Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ben rastlamadım. sadece 3. parti update paketleri ile arayüzdeki seyleri aynen photoshopta olduğu gibi türkçeye çevirmiş olabilir.
ama ben bunları pek tasvib etmiyorum. birincisi çok garip anlamlar çıkıyor (çeviriden dolayı)
ikincisi başka bir yerde indesigne veya herhangi programın başına geçtiğinizde alışık olmadığınız türkçe ile kaşılaşınca aranıp duruyorsunuz. ve etraftakiler sizin bir şey bilmediğiniz konusunda alaycı tavırlarına maruz kalıyorsunuz.
bence orjinali ne ise onu kullanmaya gayret ediniz. anlamadığınız şeyleri sorunuz. derim ben....
Bu konuya üzgünüm ki katılamıyorum. Her şeyi Türkçe isterken neden programı kendi ana dilimizde kullanmıyoruz?..
Ana dilde eğitim diye kendimizi yırtarken programları ingilizce kullanmak garik değil mi sizce?..
Forum sorusuna gelirsek. CS2 paketinin ve CS3 paketini Türkçeleri mevcut. Fakat satın almanız gerekir. Yani hakkını vermelisiniz. Tıpkı yaptığınız işlerin parasını alırken olduğu gibi...
Dünya'da bütün adobe dersleri, ingilizce olarak verilmekte, tabi doğal olarak terimler sözcükler vs vs. Türkçe paketini kullanmak her zaman sıkıcı ve zaman alıcıdır. Türk halki Türkçe'yi gereken yerde kullansın, adobe olmasada olur.
soruya evet diyebiliriz mac için lisanslı türkçe versiyonu mevcut olup (Pc) için görmedim ama mutlaka vardır adobenin dedigi gibi bende programı gerçek dilinde ögrenilmesi taraftarıyım. Sonuçta grafiker olarak çalıştıgımız iş yerinin programlarını kullanmak zorunda kaldıgımızdan dolayı (lisanslı veya korsan ... yeni iş yerine adaptasyon açısından... Lisan yada Güzel Türkçemizin geri plana atılması açısından bakmıyorum...
Bu konuya üzgünüm ki katılamıyorum. Her şeyi Türkçe isterken neden programı kendi ana dilimizde kullanmıyoruz?..
Ana dilde eğitim diye kendimizi yırtarken programları ingilizce kullanmak garik değil mi sizce?..
Forum sorusuna gelirsek. CS2 paketinin ve CS3 paketini Türkçeleri mevcut. Fakat satın almanız gerekir. Yani hakkını vermelisiniz. Tıpkı yaptığınız işlerin parasını alırken olduğu gibi...
baska bir iş yerinde senin demene göre kullanmıyorlar..ve her yerde ingilizce sonuçta onlar cıkardı.. baska bir yerde dil sorunu yaşarsın ve programı kullanmada zorluk cekersin ..Tıpki bendeki programın Türkçe oldugu gibi ve benim zorlandıgım gibi..bu da benden sana tavsiye..