Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hangi yazılımı öğrenmeliyim?

metin_kala

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
30 Ağu 2023
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Konum
izmir
Selam arkadaşlar. Gerek sayfa tasarımı olsun gerekse onları matbaa veya web sayfasını hazırlayan kişiye olsun göndermem gerektiğini düşünrsek veya bir oymayı cnc makinada üretime geçirme olsun veya maatbaada basıma gidecek herhangi bir katalog olsun veya tabela yapımında... Yani herkez CorelDraw kullanmamı söylüyor. Bu işin standart ı Corel midir? İllustrator ile herşeyi yapıp matbaa ya veya tabelacıya ve ya cnc ciye pdf formatında (veya hangi format ile oluyorsa ) göndermek yeterli değil midir? illa ki Corel mi kullanmalıyım? illustrator biraz daha performanslı ve kullanımı daha zevk veren bir yazılım. Sanki iş sanalda kalıyorsa illustrator kullanılıyor iş imalata dönecekse CorelDraw dosyası gönderiliyor gibi. Düşünceleriniz nedir? Her iki programa hakim olmak mı gerekiyor yoksa birini öğren (falanca yazılım) her işini onunla görürsün mü diyrosunuz. Teşekkürler...
 

Benzer konular

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
3,603
Tepkime puanı
181
Selam, Günaydın.
"Sanki iş sanalda kalıyorsa illustrator kullanılıyor iş imalata dönecekse CorelDraw dosyası gönderiliyor gibi."
Alakası yok! Ben corel, freehand(kullanımı oldukça az artık), AI kullandım. En profesyoneli bana göre AI, arayüzü rahat, menü içerikleri günümüze daha entegre..
Tabiki corelciler bu işin emek kısmında. Matbaalar daha yaygın olarak corel kullanıyor. AI kullanımı daha çok hem tasarlayıp hem üretimi yapan ajanslarda olabilir.
AI ile çalıştığın tüm çalışmaların baskısı yapılır. Sadece bazı detaylar söz konusu, AI de çalışılan bir dosya corelde açıldığında farklılık gösterebilir bunun için ufak tefek tüyolar bilmek gerkir. Baskıda farklı sonuçlar çıkabilir çünkü.
Diyeceğim o ki AI kullanabilirsin.
Hepsi birbirine kenetlenen zincir gibi bu işin bir parçasıdır.
Sadece tecrübeye ihtiyacın var.
 
Üst