Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İlk Manipülasyon Çalışmam

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
manipule.jpg

ilk çalışmam dediğim için belki tepki görebilirim, o yüzden baştan söyleyeyim. bu işi ticari olarak 2 senedir yapıyorum ve dekupe, renk düzenlemeleri ile ilgili birçok iş yaptım. hatta birkaç manipülasyon denemem de oldu ancak bir türlü sonlandıramadım. bu bitmiş ilk manipülasyon çalışmamdır, ilk denemem değil.

Benzer konular

medosanart

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
medosanart.blogspot.com
Genel olarak bakınca bir tema var sanırım ama Hayvanlar kaçarken neden yolu kullanmışlar. Eğer birşeyden kaçıyorlarsa çita neden saldıracakmış gibi koşuyor :D
Duman yola çok oturmamış. Ben buranın bir parçası değilim diyor gibi.
Geyik o kadar yakında olunca ayaklarının da görünmesi gerek gibi bir his yaratıyor.
Atlar ayıdan daha önde gibi ama ayının vücudu önde olmuş. Birde ayının boyu atlardan kısa olur ama arkada olmasına rağmen yukarıda görünüyor demek ki yolda onu havada tutan bir stand var :D

Birde şunu merak ettim.
"ilk çalışmam dediğim için belki tepki görebilirim, o yüzden baştan söyleyeyim. bu işi ticari olarak 2 senedir yapıyorum ve dekupe, renk düzenlemeleri ile ilgili birçok iş yaptım." diyerek. 2 yıl çalıştım artık bir profesyonelim bende bir hata bulamazsınız vs gibi bir sonuç mu çıkarmamız gerekiyor.

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
Genel olarak bakınca bir tema var sanırım ama Hayvanlar kaçarken neden yolu kullanmışlar. Eğer birşeyden kaçıyorlarsa çita neden saldıracakmış gibi koşuyor :D
Duman yola çok oturmamış. Ben buranın bir parçası değilim diyor gibi.
Geyik o kadar yakında olunca ayaklarının da görünmesi gerek gibi bir his yaratıyor.
Atlar ayıdan daha önde gibi ama ayının vücudu önde olmuş. Birde ayının boyu atlardan kısa olur ama arkada olmasına rağmen yukarıda görünüyor demek ki yolda onu havada tutan bir stand var :D

Birde şunu merak ettim.
"ilk çalışmam dediğim için belki tepki görebilirim, o yüzden baştan söyleyeyim. bu işi ticari olarak 2 senedir yapıyorum ve dekupe, renk düzenlemeleri ile ilgili birçok iş yaptım." diyerek. 2 yıl çalıştım artık bir profesyonelim bende bir hata bulamazsınız vs gibi bir sonuç mu çıkarmamız gerekiyor.

evet hayvanların ifadeleri ile ilgili sıkıntı var, lakin bununla ilgili pek titiz bir çalışma yapmadım. (deneme amaçlı olduğu için) persfektifle ilgili de dediğiniz gibi sıkıntılar var, biraz pratik yapmam lazım. o dumanların yolla birleştiği yer de farklı tellerden çalıyor. evet farkındayım, zaten hiç içime de sinmemişti. bir kez daha yakından baktığımda daha birçok hata gördüm. teşekkür ederim yorumun için..

bu işi ticari olarak yapıyorum ve ilk denemem değil derken sadece çömez olmadığımı vurgulamaya çalıştım, çünkü ''ilk çalışmam'' dediğim için sanki bu işe yeni başlamış ve hayatında ilk defa böyle bir deneme yapıyormuş gibi bir algı yaratabilirdi ve tepki çekebilirdi. profesyonel bir çalışma olduğundan değil, amatör bir çalışma olmadığından.. ki kendisine grafik tasarımcı, hatta grafiker sıfatını bile yakıştıramayan ben için böyle bir algı yaratmış olmak üzdü beni. galiba kelimeleri iyi seçememişim.. :)

medosanart

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
medosanart.blogspot.com
Foruma çalışma yüklerken olumsuz eleştiri almak istemeyen çoğu üye ilk çalışmam, can sıkıntısından yaptığım, zangır, zungur vs yazıyorlar :) sonra bir yorum yazınca da zaten ilk çalışmam yada can sıkıntısından yaptım hiç özen göstermedim :D 10 dk içinde öylesine yaptım falan diye koyuyorlar da ondan yazın ilgimi çekti :D

Bende profesyonel değilim kendi çapımda çiziyorum Konularım bunlar çalışmalarımda. Yorumlarını eksik etmezsen sevinirim :D İstediğin kadar giydirebilirsin :D

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Ben yıllardır sadece hobi olarak manipülasyon yapıyorum.

Gözlemlediğim ilk hatalar çoğu hayvandaki hatalı silme işlemleri. Bu hayvanları dumana boğarken en çok dikkat edeceğiniz nokta dumanın bölgesel sınırları. Eğer bu sınırların arkasına yerleştirseydiniz fazla sırıtmazdı parçalar. Diğer hatalardan birisi ise hayvanların bulunduğu bölgelerde dumanda bir karartılık olması lazım. Dumanın alfalta hiç gölgesi düşmemiş birde. Perspektiftede hata var. Ancak ışık ve renk uyumu fena değil,bu açıdan fazla sırıtmıyor parçalar.

Elinize sağlık inşallah devamı gelir.

sethchaos

🌱Yeni Üye🌱
İlk dikkatimi çeken blending konusundaki problem, kullanılan farklı resimlerin ton ve renk farklılıkları giderilebilir, derinlik efektini verebilmek için arka planda kalan bazı kuşlara ve duman gibi öğelere bir mikta gaussian blur uygulaman da iyi olacaktır. Ayrıca dumanın yolun üzerinde kalan bölümünde çalışmanın photoshop olduğu bariz şekilde belli oluyor, dodge/burn kullanarak, biraz daha az düzlükte maskeleyerek ve hafifi bir de gölge (yol üzerine dumanın ve duman üzerine hayvanların) ekleyerek derinlik yaratmayı denemek işe yarayabilir. Fakat genel anlamda fikri beğendim.

Saygılar