Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

gaioo webdizayn logo çalışmam

avermedia

🌱Yeni Üye🌱
mrb arkadaşlar sizce aşağıdaki logolardan hangisi daha güzel olmuş.Yorumlarınızda profesyonel olmadığımı göz önünde bulundurun lütfen :emo1:

57571625en7.jpg

djemre206

🌱Yeni Üye🌱
bu sitede yeniyim ancak yorum yapmak istedim en kısa zamanda kendi çalışmalarımı paylaşacağım. ilk yorumumu buraya yapıyorum :)

benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım :)

lütfen ukalalık gibi zannedilmesin.

1. logo sade ve güzel. yeşil oo ları biraz daha ufak yaparsan yada dengeli daha da güzel olacak. renkleride gayet başarılı...

saygılar...

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Logo, bir ürünün, firmanın ya da hizmetin isminin, harf ve resimsel öğeler kullanılarak sembolleştirilmesidir. Sade, kolay anlaşılır, hatırlanması kolay, mümkün olduğunca az sayıda renkten oluşmalıdır. Her çeşit baskı ve kesim tekniği ile sorunsuz kullanılabilir olmalı, çok küçük ölçülerde ayrıntılar kaybolmamalı, çok büyük ölçülerde dağınık görünmemelidir. Her türlü ölçüde ve yüzeyde okunabilir olmalıdır.

Buna göre bir değerlendirme yaparsak
5. tasarımınızdaki semboller karışık ve yazı karakteri okunmakta sıkıntı çekiyor.
4. çalışmanızdada okunma sıkıntısı mevcut o harfleri sıfır olarak algılanabilir.
3. çalışmanızda çok fazla renk mevcut bunları biraz daha flu şekilde kullanabilirsiniz.
2. çalışmanızda web kısmındaki yazı karakteri ile oynayıp simgelerinizi biraz daha küçültmeli ve yazıya yaklaştırmalısınız.
1. çalışmanız şahsima göre kullanım açısından daha etik geldi yazı karakterlerinde alternatif sunulursa daho dolgun görüneni yakalayabiliriz.
emeğinize sağlık

limoni

🏅Acemi Tasarımcı🏅
4. çalışmanız media reklamcılık yapan bi fırmanın logosunun tıpkısın aynısı... daha fazla bişey demeden sizinlerle paylaşıyorum arkadaşlar ... buyrun
index01vo2.jpg

cagrinho

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
4.sünü çok beğendim yazacakken bir üstteki yorumu okudum

limoni

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benimde begendiğim bir logoydu görür görmez tanıdım:D

hakan9292

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bunlar hazır logolar...
Logomaker den yaptığınız açıkçası belli..

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Anlamıyorum ve uzun bir süre de anlamayacağım. Madem grafikerim diyorsunuz neden hazır logo programları kullanıyorsunuz? Hadi kulladınız diyelim. Neden bizimle paylaşıyorsunuz? Hadi bu hazır logo programını kullanıyorsunuz o halde siz hazır grafiker değilmisiniz? Grafikerlerlik bu kadar ucuz bir meslek midir? Eğer grafiker değilseniz neden logo yapıyorsunuz?...

Son düzenleme:

Rüzgar ALPASLAN

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yunus kardeşim katılıyorum sana haklısın hazır program kullanan grafikere hazır grafiker deni kafa yormadan suya sabuna dokunmadan calışmak oh ne güzel valla

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben bu durumu şuna benzetiyorum:

Hani bulaşıkları yıkarızya bulaşık makinesi ile... "bulaşık yıkadım" deriz.Halbu ki bulaşığı yıkayan kimdir makine, fakat o makineye onu yaptıran bizizdir o yüzden "bulaşık yıkadım" deriz..Bulaşığı yıkayan makinedir, burda emek harcayan kim?

Burada yaptıgınız logoları daha doğrusu programın yaptıgı logoları paylaşıp yorum bekliyorsunuzda; acaba benim verdigim emek ne kadar, yorumlar yapıcı yönde ise insanın kendini geliştirir için ki ben program kullanarak kendimi ne kadar geliştirebilirim ki, yapılan yorumlar doğultusunda yeni birşeyler üretebilir miyim? diye neden düşünmüyormusunuz?

Şu kavramı ayırt edelim "logo yapmak" diye birşey olmaz "logo tasarlamak " olur.
Arasındaki fark: logoyu hazır programlarda yapar, bizde...Ama program logo tasarlayamaz bunu yapan işin ustasıdır...Grafik tasarım zaten hayal gücü ve tasarımın bileşkesi değil midir?

