Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

InDesing pdf export

malegoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ADOBE INDESIGN da hazırladıgım bir broşürü pdf (high quality) olarak export ettiğim zaman %100 magenta %100 yellow degeri düşüyor.

renk kaybı yaşamadan, nasıl export etmeliyim...
şimdidien teşekkürler.

Benzer konular

ZOOM X

🏅Acemi Tasarımcı🏅
biri cevaplarsa bizimde isimize yarayacak... tesekkurler..

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
PDF X/3 :2000 profili ile deneyebilirsin.

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
biraz detaylandırısanız cevaplandırabilirim.

Düşmek ?

funnyboys

🌱Yeni Üye🌱
Çalışmalarındaki sıkıntı yı yaşamaman için press quality'i seçersen baskı sonucu istediğini gibi çıkacaktır. Çünkü ben uzun süreden beri kullanıyorum bu şekilde hiç bir sorun yaşamadım reknlerle ilgili. Tabi Matbaa ustasınıda araya katmak gerekir baskı sonucunu isteğiniz gibi görmek için...

teneke2

🌱Yeni Üye🌱
Ekranda görünen renk durumu ile baskıdaki renk arasında mutlaka fark olur, zira aradaki fark birisine ışık altından geliyor, birisine üzerinden geliyor. Ekran ışığı her zaman yanıltır, çalışmalarda ekan kontrastı 12 ışığı 9 barem kısarsanız, gün yüzü görüntüsünü elde edersiniz.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Ekranda görünen renk durumu ile baskıdaki renk arasında mutlaka fark olur, zira aradaki fark birisine ışık altından geliyor, birisine üzerinden geliyor. Ekran ışığı her zaman yanıltır, çalışmalarda ekan kontrastı 12 ışığı 9 barem kısarsanız, gün yüzü görüntüsünü elde edersiniz.
PDF halinde acrobatta yada PS de açıp Siyah görünen yazılar 4 kanalda da görünüyorsa,
Sorununuzu aşağıdaki link çözecektir.

Distiller Yüksek çözünürlük ayarı
açıklaması
Bu linkteki ayarı bilgisayarda daha sonra değiştirilmeyecek silinmeyecek bir dosyaya kaydedip Distiller ayarlarına girip Ayar ekle dediğinde bu dosyayı gösterdiğinde sorun ortadan kalkacaktır.
(Çoğu distiller ingilizce olduğundan tek tek ayar yapmak çözünürlük ayarlamak yerine sadece bunu göstermeniz yeterlidir.)

otuz9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
otuz9.blogspot.com
ADOBE INDESIGN da hazırladıgım bir broşürü pdf (high quality) olarak export ettiğim zaman %100 magenta %100 yellow degeri düşüyor.

renk kaybı yaşamadan, nasıl export etmeliyim...
şimdidien teşekkürler.

broşüre eklediğin görsellerin (eğer varsa) formatlarını kontrol et!
.tiff olmayanlardan kaynaklanan bi sıkıntı olabilir..

malegoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim herkese... sorunum çözüldü... galiba export ayarlarında degiştirdiğim birşeylerden kaynaklandı

m5ok

🌱Yeni Üye🌱
quality: masa üstü printerlarda ve digital centarlardan çıkış almak için renk ayarıdır
x1: gazete baskıları için yapılacak renk ayarıdır
x3: ofset baskı için yapılacak renk ayarıdır

İşini nerde basıcaksan ona göre bu üçünden birini seçmen gerekir. Ayrıca imagelerinin cmyk olmasına özen göster, renk değerlerinin kaybının büyük bir bölümü bundan kaynaklanıyor, ikinci büyük kayıpda, imageların kullandığı renk pantonesi: Photoshop, indesign ve ilistratorde ben euroscala yı kullanıyorum, 3 programında aynı cmyk pantonesinde olursa ki parlak kuşe de coated, mat kuşede uncoated yapılmalı, hiç bir şekilde renk kaybı yaşamazsın

DİPNOT: pdf yaparken x3 seçildikten sonra save i tıkladıktan sonra açılan pencerede OUTPUT kısmında; PDF/X bölümündeki DOCUMANT CMYK (yani benim euroscalayı yine seçmem gibi) aynı olmalı ;)

saygılarımla

Son düzenleme: