Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kadir Has Üniversitesi mi ? Beykent mi ? Aydın mı ?

tuberdbk

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar merhaba, şunu sormak istiyorum. ben Bahçelievlerde oturuyorum ve acıklanan sonuçlara gore. Kadir Has Üniversitesi Basım ve Yayın Teknolojileri bölümünü kazandım. Fakat şöyle bir sorun var ki oturduğum yere Kadir Has 60 km git gel 120 km yapıyor. haliyle gidiş geliş sıkıntılı oluyor. Üniden mezun olanlarla görüştüm 100 kişiden 98 i nerdeyse yolun berbatlığından dert yanıyor. gidilmicek bir yer olduğunu sölüyorlar. ben şunu merak ediyorum. Neticede Yapacağımız iş Grafik tasarım + olarakta matbaa işleri. Ama benim asıl ilgilendiğim grafik tasarım. bu bölüme girdim. kayıtlar 7 eylül de bitiyor. eğer kayıt yaptırmazsam ikinci tercihlerde daha yakın yerleri tercih edebilirim. önceden yolu dert etmıyordum ama herkes problem olacagını soyledı. otobusle gıdıp gelecegım. eger yakın bir unı olursa arabayla gıdıp gelecegım. Aydın bana cok yakın. Sonra Beykent, sonrada Kadir Has. Fakat bizim yaptıgımız işte asıl referanslarımız, yaptığımız işler diye düşünüyorum. Bu yüzden uni diplomasının nereden oldugu degılde bu konuda kendımızı ne kadar geliştirebildiğimiz önemli ? buna dayanarak sizce doğru mu düşünüyorum. ve sizlere sormak istiyorum.

sizce yakın bir universite, sıkıntı cekmeden ve bırazdaha ucuz bir universite mı ?
yoksa daha kaliteli, cok cok daha uzak, yolu yerı geldıgınde bayabılıcek kadar sıkıntılı olan ama egıtımı kalıtelı olan mı ? siz olsanız hangısını tercıh edersınız. ?
normal bır bolum olsa ben kesınlıkle yolda sıkıntı cekıp Kadır Has a gitmeyi tercih ederım. ama Grafik Tasarım sektöründe ve Basım ve Yayın teknolojılerı bolumlerınde dıplomadakı unı adı deglde yapabıldıgım iş onemlı dıyerek çelişkide kalıyorum sizce ne yapmalıyım ? yorumlarınızı nedenlerıyle bırlıkte yazarsanız cok sevınırım

saygılarımla..