Merhaba arkadaşım. Ben öncelikle sana ne istediğine gerçekten karar vermeni öneririm. Resim bölümüyle görsel iletişim bölümünü kıyaslaman ne alaka. Sen belkide bu zamanın picasso susun bunu biz değil sen bilirsin. Şu yüzden bunu sölüyorum. Resim bölümü okumanın bir garantisi yoktur. Çok önemli bir ressam olur piyasada tabloların satarsa sana resim okuma diyerek senin hayatını karartmış oluruz. Öte yandan görsel iletişim, iş sahası olan bir alandır kıyaslamamalısın. Okul ayrımına gelince. Türkiyede tam anlamıyla sağlam görsel iletişim eğitimi verebilcek bir okul yok. öle adını değiştirip tamam biz görsel iletişimciyiz demekle olmuyor. İşlenen derslere müfredata sağlam hoca kadrosuna bakarsan. Hacettepe bu eğitimin kralını veriyor. "ankarada" ama adını görsel iletişim olarak değiştirmiyor. yani gazi gsf gibi bodoslama atlamadı bu işe. Yukarda kesinlikle gazi görsel iletişimi seçmelisin diyen gazi üniversitesi dekan yardımcısıdır. Durum bu kadar vahim yani.

) hacettepe grafikte okuyan bi öğrenci oalrak ben sana kimsenin fikrini sormamaı önweririm kendin karar ver. Ama şunu iyi bil güzel sanatlarda okuyacaksan hoca kadar beraber okudugun admaalrda önemli. en iyilerle okursan birbirinizi ateşlersiniz. Bunuda iki tarafdada sınava grip hacettepenin daha zor kazanıldıgını görerek anlaman çokda zor değil. Her okul öle hocalarımızı yeniledik genciz, güzeliz, enerjiğiz bakın neler yapacaz diyip gaz verip böle gençleri çekmek ister. Ama sanatta durum değişmiyor hocaların hocaları olmadan olmaz. ki bu yüzden mimar sinan e hacettepe ye sürekli çamur atılır. Ama gerçek değişmez. Gider sınav günü görrüsün ne tarafa daha çok talep var. grafik tasarıma meraklıysan NAMIK KEMAL SARIKAVAK ismini araştırmanı öneririm. ki kim oldugunu öğrendiğinde o nerdeyse ben oraya gitmeliyim diyeceksindir. Grafik tasarımın hatta genel anlamda tasarımın büyük gücü tipografi bilgisinden gelir. Steve jops bile tüm başarısında aldığı kaligrafi ve tipografi eğitimin ne kadar önemli oldugunu vurgular. Tipografiyi çok iyi çözdüğünde sokakda artık herşey çok çirkin gelmeye başlıyacak sana. Asıl bu güce sahip olmalısın. ondan sonra canın ne isterse onu tasarla. malesef bu alanda sana bir kaç isim sayamıyorum farkındaysan. Evet iyi tasarımcılar var ama tipografye derinlemesine kafa yoran çok insan yok türkiyede. Hacettepe ile gazi gsf arasındaki en büyük farkı söleyim sana. Gazi çıkış arayan öne geçmek için birlik olan bir okul. gazi gsf. yani orda öğrenciler bi nebze beraber iş yapabilir. sürekli sergi açmak isteyebilir. Hocalarda kendini ispatlamak istiyor çünkü. Yukarda Şansal erdinç hocamızın heyecanı ve ateşini farketmişsindir. Hacettepeyede genelde daha manyak daha yetenkli adamalr geldiği için çok net gruplaşmalar vardır. Ama ilerin oldugu heryerde bu böledir. i bu insanı geliştirir. Bu yüzden hacettepelilerde öle çok fazla ortak sergi girişimi felan filan göremezsin. Bireysel takılan adamda çok görürsün. Ama güzelliği şudur. bir grafik tasarım sınıfında 30 adam varsa. 2-3 max manyağı bir tarafda, ilistrasyon manyakları bi tarafda, görsel iletşim manayakları bi tarfda,afterda boğulmuş adamlar bi tarafda, klasik grafik anlayışıyla devam etcem diyenler bi tarafda.... farklı alanalrda uzmanlaşmış bir sürü adam görrüsün.Donanımı iyidir hacettepenin. Keşke gazi end tasarım bölümüne yetenk sınavıyla alıyor olsa işte o zaman o okulda inanılmazbi patlama olurdu. Şansal hocamızın cümlesi "Açık ara gazi diyorum" içinde aman arayı soğutmayalım diyorum

umarım ters yönde koşmuyorlardır. Durum budur kolay gelsin.