Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign Kullanımının en pratik şekli

cok_yasa_kamil

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
üstad quark da dış veri alırken tek seferde çok sayfayı alabiliyormuyuz ben yeni başlıyorum ve kitap düzenleme işim var 615 sayfa yı veya belli bir sayfa miktarını tek seferde aktarabilirmiyiz pdf veya tiff bu uyarlamayı indesign da da yapabilirmiyiz hangisi daha kolay ve pratik olur

pdf alırken tüm sayfaları veya tek sayfayı veya belli aralıkları seçerek alabiliyorsun (cs4)
tiff için ise, place derken çoklu seçim yaparak her tıklama karşılığı bir dosya çekersin sayfa üzerine.

tabi sorunu yanlış anlamadıysam :smile:

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑
PC için İndesign cs2 kısayolları:

Ben bundan 7-8 ay öncesine kadar Quark Express programını kullanıyordum..
İndesign programına geçtiğimde ben bu programın kullanımını nasıl Quark gibi yorumlarım diye düşünürken Resimde görmüş olduğunuz kısayolları geliştirdim.. Quark'a uydurdum ve daha rahat çalışıyorum..
İndesign programına yeni başlayanlara ve el alışkanlığı olarak Quark'ı aktif kullananların işine yarayacağını umud ediyorum..
ksayol.jpg

Üstteki resimde görüldüğü üzere..
Kısayollar bunlardır bunu kaydedip bir çıktı alırsanız bir iki günde farklılıklara alışabilirsiniz.

Kullanımı:
Muhammet ayar.indk dosyasını
Bilgisayarınızın Sistem klasörü (Genelde C: sürücüsü olur) içindeki
Program Files < Adobe < Adobe InDesign CS2 < Presets < InDesign Shortcut Sets
yolunu takip edip InDesign Shortcut Sets bu klasörün içine kopyalamanız yeterlidir.

Sonra İndesign CS2 Programını açın
Edit menüsünden Keyboard Shortcuts menüsünde Set: ayarının karşısında seçeneklerden Muhammet ayar ı seçin.
Kısayollarınız aktifleşmiş olacaktır.
Muhammet Ayar.indk dosyası aşağıdaki linktedir.

İyi kullanımlar...

teşekkürler... bana ne zaman öğretiyorsun programı ? :S

tamerbjk

🌱Yeni Üye🌱
Slm Muhammet kardeşim
öncelikle paylaşımın için teşekkürler. Ben corelde gazete mizampajı yapıyorum. ama tireleme sorunu yüzünden indesign'a geçmek istiyorum. Bu akşam indesign prog biraz baktım ama sütunlara ayırmayı bulamadım. program çok iyi geldi corele göre daha kullanışlı. bana bu sütunlara nasıl bölerim yardımcı olursan sevinirim.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Slm Muhammet kardeşim
öncelikle paylaşımın için teşekkürler. Ben corelde gazete mizampajı yapıyorum. ama tireleme sorunu yüzünden indesign'a geçmek istiyorum. Bu akşam indesign prog biraz baktım ama sütunlara ayırmayı bulamadım. program çok iyi geldi corele göre daha kullanışlı. bana bu sütunlara nasıl bölerim yardımcı olursan sevinirim.

Bahsettiğiniz konuyu bir kaç konuda resimli olarak cevapladım..

nurgin

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar indesign c3 kullanıorum ve sayfa boyutu 500 küsürün üstüne çıkmıyor bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba? :)

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
merhabalar indesign c3 kullanıorum ve sayfa boyutu 500 küsürün üstüne çıkmıyor bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba? :)

Indesign'de en fazla 5486,4 mm alan açabilirsin.. Daha fazlasını istiyorsan eğer..
Print menüsünde Setup sekmesinde Options alanında % değerini %100 ün katları şeklinde yaparak ayarlayabilirsiniz..
İyi çalışmalar..

dispro

🌱Yeni Üye🌱
bende pc cs5 te denedim çalışıyor teşekkürler paylaşım için....

wonderlanddizgi

🌱Yeni Üye🌱
İndesing de keyboardshorts bölümünden quark tuş takımını seçebilirsiniz, freehand kısa yolları da var....

ersu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bıkmadan usanmadan herkese yardımcı olduğun için şu mübarek günde teşekkürlerimi sunarım.