Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

DPI da çalışmak ne demek? matbaada basım için nasıl foto çalışcaz??

gamzekartal

🌱Yeni Üye🌱
Konser afişleri tasarlıyorum yeni başladım 6 ay oldu. Önceleri sitelerde paylaşıyorlardı ama matbaada basım yapacaklarmış yaptığım resimler net olmuyor araştırdım 300 dpı da çalışacaksın dediler ama o nedir nasıldır hiç bişi anlamadım yardımcı olabilirmisiniz ???

Benzer konular

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Photoshopta IMAGE seçeneğinden image size yada command + alt + i tuşlarına bas çıkar o seçenek. Oradan çalışmanın ölçünü belirledikten sonra RESOLUTION seçeniğini 300 Pıxel/Inch olarak seç herhangi bir sorun olmaz böylelikle.

bytgrfk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshopta IMAGE seçeneğinden image size yada command + alt + i tuşlarına bas çıkar o seçenek. Oradan çalışmanın ölçünü belirledikten sonra RESOLUTION seçeniğini 300 Pıxel/Inch olarak seç herhangi bir sorun olmaz böylelikle.

Daha önceden çalışılmış ebatları doğru fakat resolutionu 72 pixel/inch olan dosyayı 300 pixel/inch'e çevrildiğinde işlem tamam mıdır?

lusy90

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bytgrafık. çalışma bitmiş psd olarak duzenleme yapıcaksan 72 dpısa 300e çekmeye calısırsan elbet bozulmalar olur die biliorum.

fsahinoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
afişler sanırım 35x50 yada 50x70 aras gibi olacak sanırım 300 dpi de photoshoplan çalışmak birazda bilgisayarın performansına bağlıdır özellikle ram ram yetersiz kalırsa harddiskin normal hdd'yse yavaşlamalar kayıt esnasında zaman almalara neden olacaktır.

bunlar bilgin olsun diye yazdım...