Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

eklenen resmin orjinal durması nasıl olur

ayşa1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben çizimime herhangi bi resim eklediğimde eklenti olduğu çok belli oluyor.olmaması için ne tür işlemler yapmalıyım?(ilk defa konu açıyorum yanlışım varsa bilerek değil)

Benzer konular

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
çalışmanızın ne için nerde kullanılacağını anlatırsanız daha iyi yardımcı oluruz..

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
fotoğrafın çalışma ile bütünlük içinde gözükmesini istiyorsun sanırım canım ,doğru mu ? :)

ayşa1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet.mesala bi kartvizit hazırlıycam ve konuyla alakalı bi resim eklemek istiyorum,yada seçim broşürlerinde resmi kesip zemine yerleştiricem ,yapıyorum ama eklenti olduğu belli oluyor.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
photoshopta kenarları yumuşatmayı denedin mi canım?

ayşa1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hayır.photoshopta yeni yeni bişiler yapmaya çalışıyorum.photoshopta nerden yapabilirim söylersen deneye deneye çözerim

bide bi yerden resime ayar yapılıyo,bi değer değişikliği diyebilirim (tam bilmeyince anlatamıyorumda)işleri verirken izliyorum grafiker arkadaşları bazen onlarda görmüştüm

Moderatör tarafında düzenlendi:

ayşa1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu konuyla ilgili hala yeterli bilgiye ulaşamadım.lütfen yardım:sweating:

satoş

🌱Yeni Üye🌱
sorununuzu daha açık dile getirirseniz yardımcı olmaya çalışırız ama açıkcası sorunuzdan hiçbir şey anlamadım. Bu nedenle cevap veren yok gibi...

ayşa1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sorum daha ne kadar açık olmalı anlayamadım.daha öncede dediğim gibi mesela kartvizit hazırlıyorum ve kartvizite resim ekliycem,bu bir araba resmi mesela.çizimi yapıyorum,resmi kesip onuda yerleştiriyorum ama sonradan eklediğim belli oluyor

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
tabikide ne yaparsak yapalım belli olacaktır :)

Çünkü corel vektörel bir program kullanacagımızı bahsettiğimiz nesneler ise resim :) arada büyük fark var fakat bunları kaynaştırma işlemi yapabiliriz ancak...

Örnek olarak gösteriyorum...

Birinci olarak zemin ile kaynaşması için aşağıdaki resimde gösterdiğim araç ile gölgeleme işlemi yapabiliriz...

İŞlemden sonra nesnelerimiz bu şekilde gölgelenmiş olur ve üst menüde gösterdiğim bölümlerden gölge rengi ve miktarını ayarlayabiliriz...

Bir başka seçenek olarak aşağıda gösterdiğim transparency tool yani flu geçiş aracını kullanmak...

Bu işlemin ayarlarınıda geçiş yapmak istediğimiz nesneyi seçerek yukarıdaki menüden(linear,radial,conical gibi ayarlar ile )resim üzerinde çıkan kutucukları çekiştirerek :) ve hemen yanındaki bölümler ile ayarlayabiliyoruz...

Resimlerimiz bu halleri alıyor

Umarım faydalı olabilmişimdir :)

İyi çalışmalar

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın grafishop emeğiniz için teşekkürler öncelikle.. Ancak üyenin sıkıntısı henüz yeni başlamış olması..

Sayın ayşa :size cevap olarak: öncelikle Power Clip, (decupe) - manipülasyon, - feader gibi kavramları öğrenmeniz gerek, öyle programı kurup bu içine resim atıp bu resimlerin soradan eklendiği belli oluyor ne yapmam gerek diyerek öğrenemezsin.. Okadar kolay olsaydı herkes grafiker tasarımcı olurdu..

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
ben sadece yardım etmek istemiştim...:angel:

ayşa1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın grafishop emeğiniz için teşekkürler öncelikle.. Ancak üyenin sıkıntısı henüz yeni başlamış olması..

