Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hazırlanan belgedeki taşmalar

mert24_

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba diyerek kafama takılan bir soru sormak istiyorum Mesela Hazıladığımız bir belgeyi 3 mm taşmasını da verdikten sonra pdf yaparken matbanın da bu taşmaları görmesi için nasıl bir işlem yapmamız gerekiyor bunu öğrenmek istiyorum...Belki bilenler için basit ve bir o kadarda çok komik gelebilir sorum ama yardımcı olursanız sevinirim..

N/A9

🏆Pro Tasarımcı🏆
:) basit bir soruymuş... Yardımcı olayım.. taşırmaları vermeden önce çalışmanın bitmiş ölçülerinin kenarlarına registration renginde cros koymalısın... Zate sakın matbaaya krosssuz çalışma gönderme.. Kolay gelsin.

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ctp li bir yere gondersekte cross ve cmyk bilgileri lazım mıdır?

mert24_

🌱Yeni Üye🌱
basit bir soruymuş... Yardımcı olayım.. taşırmaları vermeden önce çalışmanın bitmiş ölçülerinin kenarlarına registration renginde cros koymalısın... Zate sakın matbaaya krosssuz çalışma gönderme.. Kolay gelsin.

Tşkler

pacp10

🌟Usta Tasarımcı🌟
eğer ctp'ye taşımlı bir iş gönderiyorsan 5mm taşım payını "freehand" de bleed alanı vererek görderirsen cros vermenede gerek kalmaz

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
eğer ctp'ye taşımlı bir iş gönderiyorsan 5mm taşım payını "freehand" de bleed alanı vererek görderirsen cros vermenede gerek kalmaz
peki matbaacı nerden keseceğini nasıl bilecek yada renklerin gercekten ust uste oturdugunu ben kendi sahsi fikrimi soyleyeyim ctp de olsa sonucta bu sadece kalıpla alakalı bi olay baskıda iş çarpıkmı renkler oturmusmu bunların ayarları kroslarla yapılır oncelikle daha sonra bu kroslar kesimde bize rehber olurlar yani baskıda kroslar onemlidir her yönden bleed alanı freehandde sadece sayfa dısına tasan yerlerinde cıkmasını sağlar bu senin kros koymayacagın anlamına gelmez zaten renkli işler cogunlukla revoltalı basılır tek tek basılmaz cunku genellikle bunların baskısında 32x45 35x50 50x70 yada 70x100 gibi buyuk makinalar kullanılır ki kagıttan tasarruf edilsin

diagram

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sizin kesim payını vermeniz önemli. Kenarlarına kros koyma olayını matbaaya bırakın. Onların kendilerine göre renk skalaları ve krosları vardır. Sadece işi gönderirken "... mm taşma payı verdim" diye not düşmeniz yeterli.

Montaj programlarında zaten kros, skala gibi öğeler sabit olduğunda sizin de kros koymanız çoğu zaman işi kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor...

N/A9

🏆Pro Tasarımcı🏆
sizin kesim payını vermeniz önemli. Kenarlarına kros koyma olayını matbaaya bırakın. Onların kendilerine göre renk skalaları ve krosları vardır. Sadece işi gönderirken "... mm taşma payı verdim" diye not düşmeniz yeterli.

Montaj programlarında zaten kros, skala gibi öğeler sabit olduğunda sizin de kros koymanız çoğu zaman işi kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor...

Eski köye yeni adet getirmişsiniz. Tebrik ediyorum... Kros sadece renkleri üstüse oturtturmakta değil kesimdede kullanılır. Biraz teknik bilgimiz olsun arkadaşlar herşeyi matbaacıya bırakmayalım... Biz işimizi sağlama alalım değil mi?

asyabayar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eski köye yeni adet getirmişsiniz. Tebrik ediyorum... Kros sadece renkleri üstüse oturtturmakta değil kesimdede kullanılır. Biraz teknik bilgimiz olsun arkadaşlar herşeyi matbaacıya bırakmayalım... Biz işimizi sağlama alalım değil mi?

diagram dogru söylüyor arkadaslar ctp baskilarda bleed vermeniz yeterli, zaten hazirladiginiz is otomatik montaj programinda kroslaniyor. ama tabiki ise kros vermeyi kroslarin registration renginde ve hairline olmasi gerektigini hepimiz bilmeliyiz....

fatihyamas

🏅Acemi Tasarımcı🏅
diagram haklı bazen kros vermek biz ctpcilerin isini zorlastırıyor

cem bulut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kesim yerlerini vermeden montaj yapıyorsanız işinizi allaha emanet etmişsiniz arkadaşlar. Siz kendi işinizi karşınızda çocuk da olsa anlayacak biçimde eksiksiz yapın. bıçakçıya iş bırakmayın. not yazmanıza gerek yok yeterki işinizin crosslarını , bıçak yerlerini belirleyin, film ya da kalıp yazmanız yeterli. 4 renk (trigromi) işlerde de kesinlikle üst bölüme renk skalasını koyun. renk skalası baskıyı yapan ustanın gözüdür....
kolay gelsin

conquerorpolat

🌱Yeni Üye🌱
diagram haklı ve daha profesyonel. çünkü ajanslar veya sadece sayfa tasarımı yapanlar, montajı yapanlar kadar iyi bilemezler. cross montaj işidir. oyüzden işin taşmalı bir şekilde pdf olarak montajcıya verilmesi en doğrusudur ki zaten renk ayrımı da ondan geçer...

Freelens

🌟Usta Tasarımcı🌟
1- 3 veya 5 mm tasma payi veriniz.
2- PDF yaparken kros vermeyi unutmayin
3- Matbaaniz sizdenden krossuz is istiyorsa, ki istememesi lazim
Tasma payinin kac santim oldugunu bildiriniz.
Tasma payini bildirdiginizde, basimevi sizdeki tasma paylarini montajda
-3 veya -5 mm bir baslangic noktasi olusturarak isinizi dogru basilmasini saglar

PDF te kros verdiginizde (blend) montaj icin ayri bir renk sklasi, veya bandaji yerlestirmeyiniz. Bunu basimevleri kendi montaj sistemelerine gore yerlestireceklerdir.

Isinizi matbaaniza yollamadan once baskicinizla konusmak en hayirlisi.....

Iyi calismalar

kamikaze35x

🌱Yeni Üye🌱
yaptığınız işin kroslarını mutlaka kendiniz atın siz işinizi ne kadar düzgün ve sorunsuz hazırlarsanız o kadar az sorun yaşarsınız