Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hareketli logo (.gif) ekleyememek ve bir efekt sesi yardımı.

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba,

bir video kurguluyorum,örneğin bir klipte logo var ve ben onu normal bir resim ile değil de,örneğin .gif formatında hareketli bir logo ile kapatmak istiyorum veya kapatmak değil de,ekranın atıyorum sağ köşesine koymak istiyorum.Video akarken o hareketli resim de aynı anda hareket etsin istiyorum.(Tıpkı bazı kanalların logosu gibi.) : ) Ancak bunu başaramıyorum.Ekleyebildiğim resimler .jpeg oluyor,onu da ancak videonun tam ortasına ekleyebiliyorum.Eklemek istediğim resmi EDIUS'a çağırıp üst satıra koyuyorum.Asıl video VA satırında oluyor tabi doğal olarak.Üstte bıraktığım resmin üstüne tıklıyorum (resmin konumunu ayarlarım diye) ama ne yazık ki titlemış gibi ayar yapamıyorum.Motion ile de alakalı olduğunu sanmıyorum.Nasıl yaparım acaba ?

- - - - -

Dailymotion - Amr Diab - Neol Eih - une vidéo Musique

Şu videonun ilk 5 saniyesinde "fiyuuu fiyuuu" diye imzanın atılmasıyla senkron bir şekilde gelen efekt sesi var ve ben o tip ses efektlerini nerden bulurum ? Bahsi geçen efekt sesini,klipten alıp videoyu atıp sadece ses olarak alırım almasına ama ona benzer ses efektleri lâzım.Belli bir adı oluyor mu acaba bu seslerin ? "fiyuuu fiyuuu" : P : )))

Benzer konular

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bende ses efekti var istersen sana yollayayım dostum AMA FİYUUU FİYUUUU VAR MI ONU BİLMİYORUM :))

demirhanca

Boardcast Design
🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.buyuksehirfirmalari.com
Valla ben şahsen hiç gif kullanmadım genelde flashları videoya çevirip kullanıyorum denemek lazım resimin konumuda 3 d pip le değiştirebilirsin yada layoutla oynayabilirsin

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
poyrazhan55; abi sorun değil,kolayındaysa almak isterim. : ) Unutmadan yazayım;ben grafikerler.net'te gördüğüm bir başlıkta 700 küsur ses efekti olduğunu öğrendim,büyük bir heyecanla indirdim,(3 part halinde rapid'den) bir de baktım ki benim geçenlerde beğenmeyip sildiğim efektlerin aynısı. : ) Sanırım sendekiler farklı efekt sesleri.Eğer öyleyse güzel efektlerinden edinmek isterim eheh. : )

- - - - -

demirhanca;3D pip derken ? : $ Acaba title maker gibi ek bir program mı oluyor ? Şöyle söyleyeyim;eğer Gamer adlı 2009 yapımı filmi izlediyseniz orada bir TV kanalındaki görüntüleri canlandırırken (yani kurmaca bir kanal görüntüleri gösterilirken) çok güzel kanal logosu falan yapmışlardı.Hareketli birşeydi ve ekranın köşesinde çok güzel duruyordu.Ben de siteme ekleyeceğim videolarım akarken, eklediğim .gif'te hareket etsin istedim ama başaramadım.Belki de Premiere'de daha farklı bir tekniği vardır,en iyisi biraz daha araştırayım.

demirhanca

Boardcast Design
🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.buyuksehirfirmalari.com
En altta Keyers var orada 3D Picture In Picture Var yazıları video kanalına atarak istediğin hareketi verebilirsin

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
dostum ben efektleri tv deki bir arkadaşımdan almıştım olmazsa ben onları upload edip sana link vereyim

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
poyrazhan55;abi nasıl kolayına geliyorsa hiç acelesi yok.Müsait olduğun bir zaman olsun,ben buradayım. : )

demirhanca;çok teşekkür ederim,uykumu aldıktan sonra ilk defa deneyeceğim.

Ysf86

🌱Yeni Üye🌱
Sen Logonun nasıl yapıldığını soruyorsun , yoksa logoyu oraya nasıl yerleştirmeyimi ?

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sen Logonun nasıl yapıldığını soruyorsun , yoksa logoyu oraya nasıl yerleştirmeyimi ?

logoyu oraya yerleştirmeyi dostum..yani hareketli logo..normal logoyu yerleştiriyorum..photoshop'u açıyorum arkayı transparan yapıp png formatında ediusa atıyorum ve istediğim yere koyuyorum..ancak HAREKETLİ logoyu nasıl koyarız onu bilemedim...

şöyle ki; dönen bir dünya düşün..bunun da ekranın sağ üst köşesinde döndüğünü düşün..o düşünceyi uygulamaya nasıl geçiririm :))

Ysf86

🌱Yeni Üye🌱
logo

logoyu oraya yerleştirmeyi dostum..yani hareketli logo..normal logoyu yerleştiriyorum..photoshop'u açıyorum arkayı transparan yapıp png formatında ediusa atıyorum ve istediğim yere koyuyorum..ancak HAREKETLİ logoyu nasıl koyarız onu bilemedim...

şöyle ki; dönen bir dünya düşün..bunun da ekranın sağ üst köşesinde döndüğünü düşün..o düşünceyi uygulamaya nasıl geçiririm :))

gif değilde sen onu mp4 veya avi'ye convert etmen gerekicek sanırım. ama bu işlemi yapınca muhtemelen "dönen dünya baz alırsak" arka plan beyaz veya siyah olacak bunu ya "Mask"larsın etrafını, yada ChromaKey uygularsın...

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
gif değilde sen onu mp4 veya avi'ye convert etmen gerekicek sanırım. ama bu işlemi yapınca muhtemelen "dönen dünya baz alırsak" arka plan beyaz veya siyah olacak bunu ya "Mask"larsın etrafını, yada ChromaKey uygularsın...

çok güzel anlatmışsınız kafamda bir şeyler oluştu..en azından after effectste ya da 3dmax'te avi formatında bir çalışma hazırlanır ancak hazırlanan çalışmayı chroma keylemeyi daha da doğrusu ve önemlisi masklamayı nasıl becericem bilemiyorum :) poyrazhan hocamın derslerine gözatayım bi..