Bu sebepten başarılı bir logo ilk olarak diğer binlerce logo arasından sıyrılmalı, tasarımıyla dikkat çekebilmelidir.Amaç yapmak tabi ama (yapmak eylemi anlamında değil, hazırlamak anlamında)

mrb arkadaşlar sizce aşağıdaki logolardan hangisi daha güzel olmuş.Yorumlarınızda profesyonel olmadığımı göz önünde bulundurun lütfen :emo1:

Profesyonel olmadıgınız belli zaten, amatör olarakda değerlendirmiyorum ben, ki Grafik tasarımcı logoyu hazır program ile değil, grafik programını araç olarak kulllanarak kendi yapar.(programa yaptırmaz, yaptırsa da bu logo değildir, yapan da grafiker...)

Çalışmayı şöyle değerlendireceğim; programı yapanın ve programının EMEĞİNE sağlık, tasarladınız diyecegimde zaten sizin yaptınız birşey yok program yapıyor bunu zaten sizde bu programı kullandıgınız için sadece yapmış oluyorsunuz, tasarlamış değil...madem Grafiker değilsiniz(ki grafikerler hazır program kullanmaz bu kanıdan bunu söylüyorum ya da kullanıyorsa da kendine grafiker demez!) madem neden bunları yapıp yorum bekliyorsunuz...grafiker işini en iyi şekilde yapar; herşeyiyle kendisi birşeyler üretir, çizer, tasarlar..Bakın bu logoları paylaşacagınız ve yorum bekleyeceginiz yer burası değil çünkü burada hayal gücü, çizim tasarım kişiye özgüdür, çalışmasını yapar yorum bekler yapılan yorumlara göre çalışmasında düzenlemeler yapar neden? çünkü o başkaların gözünde nasıl göründügüne bakarak çalşmanısının başarısını analliz eder ve son haliyle sunar...ben bunu şuna benzetiyorum...Ama tek fark vardır sizin yaptıgınızla onun; GİRİŞ(tasarım, hayal gücü)-GELİŞME(tasarlama-yapma aşaması)-sonuç bölümü vardır bunda ise sadece "sonuç"...Ee şimdi burada kime teşekkür etmek lazım programa mı?size mi, yoksa emeği geçen herkese mi?...

"O zaman ne diyoruz hazır program gibi "Hazır Grafiker"(tabi Grafiker tanımı de kadar doğru olur tartışılır!) Lütfen bu değerli mesleğe saygı duyalım, yorumumum nedeni bu konuyu uzatmak veya tartışma ortamı yaratmak değil, olayın görünen yüzünü göstermek...O zaman herkes hazır programla kullansın, her yerde klasik şablonlardan hazırlanmış standart logolar görelim, bu işi grafikerler değil programı kullanabilen herkes yapsın, hoş olur mu? ...

Bu benim düşüncelerim siz nasıl düşünüyorsunuz bilemem...Sadece şunu belirtiyorum "Gerçekler acıdır!"Sizi kırmak içinde birşey söylemiyorum, yapabileceginizin en iyisini yapmanızı isterim...ama bunu hazır programlara yaptırarak değil, siz yaparak...Yine de buraya eklediginiz için(paylaştıgınız için değil) emeğinize sağlık.

Umarım demek istedigimi anlatabilmişimdir.

Kolay gelsin.
Saygılar.

Son düzenleme:

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Blueden'in açıklayıcı ve eğitici yorumuna ek olarak, bu olayın bir kandırmaca olduğu inancındayım aynı zamanda... Bu cümlelerim sadece size değil avermedia.. Sizin gibi hazır logo sunan veya bir başka çalışmayı kopyalayıp "bakın ben yaptım" diyen tüm arkadaşlara söylüyorum... 32 yaşımdayım 15 yıldır bu meslekle uğraşıyorum ve eminim ki bu sitede benden daha büyük ve daha tecrübeli ustalar var... Bu mesleğe emek vermiş, dirsek çürütmüş, saç ağartmış üstadlar var... Forumda bu tip çalışmaları yoruma sunmak demek, buradaki tüm insanları kandırmaya çalışmak, onların emeklerini ve zamanını hiçe saymak, bu mesleği icra etmeye çalışanlara ve hepsinden önemlisi kendinize saygısızlık etmek demektir. Kendinizi kandırmakla kalmayıp bizleri de kandırmaya çalıştınız...

Umarım en kısa zamanda sapla samanı ayırmasını öğrenir ve doğru yolu bulursunuz... Biz de bu tip çalışmalara yorum yapmak için uğraşıp daha sonra hazır olduğunu öğrenince yaşadığımız "enayi konumuna düşmek" hissinden kurtulmuş oluruz...

Saygılarımla