorum ama diğer abilerin dediği gibi quark falan en iyisiymiş bu konuda.birde sayfa tasarımının baskı için falan ölçekleri var sanırım yani a4 kağıt boyunda yapsak sayfası direk baskıya verince sorun olmazmı?bu konarı öğrenmek istiyorum kendimi iyi geliştirmek istiyorum.birde montaj nedir sakıncası yoksa onuda sorabilirmiyim

mizoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
a4 olan çalışmanı direk baskıya veremezsen bunu kesim payları var contertlenmesi var montajı var var olu var yanı;) öncelikle dergi tasarımı konusunda işi bilen birinden öğrenmen gerekiyor bu işe çok meraklıysan özelden bana ulaşabilirsin sana istediğin şekilde yardımcı olabilirim;)

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ülen Allah canını almaya =)
Sana indesign eğitim cd si gönderdim
full programını ve tutorial gönderdim sen harddiski yaktın dahada bilgi arıyon hergele :D

Bu şahıs benim ufak kuzenim.Bilgisayarını yaktıda üzerinize afiyet o nedenle ortalıkta gözükmüyor =))

Bilgisayarını yaptırınca yukarda mizoo nickli abin var.Oda uygun görmüş sanırım ekle rahatsız etmeden yardımcı olur abin.1700 km uzaktasın yakında olsan yardımcı olurdum =)

edit: ( bu arada ileride Allahın izniyle çok iyi bir grafiker olucak =) )