Sayın ayşa :size cevap olarak: öncelikle Power Clip, (decupe) - manipülasyon, - feader gibi kavramları öğrenmeniz gerek, öyle programı kurup bu içine resim atıp bu resimlerin soradan eklendiği belli oluyor ne yapmam gerek diyerek öğrenemezsin.. Okadar kolay olsaydı herkes grafiker tasarımcı olurdu..

Sayın onur KARADAĞLI :öncelikle yazınızın uslup olarak yanlış olduğunu belirtmek istiyorum.şahsen benim neyi ne kadar bildiğimi bilmeden bu şekilde yorumda bulunmamalısınız.ben yaklaşık altı ay oluyor programın her tarıfını tabiri caizse kurcalaya kurcalaya çözmeye çalışıyorum ve inanın bi hayli yol aldığımada inanıyorum.sabırsız bi yapım var ve herşeyi hemen öğrenmek istiyorum.öğrendiğim bilgileri not alıp yeri geldiğindede kullanıyorum.yani kolay olmadığını inanın çok iyi biliyorum.grafiker olduğuma dair bi iddiada da bulunmadım.bilgilerime bakarsanız grafiker falanda yazmıyor.ben sadece bi yandan araştırıp bi yandan da pratiklerime devam ediyorum.yani programı kurup, karşısına oturup seyretmiyorum.sizlerin vaktini boşa harcamak gibi bi niyetim de yok.bana cevap olarakta '.........öğrenmeziz gerek,'kısmı yeterli olacaktı.bunun için teşekkür ederim.saygılar.

grafishop sanada teşşekkür ediyorum bilgin ve ilgin için.yardımı oacağına inanıyorum.emeğine ,eline sağlık

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın onur KARADAĞLI :öncelikle yazınızın uslup olarak yanlış olduğunu belirtmek istiyorum.şahsen benim neyi ne kadar bildiğimi bilmeden bu şekilde yorumda bulunmamalısınız.ben yaklaşık altı ay oluyor programın her tarıfını tabiri caizse kurcalaya kurcalaya çözmeye çalışıyorum ve inanın bi hayli yol aldığımada inanıyorum.sabırsız bi yapım var ve herşeyi hemen öğrenmek istiyorum.öğrendiğim bilgileri not alıp yeri geldiğindede kullanıyorum.yani kolay olmadığını inanın çok iyi biliyorum.grafiker olduğuma dair bi iddiada da bulunmadım.bilgilerime bakarsanız grafiker falanda yazmıyor.ben sadece bi yandan araştırıp bi yandan da pratiklerime devam ediyorum.yani programı kurup, karşısına oturup seyretmiyorum.sizlerin vaktini boşa harcamak gibi bi niyetim de yok.bana cevap olarakta '.........öğrenmeziz gerek,'kısmı yeterli olacaktı.bunun için teşekkür ederim.saygılar.

grafishop sanada teşşekkür ediyorum bilgin ve ilgin için.yardımı oacağına inanıyorum.emeğine ,eline sağlık

Bende çok farklı birşey söylemedim. Unuttuğunuz bir şey var yazım dili ile konuşma dili çok farklıdır.. siz sert ve uyarıcı bir dille algılamışsınız.. sonuçta bilmeniz gerekenleri sıralayıp neden bilmeniz gerektiğini de söyledim.
Size grafikersiniz demedim grafik tasarımcı olmak zor dedim.. :)

myunder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sevgili kardeşim umarım okursun bunca ay geçmiş ama. ben şöyle bir yöntem uyguluyorum... path ile dekupe için seçim yaparken ctrl+enter yerine sağ tıklayıp make selection seç çıkan menüde değeri 1 ver. dilediğin yere yeni bir layer olarak ekle, sonra da layer menüsünden matting - defringe seçerek 10 ile 75 arası bir değer ver (eklediğin nesnenin büyüklüğüne göre rakamı büyüt) umarım istediğin sonucu doğru tarif etmişimdir.

asongur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sanırım arkadasın sorunu photo shopta dekube edip eps olarak kaydetmedıgınden(Bende yaşamıştım bu sorunu)