Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dijitalde renk farkı?

görkem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herkese merhaba dijital makine de baskı yapılan bir yerde calışıyorum ve bu ilk gecen gün bir çalışma hazırladım ve calışma beyazdan maviye gecişliydi renklerimi cmyk çalışıp baskıya tıff gönderdim fakat benim ekranımda gördüğüm ve çalıştığım mavi baskıda turkuaz rengi olarak çıktı bunun nedeni nedir bilen yardımcı olan olursa çok sevinirim.nasıl bir yol izlemeliyim? buarada renk gecişleri olan bir tablo hazırla dediler örneğin cyan 100 ve cyan 90 80 70 diye giden bir renk kartelası hazırlarsam sorun yaşamazmışım fakat nasıl hazırlıcam yada nasıl kullanıcağım o kartelayı bilmiyorum yardım eden olursa çok ama çok sevinirim şimdiden herkese teşekkürler ve iyi çalışmalar

Benzer konular

p3d

🌱Yeni Üye🌱
PS, Freehand veya Corel de yan yana 5-10cm lik kutular çiz,
en baştakinin rengini cyan 100 ver, yanındakini 95, sonrakini 90 gibi
sonra bunu bastır ve çıkan sonucu ekranındaki renkler ile kıyasla.
Bunu diğer renkler ile de geliştirebilirsin.
hatta internetten pantone diye arattırır isen pdf formatında bir çok pantone kartelası bulabilirsin. bunları da bastır ve elinin altında her bulunsun, bilgisayarda hangi değeri verdiğinde sana hangi sonucu çıkartacağını görmüş olursun.
tabi bu renklerde hep sabit değildir, bugün bastıracağın cyan=90 sonucu ile yarın bastıracağın arasında fark olabilir.

kolay gelsin

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.asigazetesi.com
PS, Freehand veya Corel de yan yana 5-10cm lik kutular çiz,
en baştakinin rengini cyan 100 ver, yanındakini 95, sonrakini 90 gibi
sonra bunu bastır ve çıkan sonucu ekranındaki renkler ile kıyasla.
Bunu diğer renkler ile de geliştirebilirsin.
hatta internetten pantone diye arattırır isen pdf formatında bir çok pantone kartelası bulabilirsin. bunları da bastır ve elinin altında her bulunsun, bilgisayarda hangi değeri verdiğinde sana hangi sonucu çıkartacağını görmüş olursun.
tabi bu renklerde hep sabit değildir, bugün bastıracağın cyan=90 sonucu ile yarın bastıracağın arasında fark olabilir.

kolay gelsin

bu ıyı bır yontem gıbı gorunsede cogu zaman makınaya katılan solventın yada makına kafalrının acıklık durumdan yanılmaya yol acabılecegı bır durum.. her zman prova bskı yapın.. digitalde prova baskı hıcbır zaman malıyetlı degıldır.. aksıne prova yapılmyan baskının malıyetı artar.. her baskı ıcın provadan sonra renklerı kontrol eder ona gore makınanın durumuna baglı olarak renklerını duzeltırsın.. renk skalası ofset kadar net sonuc vermez.

Erkan DERYA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.istanbulreklam.com
Merhaba ..

REKLAM YASAK
Partner Edusa 720 Yazılımları altında

CMYK Baskı Kartela (496 Renk)

Corel DRAW 12 ve üst versiyonlarında açılır.

bunu kullanabilirsin...

Sevgiler Saygılar..
Erkan DERYA

Moderatör tarafında düzenlendi:

p3d

🌱Yeni Üye🌱
bu ıyı bır yontem gıbı gorunsede cogu zaman makınaya katılan solventın yada makına kafalrının acıklık durumdan yanılmaya yol acabılecegı bır durum.. her zman prova bskı yapın.. digitalde prova baskı hıcbır zaman malıyetlı degıldır.. aksıne prova yapılmyan baskının malıyetı artar.. her baskı ıcın provadan sonra renklerı kontrol eder ona gore makınanın durumuna baglı olarak renklerını duzeltırsın.. renk skalası ofset kadar net sonuc vermez.

çok doğru ama ben zetan yukarıda belirttim bugün bastığın baskı ile yarın bastığın baskı birbirini tutmaz diye.

bizde 4 adet vutek var ve makinaların olduğu yerin sıcaklığı devamlı sabit olmasına ve de her zaman orjinal boya kullanılması rağmen yine de yukarıdaki işlemi her zaman tekrarlamakta fayda var